Taloussanomat

Nokia Lumia rynni brittilistalla

Kuva: Nokia

5.3.2012 13:18 Nokia Lumia 800 nousi Ison-Britannian kännyköiden kymmenen kärjessä –listalle.

Nokian ensimmäinen Windows-käyttöjärjestelmän puhelin Lumia 800 oli Ison-Britannian kahdeksanneksi myydyin malli, ilmenee puhelimia vertailevan uSwitchin helmikuun taulukosta. Nokia nousi sijoituksessa kuusi pykälää ylöspäin.

Nokia Lumiaa enemmän paransi sijoitustaan Samsung Galaxy Note. Se nousi seitsemän pykälää ja ylsi sijalle 9.

Myyntilistalla ykköspaikkansa säilytti Samsung Galaxy S II ja kakkostilan Applen iPhone 4S.

uSwitchin teknologia-asiantuntija Ernest Doku sanoo tiedotteessa, ettei hän ihmettele Lumia 800-mallin nopeaa nousua. Vahva mainonta ja Lumia 710-älypuhelimen tulo markkinoille ovat lisänneet mielenkiintoa sekä merkkiä että Windows Phonea kohtaan. Myynnille antaa lisää vauhtia operaattoreiden aggressiivinen hinnoittelu.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (145)


Anonyymi
WP:n Marketplace on jo niin hyvällä tasolla, että se on WindowsPhonen pienin ongelma. Kyllä sen huomaa, että täällä kovasti arvostellaan käyttistä jota ei olla oikeasti käytetty. Mangosta löytyy paljon pientä valitettavaa, josta kukaan ei valita täällä mitään, koska ette ole sitä käyttäneet. Paitsi ehkä ne, jotka ovat laitteen ostaneet, mutta faniboi päissään taas aivot sumentuneet.

Nyt taas ihmettelen, mitä ihmettä kommentoin täällä fani_poikien_ (suuntaan ja toiseen) joukossa.
Anonyymi: Nimetön 5.3.2012 14:26

Anonyymi
Tässä erään kehittäjän vastaus kyseiseen kysymykseen: All the current devices will be capable to run WP8, but u have to know there are (or will be ) two "versions" of Windows Phone.


Epäilemättä näin, mutta tästä ei olekaan kyse vaan siitä, että
1) salliiko MS päivittämisen WP7 => WP8.
2) toimiiko WP7 softa WP8:ssa.

Lisäksi tuo "kahden version" malli epäilyttää vieläkin enemmän. Se vihjaa, että tulevaisuudessa myös softa pitäisi tulla erikseen kummallekin versiolle, jos alustoilla todellakin on niin suurta eroa, että raudan lisäksi myös softa on erilainen.

Also all the apps running on WP7.5 will run on WP8. So dont worry about this.


Tämä olisi hyvä uutinen, jos tieto olisi 100% varma. Tosin WP7.5 softaa on vain murto-osa nykyisistä WP7:n softista.

MS on aiemmin pitänyt linjanaan, että kokonaan uusi alusta vaatii uusiksi tehdyt sofat. Näin tehtiin viimeksi WM6.5:sta siirryttäessä WP7:aan.

Kehittäjät ovat aiemminkin luvanneet vaikka mitä, mutta itse en osta mitään pelkän kehittäjän lupauksen perusteella. Jos näisin tekisin niin minulla hyllyt notkuisivat todella upeita Symbian-laitteita.

MS: kehittäjä on nimittäin myös luvannut, että WP8:ssa toimiksi kaikki Windows8 softa, mutta ei WP7 softa. Nämä kaksi tarinaa eivät voi pitää molemmat paikkaansa.
Anonyymi: kohtuus 5.3.2012 14:27

Anonyymi
All the current devices will be capable to run WP8, but u have to know there are (or will be ) two "versions" of Windows Phone. High performance, and low performance.


Itseasiassa high ja low perfomance ei tee WP:stä kahta eri versiota, vaan se on WP:n sisäinen vaihtoehto joka voidaan vaihtaa oletuksena.

Kalliimmissa WP puhelimissa on oletuksena high performance ja halppis puhelimissa low performance.

