Taloussanomat

Facebookin tykkää-nappi muuttuu tänään – kohta voit raivota kirjoittamatta

24.2.2016 15:24 Facebook on tänään muuttanut tykkää-nappiaan. Jatkossa samaisella napilla voi osoittaa muitakin tunteita, esimerkiksi raivoa tai rakkautta.

Facebook-käyttäjät voivat keskiviikosta alkaen viestittää statuspäivityksille tykkäyksen lisäksi myös rakkautta, naurua, vauta, surua tai raivoa.

Tykkää-napin muuttumisesta on tihkunut tietoja pitkin syksyä. Facebook-käyttäjät ovat jo pitkään vaatineet En tykkää -nappia yhteisöpalveluun. Facebook on aiemmin kieltäytynyt napin lisäämisestä, koska yhteisöpalvelun mukaan se lisäisi negatiivista ilmapiiriä.

Facebook on pyrkinyt viime aikoina laajentamaan rooliaan nykyisestä. Yhtiö on muun muassa halunnut, että mediayhtiöt alkaisivat julkaista sisältöjään Facebookin alustalla.

Jutun kirjoitti: Digitoday–Bloomberg

Digitoday–Bloomberg

Kommentit (17)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ja tieto näistä ei/juu tykkäämisistä voidaan linkittää aina henkilöön. Vai ei isoveli valvo?
Anonyymi: Opusdei 24.2.2016 15:54

Anonyymi
Ja tieto näistä ei/juu tykkäämisistä voidaan linkittää aina henkilöön. Vai ei isoveli valvo?


no mitäs luulisit jos sun pitää tehdä käyttäjätili että voit ko. palvelua käyttää.. Että voidaanko siinä tapauksessa kaikki mitä teet linkittää aina tekijään?

Eli vähän outo kysymys :P
Anonyymi: derper 24.2.2016 16:11

Anonyymi
Jahas, saapa nähdä poistuuko myös uutisvirran aikajärjestys kuten oli uhattu - jolloin koko FB muuttuisi käyttökelvottomaksi. Pitkäänhän se on jo tyrkyttänyt sitä älytöntä "suosituimmat" järjestystä, jossa samat loppuun asti jauhetut aiheet pysyvät keulilla päivästä toiseen, eli toisin sanoen mitään uutta ei tule uutisvirtaan kovin nopeasti. Samalla myös yksittäisten henkilöiden omat, uniikit päivitykset ja ajatukset hukkuvat älyttömään massaroskaan, jota suurin osa hölmöyksissään arvostaa.

Lieneekö siis viimeinen päivä FB:ssä tänään. No, jääpähän enemmän vapaa-aikaa muuhun. Oikeastaan ihan hyvä, jos muttavat sen käyttökelvottomaksi. Pääseepähän vihdoin eroon tuostakin ja tuloksena parempi elämä.
Anonyymi: Viimeinen_FB_päiväkö 24.2.2016 16:18

Anonyymi
Uutisvirran aikajärjestys muuttui minulla jo monta viikkoa sitten.
Surkeaksi meni.
Ja nuo uudet hymiöt ei toimi älypuhelimella joten sekin turha uudistus.
Anonyymi: cjööc 24.2.2016 17:51

Anonyymi
Ja tollot antavat edelleen henkilötietonsa, ostoskäyttäytymisensä, kiinnostuksen kohteensa yms vapaasti FB:n käyttöön.
Milläköhän FB on rahansa tienannut? Käyttäjiensä tietojen myynnillä mainostajille. Mikäpä siinä statuspäivitystä kirjoittaessa mainosten vilistessä ympärillä. "Kävin kaupassa, olipa ruuhka huhhuh..."

FB ja Google. Kaksi suurinta haittaohjelmaa
Anonyymi: Epsome 24.2.2016 18:27

Anonyymi
Uutisvirran aikajärjestys muuttui minulla jo monta viikkoa sitten.

