Taloussanomat
Esitteli myös uusia objektiiveja, telekonvertterin

Olympus esitteli uuden ammattilaisdigirunkonsa

Olympuksen E-3 on suunnattu ammattilaisille.

19.10.2007 13:02 Japanilainen kameravalmistaja Olympus on pitkällisen odotuksen jälkeen julkaissut digijärjestelmäkameramallistonsa uuden ammattilaisille tarkoitetun lippulaivan, E-3 -kameran. Yhtiö esitteli myös kasan uusia objektiiveja, joissa hyödynnetään uutta tarkennusmoottoria.

Olympus on julkaissut uuden 4/3-standardin mukaisen E-3 -digijärjestelmäkamerarunkonsa. Runko on roiskevesitiivis.

Kameran kennona hyödynnetään kymmenen megapikselin live mos -kennoa. Kennon iso-herkkyydeksi ilmoitetaan 100-3200.

Aiemmin julkaistun E510-mallin tavoin uusi malli tarjoaa sisäänrakennetun kuvanvakaajan, Truepic 3 -kuvaprosessorin ja mahdollisuuden nestekidenäytön avulla kuvaamiseen.

Laitteen kenno putsataan yhtiön perinteiden mukaisesti erillisellä pölynpoistojärjestelmällä.

Yhtiön tuoreimmista E410- ja E510-malleista poiketen E-3:n 2,5-tuumainen nestekidenäyttö on käänneltävissä. Makrokuvauksessa nestekidenäytön läpi kuvaus tarjoaa 5-10-kertaisen suurennuksen.

Kamerassa on kaksiakselinen yhdentoista tarkennuspisteen automaattitarkennusjärjestelmä, valkotasapainon ja valotuksen korjauksen esihallinta sekä varjoalueen säätötekniikka.

Kameran optinen etsin näyttää täyden kuva-alan ja siinä on 1,15-kertainen suurennus.

Yhtiö lupaa uuden kameransa sulkimelle 150 tuhannen kuvan keston. Kameran suljin toimii parhaimmillaan sekunnin kahdeksastuhannesosan tarkkuudella. Sarjakuvaa kamera ehtii ottamaan sekunnissa viisi kuvaa. Puskurimuistiin mahtuu kuusitoista raakamuodon kuvaa. Painoksi kameralle ilmoitetaan 810 grammaa.

Ammattilaisrungon lisäksi Olympus on esitellyt neljä uutta Zuiko- objektiivia, joista 12-60 millimetrin mallia tarjotaan uuden rungon ohessa.

Kolmelle neljästä objektiivista yhteistä on yhtiön uusi supersonic wave drive -tarkennustekniikka, jota yhtiö kehuu maailman nopeimmaksi. Kolme swd-moottorilla varustettua objektiivia ovat myös roiskeveden kestäviä.

E-3:n yhtenä kittivaihtoehtona tarjottava 12-60 millimetrin, kinovastaavudeltaan 24-120 mm, 2,8-4,0 valovoiman swd-objektiivi on saatavilla marraskuun aikana. Objektiivin lähin tarkennusetäisyys on 25 senttimetriä.

Toinen swd-objektiiveista on 50-200 mm (kinovastaavuus 100-400 mm), jonka valovoimaksi ilmoitetaan 2,8-3,5. Sen lähin tarkennusetäisyys on 1,2 metriä. Myös tämä objektiivi on saatavilla marraskuun aikana.

Yhtiön kolmas swd-objektiivi on kahden valovoiman 14-35 millin (kinovastaavuus 28-70 mm). Tämä tulee saataville ensi vuoden alkupuolella.

Kuluttajasarjaan yhtiö esitteli myös 70-300 millin (kinovastaavuus 140-600 mm) 4,0-5,6 valovoiman objektiivin. Painoksi objektiiville ilmoitetaan 620 grammaa ja pituutta 127 millimetriä. Sen pitäisi tulla saataville lokakuun loppupuolella.

4/3-standardin suuren kroppikertoimen vuoksi objektiivit ovat muiden valmistajien vastaavia objektiiveja kevyempiä ja lyhyempiä.

Rungon ja objektiivien lisäksi yhtiö julkisti myös uuden kaksinkertaisen telekonvertterin, joka tuplaa siihen liitettävien objektiivien polttovälin

Jutun kirjoitti: Matias Mäki

Matias Mäki

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nolot kappaleet levisivät, Spotify korjaa

30.09.2011 Spotify parantaa musiikin kuuntelijoiden yksityisyyttä, mutta ei tehnyt mitään Facebook-pakolle.


2013

Kolme vuotta sitten

Suomen viranomaiset pyysivät Microsoftilta tietoa 70 tilistä

30.09.2013 Microsoft sai Suomen viranomaisilta alkuvuoden aikana 40 tietopyyntöä, jotka koskivat 70 tiliä tai nimettyä henkilöä. Luvuissa ovat mukana sekä Microsoftin että sen tytäryhtiön Skypen asiakkaita koskevat tietopyynnöt. Globaalisti tietopyyntöjä kertyi yli 37 000.

.