Taloussanomat

Nokia Kinetic tottelee taivuttamista

Kuva: Ruutukaappaus

28.10.2011 14:46 Nokian prototyyppi sopii käytettäväksi vaikka tumppujen kanssa talvipakkasilla, yhtiön tuoteguru mainostaa.

Nokia esitteli Lontoon tapahtumassaan paitsi ensimmäiset Windows-puhelimet, myös erikoisen prototyypin. Nokia Kineticiä komennetaan taivuttamalla koko puhelinta.

Suunnittelujohtaja Tapani Jokinen kehuu ja esittelee laitetta Nokia Conversations -blogin videossa. Hän vääntää kuvaa esittävän luurin selvälle mutkalle. Kaikki taipuu kuoresta näyttöön.

– Meillä on Suomessa hyvin pitkä ja kylmä talvi. Hanskat ja kosketusnäyttö eivät toimi yhdessä. Mutta tätä pystyn käyttämään hanskojen kanssa, Jokinen sanoo.

Kinetic ymmärtää myös puristamista. Tiedostoja voi selata taivuttamalla puhelinta eri suuntiin. Vieritysnopeus riippuu taivutuksen voimakkuudesta. Puhelimeen voi vastata puristamalla sitä.

Nokian mukaan Kinetic ei korvaa kosketusnäyttöä, vaan toimii yhdessä sen kanssa. Laite voi olla markkinoilla alle kolmessa vuodessa. Kaikki siihen tarvittava teknologia on jo olemassa.

Nokian koelaite muistuttaa tutkijoiden aikaisemmin tänä vuonna esittelemää älypuhelimen prototyyppiä, jonka ohjaus perustui näytön taivutteluun.

VideoYouTube-video
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (65)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nokia keksi kumin uudelleen! Gz...
Anonyymi: trutru 28.10.2011 15:00

Anonyymi
Taitaa oma seuraava puhelin ehkä olla sitten tällainen taipuva malli.
Anonyymi: Kummi puhe elin 28.10.2011 15:02

Anonyymi
En ole itse ipeukuttaja vaan apeukuttaja, mutta en ymmärrä mikä tuossa on sinun ansiotasi ja olet ikään kuin nyt osana jotain voittajajoukkoa? Ilmeisesti olet osannut ostaa nokian puhelimen ja näin ollen jotenkin ylivertainen muihin nähdenkö?
Anonyymi: peukkuja 28.10.2011 15:25

Anonyymi
Mallin nimeksi ehdottomasti Lerppu.
Anonyymi: Jep 28.10.2011 15:29

Anonyymi
Mallin nimeksi ehdottomasti Lerppu.


Taipuuhan N9 ja kivasti kitisee ja nappulat helisee.
Anonyymi: N9 on tyypillinen No 28.10.2011 15:35

Anonyymi
Tää on nanomuotia. Hienoa Nokia. Muut saavat sitten pyyhkiä Nokian takamusta kun eivät osaa tehdä.
Anonyymi: Nimetön 28.10.2011 15:38

Anonyymi
Nokia keksi kumin uudelleen! Gz...


Synteettiset kumit kehitettiin Saksassa 1900-luvun alkupuolella. Ensimmäisen kumin synteettisen valmistusmenetelmän patentoi Fritz Hofman vuonna 1909.Vuonna 1926 tuli käyttöön butadieenista valmistettu Buna.Tunnettuja synteettisia kumilaatuja ovat styreenibutadieeni- ja neopreenikumit. Synteettisten kumien yleisin raaka-aine on maaöljy. On olemassa myös silikonipohjaisia kumeja, jotka kestävät kuumutta muita kumeja paremmin. Fluorimuoveistakin on modifikoitu kumimaisia laatuja, joita käytetään tiivisteinä hyvän kemiallisen kestävyytensä ansiosta
Anonyymi: iLOP 28.10.2011 15:39

Anonyymi
Mallin nimeksi ehdottomasti Lerppu.

Taipuuhan N9 ja kivasti kitisee ja nappulat helisee.


HAH! Valehtelet niin, että nokkasi pitenee! Mikä osa siinä rungossa on, joka kitisee? Sehän on kokonainen runko eikä osissa! Eikä napit kyllä mihinkään heilu kuin oikein käytettynä.
Anonyymi: Nimetön 28.10.2011 15:40

Anonyymi
Ei muuta kun Noksu takataskuun!
Anonyymi: iLOEB 28.10.2011 15:40

Anonyymi
Mallin nimeksi ehdottomasti Lerppu.

Taipuuhan N9 ja kivasti kitisee ja nappulat helisee.


totta. N9 taipuu moneen eri toimintoon. Kitinän ja helinän äänet voi lisätä painiketoimintoihin, silloin se kuulostaa iPhonen normaalilta ääneltä.
Anonyymi: antero 28.10.2011 16:06
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Valtaosa verkkosivuista alttiina tyrmäykselle

29.08.2011 Verkkolataajien avuksi tarkoitettu toiminto onkin lasileuka, joka vaarantaa laajasti internetin sivustoja. Aukkoon julkaistiin jo hyökkäysmenetelmä.


2013

Kolme vuotta sitten

Microsoft käy vastahyökkäykseen tallennussodassa

29.08.2013 Yhdysvaltain kansallinen tiedustelupalvelu ei ole ainoa, joka haluaa päästä käsiksi ihmisten ja yritysten dataan. Suurten pilvipalvelujen kesken on puhjennut sota asiakkaista. Heitä houkutellaan yhä suuremmalla tallennuskapasiteetilla.

.