Sovelluskehittäjän tulee ottaa tämä huomioon jos tarvitsee high performancea sovellukselleen ja tällöin yhdellä koodirivillä voidaan vaihtaa low performance tilaan high performance.
Tosikoodari kyllä tekee tarkistuksen ja sovelluksen lopettaessa muuttaa asetuksen takaisin siihen, missä se oli ennen sovelluksen käynnistystä.
Anonyymi: WP koodari 5.3.2012 14:27

Anonyymi

Samoin, kyllä paikallinen pikkukulmakauppa tarjoaa sinulle kaiken mitä ikinä kaupasta tarvitse. Samoin Inari on ainoa lomakohde mihin sinun ikinä tarvitsee mennä. Ja Titanic epäilemättä on maailman ainoa elokuva, mitä kukaan haluaa katsoa...

Vaan silti on aina välillä kivaa, että sinulla on valikoimaa mistä saat itse valita. On myös hyvä, että valikoimassa on paljon kilpailevia tuotteita, jottei sinun tarvitse ostaa aina sitä samaa yhtä vaihtoehtoa. Jos Esim. WP7:n leffakaupassa olisi Titanic, Titanic HD, Titanic 3D ja Titanic special edition niin olisiko se mielestäisi jo liikaa valikoimaa? Kysyisitkö, että "en katso kuin yhtä elokuvaa kerralla, jeten miksi kaupassa on niitä neljä? Eihän kukaan voi tarvita niin montaa?!".

Ymmärsit väärin tahallaan tai tahattomasti.
Valikoimaa pitää olla mutta android maailmassa saat vaikkka 10 eri versiota Titanic hd elokuvasta jossa kaikissa on ehkä eri aloituskuva mutta muuten ihan sama elokuva. Sillä sit kehutaan että on 10 kertaa enemmän ohjelmia kun muilla. Kohtuus kaikessa
Anonyymi: Nimetön 5.3.2012 14:36

Anonyymi

Kukaan ei kaipaa sinun itkukurkussa syytämiä selityksiä minkä takia huonossa elintarvikekioskissa on muka mukavampi asioida kun Stockmanin tavaratalossa.

Microsoft on 2-3 vuotta jäljessä ekosysteeminsä kanssa ja sitä töpeksimistä on turha yrittää selvittää miksikään muuksi kuin totaaliseksi puppeloimiseksi.

Millä tavalla wp market on sama kun elintarvike kioski?

Stockan tuotteeen on kallimpia kun muualla, sama kuin wp marketissa (kun ne maksaa enmmän kehjittäjille).
Stockassa on vähemmän tuotteita mutta laadukkampia kun muualla , samoin wp marketissa kun huonommat siivilöityy pois.

Näkisin android markettia vähän niin kun tarjoustaloon sillä on vaikka mitä mutta paljon halpaa ja huonoakin jos ei tiedä mitä haluaa.
Anonyymi: Nimetön 5.3.2012 14:43

Anonyymi
Kukaan ei kaipaa sinun itkukurkussa syytämiä selityksiä minkä takia huonossa elintarvikekioskissa on muka mukavampi asioida kun Stockmanin tavaratalossa.

Mieluummin käyn siitä pienestä lähikaupasta ostamassa maidon sen sijaa, että lähtisin Stokkalle maksamaan samasta maidosta enemmän. Ketä itkettää, ketä ei?


Aivan, jos se yksi maitopurkki riittää niin Windows ekosysteemi riittää. Sillä erotuksella tosin että se maitopurkki on Windows kaupanssa 2* kalliimpi kuin Stockalla. Meistä muista on mukava ostaa välillä muutakin.
Anonyymi: vahva 5.3.2012 14:46

Anonyymi
55 000 vähän?Kymmenen kertaa vähemmän kuin kilpailijoilla. Microsoftin totaaliset ryssimisen takia järjestelmä on merkittävästi kilpailijoita jäljessä.Niin ja itse käytän päivittäin ehkä 5 eri sovellusta.Tarkoittaako se sit että android käyttäjät käyttää 50 eri sovellusta.

Aika tarkkaan noin. iPhonen käyttäjillä on keskimäärin reilut 100 sovellusta.

