Taloussanomat

IPhone-käyttäjä tuskastui Sirin temppuiluun

Kuva: EPA

29.3.2012 17:29 Toinen käyttäjä toisella puolella Yhdysvaltoja haastoi Applen oikeuteen Siri-avustajasta. Kanteesta kertoo Los Angeles Times.

Applen iPhone 4S -älypuhelimen Siri-avustaja on taas uuden oikeuskanteen kohteena. Los Angelesissa jätetty kanne heijastelee vahvasti New Yorkissa äskettäin aloitettuja oikeustoimia, Los Angeles Times kirjoittaa.

Kalifornialainen David Jones syyttää Applea väärästä mainonnasta. Hänen mukaansa Sirin kaunis ja virheetön käytös Applen tv-mainoksissa on kaukana todellisuudesta. Todellisessa elämässä Siri ei joko ymmärrä kysymyksiä tai antaa pitkän odotuksen jälkeen väärän vastauksen.

Kuten New Yorkin tapauksessa, myös Jones tavoittelee joukkokannetta. Voittaessaan se toisi rahaa kaikille iPhone 4S:n omistajille Yhdysvalloissa.

Nämä kaksi kannetta eivät tunnu heijastelevan enemmistön mielipidettä. Äskettäisen selvityksen mukaan huomattava enemmistö käyttäjistä on tyytyväisiä Siriin, joskin sitä käytetään tyypillisesti yksinkertaisiin tehtäviin.

Muissa uutisissa kerrotaan, että Applen edesmennyt toimitusjohtaja Steve Jobs ei pitänyt Siri-nimestä. Hän ei keksinyt parempaakaan vaihtoehtoa.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (18)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
... olisi pitänyt vielä pari vuotta antaa Siri Inc. -yrityksen poikien kehittää ohjelmisto loppuun asti, nyt se jäi kesken - näköjään.

Dag Kittlaus istui vähän aikaa Cupertinossa pyörittelemässä sormiaan ja otti rahat ja loparit. Kävi vähän kuin suomenpoikain Jaikulle, että jonsei tule hyvää palvelua, mutta tulee kökkö palvelu.
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 17:56

Anonyymi
Steve Jobs ei pitänyt Siri-nimestä. Hän ei keksinyt parempaakaan vaihtoehtoa.

Iris olis ollut parempi.
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 18:27

Anonyymi
Siri on edelleen beta-vaiheessa, minkä Apple avoimesti myöntää. Uskon että viimeistään iP5 julkaistaan valmiin Sirin kanssa.
Anonyymi: 9,5 29.3.2012 18:30

Anonyymi
Hieno floppi tämä Surina. Vai mikä Pärinä. Eikun Pulina. No, joku AMAZING apple-viritys. Ai mutta eihän siinä näy mitään vikaa...
Anonyymi: Siri vain särisi 29.3.2012 18:35

Anonyymi
Ei edes hölmöinkään applefani voi kuvitella, että Siri joskus saataisiin toimimaan. Siinä vaiheessa on todella pahasti hoidon tarpeessa.
Anonyymi: Tohtori 29.3.2012 18:36

Anonyymi
Täydellinen nollauutinen. iPhone 4S:n omistajista 75% ei edes käytä Siriä, joten sen toimimisella tai toimimattomuudella ei ole käytännössä mitään merkitystä.
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 18:47

Anonyymi
Hieno 2 viikkoa vanha uutinen...
Anonyymi: iFani 29.3.2012 19:28

Anonyymi
Hieno 2 viikkoa vanha uutinen...

ei oo, vaan tämä on David Jones-juttu ja tuore
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 20:16

Anonyymi
asiakas on aina oikeassa
Anonyymi: yksi naula lisää app 29.3.2012 21:34

Anonyymi
Täydellinen nollauutinen. iPhone 4S:n omistajista 75% ei edes käytä Siriä, joten sen toimimisella tai toimimattomuudella ei ole käytännössä mitään merkitystä.


Itseasiassa tässä on kyllä tuoretta dataa joka on hiukan eri mieltä: 87% of iPhone 4S Owners Use Siri Each Month

Eli siri on siis huikea hitti, en olisi ikinä kuvitellut noin isoja lukuja, Apple näytti taas onnistuneen.
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 23:11
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Sähkön hinta määrää ict-vihreyden

26.09.2011 Sähkön hinta ja energiakulujen näkyvyys ajaa suuria tietotekniikka- ja tiedonsiirto-organisaatiota kohti kestävää kehitystä.


2013

Kolme vuotta sitten

Lehdet: Nokia silmäilee Alcatel-Lucentia – kaupoista ei vielä neuvoteltu

26.09.2013 Microsoft-kaupan jälkeen verkkoyhtiöksi jäävä Nokia on harkinnut ranskalaisen verkkolaiteyhtiö Alcatel-Lucentin ostamista. Asiasta kertovat Wall Street Journal -lehti (WSJ) sekä uutistoimisto Reuters.

.