Taloussanomat

Konsolipelaajien pitkäaikainen unelma toteutumassa?

Xbox One -pelikonsoli

15.3.2016 14:04 Playstation- ja Xbox-pelaajat saattavat lopultakin päästä pelaamaan keskenään.

Pelaaminen on muuttunut koko ajan enemmän verkkopelipainotteiseksi, eivätkä pelikonsolit tee tähän poikkeusta.

Vaikka muutamaan kertaan onkin nähty moninpelejä, joissa on mukana sekä pc-että konsolipelaajia, niin Xbox- ja Playstation-pelaajat eivät ole vielä päässeet mittelemään taitojaan keskenään.

Tämä este on nyt murtumassa, Microsoft kertoo. Yhtiö kertoo poistavansa esteet, jotka ovat pitäneet Xboxit erillään muista peliverkoista – tärkein näistä on Sonyn Playstation Network, vaikka Microsoft ei sitä erikseen mainitse.

On pelinkehittäjien valinta, haluavatko he hyödyntää ominaisuutta. Jatkossa pelaajat pleikkari- ja boksipelaajat eivät siis päädy automaattisesti samoihin peleihin.

Tämän lisäksi Xbox-pelaajat voivat jatkossakin pitää itsensä vain muiden Xbox Live -pelaajien seurassa, vaikka peli sekapelejä tukisikin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä on Sonyn kanta asiaan. Päätös ei liene yksinomaan Microsoftin ja pelikehittäjien käsissä. Ei ole mahdoton ajatus, että markkinajohtaja Sony haluaisi kampittaa perässä tulevaa Xboxia.

Myös TechCrunch pohtii syitä Microsoftin päätökseen. Painavin niistä on se, että Microsoft on Sonya jäljessä myytyjen konsolien määrässä. Moninpeliseuran varma löytyminen voi olla tärkeä asia konsolille, joka on käyttäjämäärissä jäljessä.

Ensimmäinen sekapelejä tuleva peli on Rocket League, mutta Microsoftin tiedote mainitsee vain pelit pc-pelaajien kanssa. Pelistä on kuitenkin myös pc-PS4-pelimahdollisuus, joten lienee turvallista odottaa myös konsolien keskinäistä moninpeliä.

Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Eikö tässä ole tarkoituksena nostaa konsoleiden myyntiä luomalla pelikehittäjille mahdollisuuden ajaa pelikohtaisia verkkoja ilman maksullista livepalvelua.

Ei tässä kyse ole mistään microsoft/sony asetelmasta vaikka jenkkimedia sen sellaisena tahtookin nähdä. Tähän mukaan tulee myös pc-pelaajat, microsoft on tuomassa usean xbox pelin myös windows 10 käyttikselle.

Ehkä näkisin tämän liikkeen olevan ensimmäinen askel kohti ilmaista multiplayeriä.

Uskon että varsinkin EA on painostanut Microsoftia toimimaan tähän suuntaan, siellä kun juuri moninpelit ovat se juttu, ei niinkään yksinpelit. EA on jättiläinen pelialalla ja sitä on parempi kuunnella. EA Access ei juuri myy jos siihen vaaditaan noin 8 euron kuukausimaksu Microsoftille vielä päälle.

Live Gold saattaa muuttua EA Accessin kaltaiseksi palveluksi josta saa muutamia kokonaisia pelejä kuukaudessa sekä yksinoikeuden pelien esiversioihin ja demoihin.
Anonyymi: Janne_Granstrom 15.3.2016 14:39

Rekisteröitynyt käyttäjä
Oikeasti asiassa otetaan pelinkehitykset PC-käyttäjän näkökulmassa ja sen jälkeen vasta rakennetaan sille pohjalle konsolipelit.

Koska konsolipeleistä käännetyt versiot PC:lle on todellista kuraa eikä niiden grafiikat ihannoi ketään.

Eihän muuten saisi myytyä parempia komponentteja tietokoneiden omistajille, jos niiden kone jaksaa pyörittää kevyesti konsoleiden pelejä.

Hardcore-PC-pelaajat voivat naureskella konsolipelaajille, kun rumaa grafiikkaa ja heikkoa ohjausta tulee niille.
Rekisteröitynyt käyttäjä: untergang 15.3.2016 17:21

Anonyymi
Moninpelit alkaa olemaan aika onnettomia peeceellä, siellä on vain venäläisiä hakkereita, myöskään ohjauksen takia ei ole hyvä sotkee konsolia ja peeceetä, emmä ainaka halua ottaa kisaa tattiohjain vs näppis ja hiiri, joskus on vain mukavampi pelaa rennossa asennossa sohvalla sillä tatilla, kun taas tämä ei oikein onnistu näppiksellä hiirellä.
Parempi pitää microsofti kaukana pleikasta, kaikki mihin tuo pulju kajoo, muuttuu jaskaksi...
Anonyymi: Troialainen 15.3.2016 21:38

Anonyymi
Xbox Onella pelaa vain Kankaanpääläiset juntit. Kun ei vain sekoittasi hyvän ja huonon konsolin pelaajia keskenään. PS4 on noin 7km edellä huonompaan kilpailijaan nähden.
Anonyymi: VanhaKoneUusiHinta 15.3.2016 22:08
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.

.