Saa tuon aikajärjestyksen edelleen näköjään valittua, vaikka hymiöuudistus on nyt käytössä. Tosin tuo valinta ei tahdo pysyö, FB resetoi sen itsestään takaisin siihen älyttömään suositummat järjestykseen omia aikojaan. Siksi kannattaakin ohjelmoida kätevän linkkinapin taakse FB:n osoite ja sen perään /?sk=h_chr, niin siitä saa sitten pakotettua aina yhdellä klikkauksella takaisin aikajärjestykseen. Pelkäsin, että tämäkin vaihtoehto otettaisiin pois. Jos se otetaan, niin siihen loppuu sitten FB:n käyttö meikäläisellä. Ei vaan kiinnosta lukea joka kerta saman näköistä uutisvirtaa, joka uudistuu todella hitaasti.

Puhelimista en tietysti tiedä miten siellä sovelluspuolella nykyään toimii - eikä suoraan sanoen edes kiinnosta. Käytän FB:ta ainoastaan selaimella ja näin tulee myös aina olemaan. Joskus oli sovelluskin Androidissa mutta sitten se päivittyi niin hidaskäyntiseksi että oli hylättävä käyttäkelvottomana.
Anonyymi: Sittenkin_vielä_FB 24.2.2016 18:35

Anonyymi
Ja tollot antavat edelleen henkilötietonsa, ostoskäyttäytymisensä, kiinnostuksen kohteensa yms vapaasti FB:n käyttöön.

Mistäs se FB tietää ostoskäyttäytymisen? Esimerkiksi mulla on kaikki mahdolliset adblockit sekä Ghosteryn seurannanesot käytössä - nämä tekee lopun mm. tykkää napeista erilaisilla sivustoilla; niillähän sitä yritetän jäljittää mitä käyttäjä tekee FB:n ulkopuolella.

Tällä Digitodayn sivultakin on näköjään estetty kaikkiaan 13 erilaista seurantaohjelmaa ja mukana niissä on myös Facebook social plugins.

Koska mulla ei ole myöskään Facebookin luottokorttia tai etukorttia, niin eivät saa tietoja ongittua myöskään niistä.

FB tietää vain sen, mitä olen sinne itse kirjoittanut. Edes täydellisiä henkilötietoja siellä ei ole.
Anonyymi: Ei_muuten_seuraile 24.2.2016 18:39

Anonyymi
Suosittelen kyllä sitä kill news feed appia jonka ainakin google chromeen saa sillä kun lähtee koko uutisvirta huitin nevadaan
Anonyymi: Biggie 24.2.2016 18:40

Anonyymi
Tuosta joukosta puuttuu edelleen nimenomaan "en tykkää" -nappi. Toisin sanoen sen kuvaus voisi olla "pettynyt", "masentaa" tai ehkä parhaiten "voihan v-".

Vai mitä noista napeista painaisit silloin, kun kaveri reputtaa tentin tai joku sivusto uutisoi virkamiesten viimeisimmästä typeryydestä?
Anonyymi: aaaaaaaa 24.2.2016 18:42

Anonyymi
Puuttuu myös automaattinen tykkäys-nappi. Kaikkein kätevintä olisi, jos kaikesta ei tarvitsisi itse tykätä vaan tietokone hoitaisi homman automaattisesti. Jos painaisi ei-tykkää -nappia niin kaveruus päättyisi saman tien.
Anonyymi: Some-petteri 24.2.2016 22:15
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia lupaa N9:een lisää sovelluksia

27.09.2011 Nokia lupaa tuoda yhtiön ainoaan Meego-puhelimiin uusia sovelluksia. Nokia tukee Symbian-kehittäjiä, jotka tekevät sovelluksista version Meego-ympäristöön .


2013

Kolme vuotta sitten

Jolla, onko Android-yhteensopivuus tietoturvauhka? Näin yhtiö vastaa

27.09.2013 Yhtiö luottaa Sailfishin rajapintahallintaan, sovelluskaupan suodatukseen – ja virustorjuntaohjelmaan.

.