Taloussanomat

Nintendo paljasti Wii U:n ohjaimen ja peliyhteisön

Kuva: Nintendo

4.6.2012 12:35 Nintendo paljasti yksityiskohtia Wii U -konsolin peliohjaimesta ja julkisti Miiverse-yhteisöpalvelun.

Japanilainen pelijätti Nintendo piti Facebookissa sunnuntaina esittelytilaisuuden, missä näytillä oli tulevan Wii U -pelikonsolin ohjain, kosketusnäytöllinen Wii U GamePad.

Johtaja Satoru Iwatan puolituntista videoesitystä kertoi muun muassa verkkolehti PC Magazine. Iwata kertoi esityksessään ennen E3-messuja, että GamePadissa on tuki nfc-lähiluvulle ja että ohjainta voi myös käyttää tv:n kaukosäätimenä.

Nintendo esitteli Wii U:n ohjaimineen ensi kerran edellisillä E3-messuilla vuosi sitten. Tuolloin paljastettu ohjain oli vasta prototyyppi. Nyt yhtiö kertoi, miltä lopullinen myyntiversio näyttää.

Mukana on kaksi ohjaintikkua, sormia ja kynää tukeva kosketusnäyttö sekä liikkeen ja asennon tunnistus. Ohjaimessa on myös oma nettiselain.

Samalla Iwata kertoi Nintendon online-suunnitelmista. Konsolia tukee Twitterin tapainen yhteisö, jonka lisäksi Nintendo tuo markkinoille suuremman kokonaisuuden, joka on nimeltään MiiVerse.

Tarkoitus on auttaa pelaajia viestimään keskenään esimerkiksi silloin, kun apua tarvitaan pelin vaikean loppupomon voittamiseen. MiiVersessä jäsenet esiintyvät virtuaalisina Mii-hahmoina, jotka ovat tuttuja vanhasta Wii-konsolista.

Nintendon uusi hyökkäys konsolimarkkinoille herättää epäilyksiä. Jotkut uskovat, että Wii U ei pärjää kilpailussa, johon älypuhelimet ovat Applen ja Googlen johdolla tulleet voimakkaasti mukaan.

Myös Nintendon verkkoyhteisöhanke saattaa olla liian vähän liian myöhään, skeptikot sanovat.

Satoru Iwata ei vielä sanonut, milloin Wii U tulee myyntiin ja mitä se maksaa.

VideoVideoesitys YouTubessa
Lue lisääPC Magazinen uutinen
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nintendo yrittää väkisin tuoda noita puolivälissä ideoita kuluttajille mutta itselleni ds:n ja 3ds:n ostaneensa voin tuntea tulleeni petetyksi. Harva peli osaa järkevästi hyödyntää tuplanäyttöä ja nekin jotka niin tekevät eivät tarjoa mitään suurempaa hyötyä kuin pelkkä start nappulan painaminen. Wii on ainoa hyvä pelialaa mullistava tuote ja se näkyy myös muiden pelikonsolivalmistajien liikeohjaimissa.Ennustan että Wii-Ü tulee olemaan floppi.
Anonyymi: asdasd 4.6.2012 17:24

Anonyymi
Ihanaa ihanaa, tiedossa siis about sadannen kerran uudelleenlämmitettyä Mario Kart:ia.
Anonyymi: Nimetön 4.6.2012 17:44

Anonyymi
Meillä kaikki pelikonsolit. Wii u tulee olemaan paras kaikista, wiin suurin ongelma on pieni muisti ja kuva. Wii u korjaa nämä joten johtopaikka on taattu.
Nytkin wiin ohjaimet parempia kuin joku pallukka ohjaimen päässä tai ms:n kökkö kamera härveli.
Uutiset sää ja mää= wii u mii!
Anonyymi: juuperi 4.6.2012 19:54

Anonyymi
Nytkin wiin ohjaimet parempia kuin joku pallukka ohjaimen päässä tai ms:n kökkö kamera härveli.


MS:n kamerahärveli on todella kökkö, mutta PlayStationin Move on huomattavasti parempi ja tarkempi liikeohjain kuin Nintendon antiikkinen viritelmä.

Näyttää valitettavasti siltä, että Nintendo on jäämässä kilpailijoiden jalkoihin - liian vähän, liian myöhään...
Anonyymi: :( 4.6.2012 21:27

Anonyymi
Ehkä kaikki tämänhetkiset konsolit (Wii, Xbob 360, PS3) ovatkin jo myyntinsä pohjalla, tämä konsolisukupolvi kun on niinkin pitkään kuin kuutisen vuotta jo viihdyttänyt olohuoneissamme. Vaikka onhan Wii toki tähän hetkeen mennessä myynyt enemmän kuin Xbox 360 tai Playstation 3.
Anonyymi: IGE 4.6.2012 22:36

Anonyymi
Koskapa Nintendolle ei tule juurikaan aikuisten pelejä paria poikkeusta lukuun ottamatta, niin jää ostamatta tämäkin. Sitä paitsi tuollainen ohjain ei enää juuri säväytä, eikä ainakaan samalla tavalla kuin Wiin tuleminen aikoinaan. Jos olisivat ympänneet siihen ajatustenluvun, niin sitten ehkä olisi ollut jotain toivoa ohjaimella ratsastamisessa.

Nintendo: RIP.
Anonyymi: Operaa 5.6.2012 8:37

Anonyymi
MS:n kamerahärveli on todella kökkö, mutta PlayStationin Move on huomattavasti parempi ja tarkempi liikeohjain kuin Nintendon antiikkinen viritelmä.


Wii:n plussat on riittävän tarkkoja, valitettavasti vain minimaalinen määrä kunnolla tuettuja pelejä. Sport resortsin miekkailu ja lentely parhaasta päästä, red steel 2 Ok ja zeldan skyward sword.

Playstation tuli tähänkin suoralla nintendon kopiolla, kinect on kökkö koska se vain käytti samaa ideaa kuin nintendo, muttei kopioinut toimintaa suoraan.
Anonyymi: Sony ei mitään kehit 5.6.2012 10:43
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.