Sovelluksia ei kuitenkaan käytetä sekunnin välein vaan tarpeen mukaan. Ei ole tarpeellista esim. käyttää askelmittaria istuessa, mitata verenpainetta puhelinkeskustelun aikana tai piirtää, käsitellä kuvia tai ääntä, säveltää, sovittaa, kirjoittaa kirjaa, lukea interaktiivisia kirjoja, käyttää taajuuskorjainta, jne. jatkuvasti.

Tärkeintä on, että voit tehdä älypuhelimellasi sitä mitä juuri sinä haluat.

[quotePystytkö samalla mikä must ohjelma on adroidissa/iphonessa mitä ei löydy windows puhelimessa?Minä en kaipaa 10 eri twitter sovellusta, en kaipaa 50 eri pierusovellusta enkä kaipaa muttakaan ohjelmaa 100 eri versiota.

Voitko sanoa mikä on must ohjelma Linuxissa, mitä siihen ei muka saa? Entä BeOS:lle? Entä Amiga OS:lle? Tai vaikka C64:lle? Taatusti kaikki tarpeellinen löytyy ja tuhansia liikaakin. Eli miksi ihmiset valitset Windowsin, vaikka siihen ei ole mitään tarvetta? Ei se ainakaan alustan vakaudesta johdu.

Samoin, kyllä paikallinen pikkukulmakauppa tarjoaa sinulle kaiken mitä ikinä kaupasta tarvitse. Samoin Inari on ainoa lomakohde mihin sinun ikinä tarvitsee mennä. Ja Titanic epäilemättä on maailman ainoa elokuva, mitä kukaan haluaa katsoa...

Vaan silti on aina välillä kivaa, että sinulla on valikoimaa mistä saat itse valita. On myös hyvä, että valikoimassa on paljon kilpailevia tuotteita, jottei sinun tarvitse ostaa aina sitä samaa yhtä vaihtoehtoa. Jos Esim. WP7:n leffakaupassa olisi Titanic, Titanic HD, Titanic 3D ja Titanic special edition niin olisiko se mielestäisi jo liikaa valikoimaa? Kysyisitkö, että "en katso kuin yhtä elokuvaa kerralla, jeten miksi kaupassa on niitä neljä? Eihän kukaan voi tarvita niin montaa?!".


Kohtuus, tule pois sieltä netistä, sä olet jo nolannut itsesi niin monta kertaa...
Anonyymi: Äiti 5.3.2012 14:50

Anonyymi
Miksi ohjelmia on saatavilla vähän ja nekin mitä on, maksavat enemmän kuin kilpaileviin järjestelmiin?


iPhoneen on saatavana 500000 sovellusta, mutta ei löydy sopivaa vastaanotettavien puhelujen hallintaan.
Anonyymi: Entinen IFani 5.3.2012 14:58

Anonyymi
Mutta löytyisikö niiden 500000 appsin joukosta sopivia seuraaviin asioihin.

1. Profiilit, joilla pystyn suodattamaan vastaanotettuja puheluja.
2. CallBlocker, jolla voin olla aina varattu puhelinmyyjille.
3. Saan soittoääniin ja muihin hälytysääniin jonkun omassa puhelimessa olevan musiikkikappaleen. Eri hälytyksiin eri kappale (puhelimen soittoon, kalenterihälytyksiin, herätyskelloon, viesteihin).
4. Ilmainen navigointisovellus, joka sisältää varoitukset ylinopeudesta eri nopeusalueille sekä hälytyksen kameravalvonnasta.
5. Soittajan nimen sanova sovellus.

Jos saisin listan niistä appseista, niin voisin laittaa ne siihen viimeiseen iPhoneen, mikä minulla seisoo tuossa tyhjän panttina.

Siis ei pelkästään, onnistuu, vaan ohjelmien nimet peliin.
Anonyymi: Entinen IFani 5.3.2012 14:59

Anonyymi
Jännä huomata että kokoajan iPoikien puolustukset huononee ja iUskottavuus murenee mitä pidemmälle kevät etenee.
Anonyymi: iLahkolaiset paniiki 5.3.2012 15:00
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Eteran verkkopalvelu näytti vääriä tietoja

25.09.2013 Työeläkeyhtiö Eteran verkkopalvelu näytti käyttäjälleen toisen henkilön tietoja, Turun Sanomat kertoo.

.