Taloussanomat

Huolto töpeksi, iPhone kärysi lentokoneessa

Puhelin koki kovia.
Kuva: ruutukaappaus

7.5.2012 14:21 Lentokoneessa savunneen iPhonen syynä oli väärin kiinnitetty ruuvi, australialaisviranomainen kertoo.

Viime marraskuussa lentokoneessa voimakkaasti savuttaneelle iPhonelle on saatu lopullinen selitys. Australian Transport Safety Bureaun mukaan syynä oli pieni väärin kiinnitetty metallinen ruuvi. Se puhkaisi akun kotelon ja aiheutti oikosulun, mikä johti kuumenemiseen ja savuamiseen.

Välikohtaus tapahtui australialaisen Regional Expressin koneessa, joka oli jo laskeutunut Sydneyn lentokentälle.

Matkustaja käskettiin heittämään silloin vielä tunnistamaton savun lähde lentokoneen käytävälle, minkä jälkeen miehistön jäsen purki palosammuttimen kohteeseen. Se todettiin myöhemmin Applen iPhoneksi.

Tekninen tutkinta tehtiin Yhdysvalloissa. Virallisen arvion mukaan ruuvi asennettiin väärin aiemmin tehdyn huollon yhteydessä. Siitä vastasi valtuuttamaton huoltoyritys.

Tutkinta antaa pontta mielipiteille ja suosituksille, joiden mukaan litiumakulla varustettuja laitteita ei pitäisi koskaan kuljettaa lentokoneen ruumassa, vaan ainoastaan matkustajatilassa.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (43)

Sivut:1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Miksi puhelimesta pitäisi saada virta "oikeasti pois"?


Esimerkikisi haittaohjelman takia, joka seuraa sijaintia, skannaa WLAN verkkoja tai äänittää keskusteluja.
Anonyymi: Foliohattu 9.5.2012 10:19

Anonyymi
Tässä on seuraavan megalomaanisen katastrofielokuvan ainekset:

Joukko fanipoikia nousee lentokoneeseen pyhiinvaellusmatkallaan Applen lapsityövoimatehtaalle. Lentoemo kehoittaa matkustajia kiristämään löysällä olevat ruuvinsa,mutta nämä eivät tietenkään ymmärrä asiaa oikein,vaan alkavat kiristellä luuriensa ruuveja.

Parinkymmenen minuutin kuluttua ensimmäinen laite alkaa savuta. Tilanne raukeaa kuitenkin onnekkaasti kahden fanipojan taivuttaessa päitään savuavan laitteen ylle. Molempien korvista valuva virtsa sammuttaa alkavan palon.

Helpotus ei kuitenkaan ole pitkäaikainen. Pian toinen ja kolmas palikka alkaa kuumeta aivan kuin tetristä pelattaessa ja hetkessä kaikki riemurasiat savuavat ja kitkerä ja oksettava ostetun egon haju täyttää koneen.

Fanipoikien sankarillisista ponnisteluista huolimatta luureja ei saada sammumaan, koska lähes umpiluisista kalloista loppuu virtsa. Edessä on pakkolasku valtamereen.

Koneen syöksyessä kohti merta fanipojat rukoilevat yhteen ääneen Steve Jobsin henkeä,jonka vaikutuksesta kone saadaankin oikenemaan viime hetkellä ja pakkolasku onnistuu kuin muinoin Hudson-jokeen. Veden alkaessa täyttää konetta paljastuu karmea totuus: koneesta on poistettu kaikki pelastusliivit! Epärehellinen huoltomies on myynyt liivit pimeillä markkinoilla kumin kysynnän kasvaessa vuotta aiemmin.

Vaikka vesi onneksi sammuttaakin puhelimet niin nyt edessä on tulen sijasta toinen vaara: palvontakalujen uppoaminen syvälle valtamereen.

Tilanne kuitenkin laukeaa pian vapautuneeseen nauruun, sillä nyt nerokkaan jumalan, Steve Jobsin, kaukonäköisyys paljastuu. Jokaisen iPonin ympärille on kiedottu puhallettava kondomi,jonka merkitys oli aiemmin jäänyt käyttäjille epäselväksi käyttöohjeiden puuttuessa. Alkaa kuumeinen puhallus ja pian pienten "kumiveneiden" varassa kelluvat puhelimet keikkuvat laineilla ja muodostavat koneen uppoamispaikalle suuren omenalogon.

Loppu hyvin,kaikki hyvin.
Anonyymi: Sultan 10.5.2012 8:30

Anonyymi
Olen vähän tällainen sairas sekopää.
Anonyymi: Sultan 14.5.2012 23:30
Sivut:1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Applen kutsu: "Puhutaan iPhonesta"

27.09.2011 Apple lähetti lehdistölle kutsuja iPhoneen liittyvään tiedotustilaisuuteen.


2013

Kolme vuotta sitten

Jolla, onko Android-yhteensopivuus tietoturvauhka? Näin yhtiö vastaa

27.09.2013 Yhtiö luottaa Sailfishin rajapintahallintaan, sovelluskaupan suodatukseen – ja virustorjuntaohjelmaan.

.