Taloussanomat
Markkinoilla jo tunkua

Mikrobloggausalusta Qaiku tähtää nyt yrityksiin

Kuva: Ruutukaappaus

29.9.2009 13:58 Suomalainen it-yhtiö Rohea suunnittelee laajentavansa toimintaansa tarjoamalla Qaiku-yhteisöpalvelua erilaisten organisaatioiden käyttöön.

Mikrobloggausalusta Jaikua paljon muistuttava Qaiku on suomalaisen ohjelmistoyhtiö Rohean avoin ja ilmainen palvelu.

Nyt Rohea suunnittelee palvelun pohjalta uutta kuukausimaksullista ideointi- ja viestintätyökalua organisaatioiden käyttöön, Rohean osakas Eero Holmila kertoo.

Ideana on, että yksittäinen käyttäjä voi etsiä ideoita, ajatuksia ja apua oman organisaationsa ulkopuolelta tai rajata tietyn keskustelun pelkästään organisaation sisäiseksi.

Samalla organisaatio voisi esimerkiksi halutessaan laajentaa sisäistä ideointia ulkopuolelle kytkeytymällä suurempaan Qaiku-käyttäjien joukkoon.

Suljettu beta-versio palvelusta on tarkoitus avata lokakuussa.

– Ajatus organisaatioille tarjottavasta Qaikusta on ollut läsnä alusta lähtien, Holmila sanoo.

Holmilan mukaan software as a service -konseptin mukaista palvelua on tarkoitus kaupata etenkin pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin.

– Mitä isompaan organisaation mennään, sitä vaikeammaksi erilaisten järjestelmähankkeiden onnistuminen ja jalkauttaminen menee.

Työkaluja
moneen lähtöön

Organisaatioille tarjottavan palvelun tarkat yksityiskohdat ovat vielä avoimia, ja palveluun liittyvistä kysymyksistä keskustellaan Qaikussa.

Esimerkiksi keskustelujen omistamiseen ja tietoturvaan liittyvät kysymykset ovat herättäneet keskustelua.

Holmila pitää keskustelua tervetulleena. Hänen mukaansa keskustelussa on noussut esiin tärkeitä kysymyksiä.

Jos Rohea ryhtyy tarjoamaan maksullista palvelua yrityksiin, se tulee kohtaamaan kovaa kilpailua, osa keskustelijoista on arvellut. Firmoista kun löytyy sisäistä wikiä, blogia ja sun muuta kollaboratiivista härpätintä jo ennestään. 

Holmila väistää kysymystä kilpailusta ja sanoo näkevänsä Qaikun enemmänkin täydentävänä palveluna. Hän myös luottaa Qaikun peittoavan yritysten sisäiset blogit ja wikit, kun on kyseessä jatkuva "tässä ja nyt"-viestintä.

– Esimerkiksi blogissa yksi taho asettaa aina agendan. 

– Meidän palvelumme auttaa eri puolella sijaitsevia ihmisiä auttamaan toisiaan.

Jutun kirjoitti: Aleksi Moisio

Aleksi Moisio

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Yo, vaikka ymmärränkin että on syytä ja tarvetta tehdä ja kehittää uutta ja parempaa, on mielenkiintoista kuinka varsinkin suomalaiset yrittävät keinolla millä hyvänsä keksiä eri tapoja niin ettei tarvitse sanoa asiaa suoraan henkilölle tai vielä pahempi, nähdä hänet face-to-face.

Joo, toki onhan kaikki tuo yleismaailmallista-siis Twitter&Facebook malliin, ja toimiihan se todella mutta pitääkö sitä pyörää nyt ihan oikeesti yrittää tehdä uusiksi?


Et taida ymmärtää Qaikun/Jaikun eroa Twitteriin ja Facebookiin? Qaiku/Jaiku alustana ja tekniikallaan pyrkii kannustamaan ihan oikeaan keskusteluun ihan oikeilla pärstäkuvilla.

FB:ssä on pelkkää likettämistä ja vitsailua ja twitteristä et saa muuta irti kuin kivoja "kymmenen kätsyä tapaa tappaa kissa lusikalla" -linkkejä.
Anonyymi: nimimerkillä suositt 29.9.2009 15:34

Anonyymi
Monenkos miljardin arvoinen tämä Qaiku on, kun twitter oli yhden?

Naurettavaa pyörän uudelleen keksimistä, jota fanaattiset tukijat puolustelevat kuinka "ei oo yhtään sama ku tekstiviesti".

