Taloussanomat

Uusi iPad: Nyt purnataan 3G:stä

Kuva: Apple

9.4.2012 13:27 Wlan-ongelmien ja arveluttavan 4G-mainonnan jälkeen puhutaan pätkivästä 3G-yhteydestä, Apple Insider kertoo.

Applen uudesta iPadista ilmenee jatkuvalla syötöllä uusia valituksen aiheita. Niissä kaikissa ei ole ollut perää, mutta yksi vakuuttavimmista ongelmista on koskenut wlan-yhteyttä. Nyt etenkin Euroopasta kantautuu valituksia 3G-yhteyden toimimattomuudesta.

Uudesta iPadista on kaksi eri versiota. Toisessa on vain wlan-yhteys, toisessa myös parhaimmillaan 4G-yhteys Pohjois-Amerikassa ja 3G-yhteys muualla.

Apple Insiderin mukaan jälkimmäisen mallin eri käyttäjät ovat ilmoittaneet, että 3G-yhteys katkeaa yhtäkkiä eikä palaa ilman iPadin uudelleenkäynnistämistä. Sama toistuu useamman kerran päivässä, vaikka omistajilla ei ollut ongelmia aikaisemman iPad 2:n kanssa.

Apple ei ole vahvistanut ongelmaa, eikä ole tiedossa, liittyykö se laitteen komponentteihin vai ohjelmistoon. Valituksia on tullut etenkin useista Euroopan maista, mutta ongelman levinneisyyttä on vaikea arvioida.

3G-pulmia ennen nousi esiin Applen sisäiseksi dokumentiksi oletettu tiedote tukihenkilöstölle. Siinä pyydettiin ottamaan talteen kaikki uudet wlan-iPadit, joissa langaton yhteys takkuaa.

Erikseen on puitu uuden iPadin markkinointia. Syytösten mukaan Apple ei ole tehnyt ostajille tarpeeksi selväksi, että laite ei tue 4G-yhteyksiä Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Suomessa Kuluttajavirasto on saanut asiasta valituksia.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (66)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Luomakunnan täydellisintä Microsoft/Nokia tuotosta odotellessa kannattaa pysyä hajaantuneena ja hiljaa. Odotus voi tosin olla pitkä.
Anonyymi: yyterin 9.4.2012 13:53

Anonyymi
Miksei purnauksia Lumioiden vioista uutisoida näyttävästi? Ihmettyttää tämä kun oikein etsimällä etsitään vikoja ja uutisten aiheita Applen tuotteista.

P.s. En ole Apple-käyttäjä, vaan koneessani on Ubuntu.
Anonyymi: Nimetön 9.4.2012 13:54

Anonyymi
Vei herranlettas sentään!
Anonyymi: Pihtiputaan mummo 9.4.2012 14:11

Anonyymi
Purnaajilla ei ole ollut varaa iPadiin eikä tule olemaankaan.

Molemmat uudet iPadini pysyvät kaikissa verkoissa eivätkä lämpene normaalia enemmän.
Anonyymi: Fanipoika 9.4.2012 14:13

Anonyymi
Voisivat Applella jatkossa nimetä kaikki uudet tuotteet: New iFail.

Tietenkään Apple eikä iFanit näe mitään vikaa, sillä: "wlanin pätkiminen ei haittaa mua, en käytä sitä" ja "4G toimimattomuus ei haittaa mua, en käytä sitä" ja "lämpeneminen ei haittaa mua, mulla on Apple-logolla olevat patakintaat" ja nyt "3G pätkii muutoinkin niin paljon, ei sitä huomaa kun katsoo tätä näyttöä"

AMAZING laite!
Anonyymi: Amazing New iFail 9.4.2012 14:14

Anonyymi
Miten tämä toimittaja onnistuu löytämään jutunaihetta kaikista pienistä asioista, jotka koskettavat muutamaa yksittäistä käyttäjää? Miksei muita merkkejä surata samalla tarkkuudella kuin Applea?
Anonyymi: iHmettelijä 9.4.2012 14:29

Anonyymi
Ei haittaa kun Nokia on vieläkin huonompi.
Anonyymi: Ilari Häppilä 9.4.2012 14:29

Anonyymi
Miten tämä toimittaja onnistuu löytämään jutunaihetta kaikista pienistä asioista, jotka koskettavat muutamaa yksittäistä käyttäjää?


Siis luithan uutisen kokonaan vaiko pelkästään otsikon?
Anonyymi: Nimetön 9.4.2012 14:33

Anonyymi
Mulla ainakin toimii molemmat wlan sekä 3G. Lisäksi 3G nopeus on yli 18Mbps saunalahden 3G verkossa.
Anonyymi: J.A 9.4.2012 14:35

Anonyymi
Saako munuaisen takaisin jos palauttaa iPadin?
Anonyymi: iKidney 9.4.2012 15:17
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Aikakapseli kaivettiin ylös – sisällä Steve Jobsin hiiri

25.09.2013 1980-luvulla Aspeniin haudattu "aikakapseli" sisältää muun muassa Steve Jobsin kuuluisan hiiren. Kapselin luultiin jo kadonneen iäksi.

.