Taloussanomat

Googlen Terminator-lasit täydentävät todellisuutta

Kuva: EPA

7.2.2012 15:13 Google kehitti kokeelliset silmälasit, jotka esittävät todellisuutta täydentävää tietoa Terminator-tyylisesti.

Googlen mystisestä X-laboratoriosta kantautuu uusia huhuja. 9to5Mac kertoo nimettömän lähteen nähneen prototyypin uudenlaisista silmälaseista.

Nämä lisätyn todellisuuden lasit näyttävät esimerkiksi sijaintiin kytkettyä tietoa kenties Terminator-elokuvien tapaisesti. Kuitenkin vain toisen ruudun sivussa, eikä läpinäkyvästi.

Laseja ohjataan hienovaraisin pään kallistuksin, jotka eivät ilmeisesti riitä ympäristön huomion varastamiseen. Lasitkin itsessään näyttävät melko normaaleilta.

Prototyypissä on pieni kamera ja salama. Silmälasit, joiden tekniikka on ilmeisesti verrattavissa yhden sukupolven takaisiin Android-puhelimiin, sallivat puhelinsoitot ja ymmärtävät puhetta.

9to5Macin mukaan Google saattaa piankin käynnistää lasien testiohjelman, johon yhtiön ulkopuoliset voivat osallistua.

Google X on nettiyhtiön erittäin salainen tutkimuslaboratorio, jossa työskennellään tiettävästi hyvin erilaisten teknologioiden parissa aina avaruushisseihin asti. Laboratorion uskotaan liittyvän myös Googlen uuteen Solve for X -hankkeeseen.

Lue lisää9to5Macin uutinen
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Also iGoggles coming soon stores near you!
Anonyymi: Saako monitehoina? 7.2.2012 15:42

Anonyymi
Silmälasit, joiden tekniikka on ilmeisesti verrattavissa yhden sukupolven takaisiin Android-puhelimiin, sallivat puhelinsoitot ja ymmärtävät puhetta.


Apple tekee version, mikä latailee appseja, kun nyökyttelee päätä. Kirjakaupassa pää heiluu, niin appstoresta tulee kirjahyllyllinen kirjoja. Siri huutelee fäntästik kun kauppa käy.
Anonyymi: Kehitys etenee 7.2.2012 15:56

Anonyymi
Eikös kyse ole www.9to5google.com sivustosta, 9to5mac.com sivuston sijaan?
Anonyymi: Kimmo 7.2.2012 16:11

Anonyymi
Augmented reality on jo täällä. Tämä on vain yksi askel lisää siirtää olemassaoleva tekniikka kännykän ruudulta silmälasien pokiin.
Anonyymi: Iines 7.2.2012 16:21

Anonyymi
kehittäkää kunnolla ja laittakaa myyntiin! Täällä olisi kiinnostunut mahdollinen ostaja.
Ja hinta kohtuulliseksi
Anonyymi: Nimetön 7.2.2012 18:19

Anonyymi
Ikivanha keksintö. Tuosta olen lukenut 10 vuotta sitten. Nokia taisi ensimmäiseksi kehittää kokeiltavaksi, muttei nähnyt sille tarpeelliseksi ja nyt ajankohta olisi sopiva.
Anonyymi: Nimetön 7.2.2012 20:24

Anonyymi
Toistan Iinestä. Augmented reality. Laittakaa hakusanoiksi Android Markettiin, sieltä löytyy koko nippu vaihtoehtoja kokeiltavaksi jo tänään. Ei tarvitse odotella ihmesilmälaseja ;-)
Anonyymi: Epätrolli 8.2.2012 2:13

Anonyymi
Näyttävätkö laitteen käyttäjät sitten normaaleilta, vai kansanedustajilta - joilla kaikki uusi testataan?

"ei testattu eläimillä" lukee käyttöohjeen sivuilla.

Melkein yhtä hullua kuin Lumia!
Anonyymi: apple, mabye once, n 9.2.2012 13:57

Anonyymi
Pahus, tuossa olisi toimivan tuntuinen ratkaisu... nimittäin Britannian laivastossa on kokeiltu mekaanista keino horisonttia silmälaseihin. Se helpotti merisairauden oireita suljetuissa tiloissa työskentelevillä. Muutoin ratkaisu oli kankea. Merisairaus johtuu siitä että tasapainoelinten välittämä informaatio ei sovi yhteen näköaistimuksen kanssa. (Syy miksi pyrin joko ulos tai ikkunan ääreen kun merellä keikkuu) Noihin laseihin olisi helppo lisätä horisontin osoittava viiva. Risteilymatkustajille voisi olla hyödyllistä kallistusmittari, kun lukemat muuttuvat punaisiksi olisi aika hylätä laiva... vaikka kuulutus huutelisi vasta Mr. Nukkumattia....(Sandman/Estonia)
Anonyymi: Hyvä idea jolle käyt 14.2.2012 16:44
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokialta ensimmäinen Windows-sovellus

26.09.2011 Nokia on kaikessa hiljaisuudessa julkaissut Windows Phone -sovelluksen markkinapaikallaan.

.