Onko innovaatio tällä hetkellä niin kadoksissa, että parasta mitä 10 eri ihmistä keksii eri nimellä on periaatteessa "lähetä pieni määrä kirjaimia muille ihmisille". Eikös se sähköposti ole jo aika vanha keksintö?
Anonyymi: Pelleilyä 29.9.2009 17:14

Anonyymi
Yammer tekee jo tämän saman tempun yrityksille ilmaiseksi.
Anonyymi: KK 29.9.2009 17:25

Anonyymi
Jaikusta on jäljellä enää haiku, mut qaikuuko täällä?
Anonyymi: Varmistus: mitä on k 29.9.2009 21:59

Anonyymi
Naurettavaa pyörän uudelleen keksimistä, jota fanaattiset tukijat puolustelevat kuinka "ei oo yhtään sama ku tekstiviesti".


Viestisi kertoo kuinka pihalla olet Qaikusta ynnä muista uusista palveluista. On tainnut jäädä Twitterin mollaaminen päälle? Mutta ihan oikein, Twitterissä on 140 merkin rajoitus. Qaikussa ei ole.

Se että et ymmärrä asiaa ei tee siitä huonoa. Olet varmasti kuullut ihmisistä jotka kulkivat 1900-luvun alussa autojen edessä punaisen lipun kanssa: varokaa automobiilia. Tekeekö mieli heiluttaa lippua? Ethän masenna meitä enempää, kiitos.
Anonyymi: Kristian 29.9.2009 22:50

Anonyymi
Näitähän riittää, kohta tulee Saitko, Naitko, Haitko, Veitkö, Toitko jne...Ja jokainen odottaa, että Noksu tyhmänä lunastaa systeemin muutamalla miljoonalla.

Tekstiviestin uudelleen keksiminen verkossa osoittaa todella suurta innovaatioita ja "sosiaalista verkottumista". Toisaalta mitähän sosiaalisuutta tässä on kun nämä ihmiset vain Saikuttavat, Vaikuttavat, Qaikuttavat Naamabuukkaavat verkossa tapaamatta koskaan yhtään elävää ihmistä ?

Mutta jos joku tällaisesta maksaa rahaa, niin ottakaa ihmeessä pois, niin minäkin tekisin, eli olen siis todella kateellinen tämänkin jipon "keksijöille".
Anonyymi: Rahat pois tyhmiltä 30.9.2009 9:12

Anonyymi

Viestisi kertoo kuinka pihalla olet Qaikusta ynnä muista uusista palveluista. On tainnut jäädä Twitterin mollaaminen päälle? Mutta ihan oikein, Twitterissä on 140 merkin rajoitus. Qaikussa ei ole.
Se että et ymmärrä asiaa ei tee siitä huonoa. Olet varmasti kuullut ihmisistä jotka kulkivat 1900-luvun alussa autojen edessä punaisen lipun kanssa: varokaa automobiilia. Tekeekö mieli heiluttaa lippua? Ethän masenna meitä enempää, kiitos.

Olen ns. Alalla töissä, joten älä luule ettenkö asioita ymmärtäisi. Nähtiin tämä sama ruljanssi jo 10 vuotta sitten, kun kehitettiin kasamäärin erilaisia palveluita, jotka sitten ehkä joskus saattoivat tuottaa rahaa.

Tai sitten ideat eivät olleet edes mahdollista toteuttaa.

Joka tapauksessa tämä on suorastaan loukkaus innovaatiolle, koska ei ensinnäkään kehitetä mitään mullistavaa tai uutta, _EIKÄ_ tiedetä miten siitä saisi tehtyä rahaa.

Onhan se hieno kohkata asiosta ja sivuuttaa kaikki kritiikki sillä, että "muut ei ymmärrä mun neroutta".
Anonyymi: Realisti 30.9.2009 11:14
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia Siemens tarjoaa lähtöpaketteja

28.09.2011 Verkkolaiteyhtiö Nokia Siemens vähentää Suomen myynnistä ja asiakaspalvelusta 30 työpaikkaa. Vaihtoehtoina on ottaa vapaaehtoinen lähtöpaketti tai saada potkut.


2013

Kolme vuotta sitten

Musakone ja teholäppäri yksissä kuorissa – testissä Asus N550

28.09.2013 Asuksen uusi N550-matkamikro mainostaa itseään design-multimedialaitteena. Testasimme, mitä sliipattuun alumiinikuoreen pakattu kone tarjoaa.

.