Taloussanomat

Outo video esittelee Nokia Air -palvelun, puhelimia ja tabletin

Kuva: Ruutukaappaus

25.6.2012 10:08 Verkossa on juhannuksen aikana levinnyt video, jolla esitellään Nokia Air -pilvipalvelu, joka ilmeisesti toimisi Symbian- tai Meego-puhelimilla.

Useilla uutissivustoilla ja YouTubessa on levinnyt video, joka vaikuttaa Nokian julkaisemattoman palvelun sisäiseltä tuote-esittelyltä.

Videolla esitellään Nokia Air -niminen pilvipalvelu, jonka avulla käyttäjä pääsee Nokian eri laitteilla käsiksi tietoihinsa ja sovelluksiinsa. Lisäksi videolla näytetään erikoisenmallisia Nokian puhelimia sekä tablet-laite, joiden käyttöjärjestelmänä on joko Symbian tai Meego.

Videosta päätellen Nokia Air -palvelussa sovelluksia ei ladata ja asenneta laitteisiin, vaan laitteella otetaan yhteys internetissä olevaan palveluun, joka näyttää tiedot käytettävälle laitteelle sopivassa muodossa.

Videon aitoudesta on vaikea mennä takuuseen. Videon oikeassa alakulmassa sekä laitteissa näkyvät Nokian virallisilta näyttävät logot, ja lopussa näytetään Nokian sivuille viittaava nettiosoite, joka ei toimi. Kyse saattaa olla jo lakkautetusta hankkeesta.

Videon lopulla ruudun vasempaan alakulmaan ilmestyy myös Company confidential -teksti. Video saattaa olla viime vuodelta, sillä videolla vilahtaa vuoden 2011 elokuun kalenteri.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (54)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vaikuttaa vähän siltä etttä noi olis promoja haudatusta meltemi käyttiksestä. Ikonit ja ikkunointi Qt läyoutilla.
Anonyymi: iphooni 25.6.2012 10:16

Anonyymi
Kehittäjät ja käyttäjät eivät usko, että Nokian tie menestykseen on käyttämällä ainoastaan Microsoftin palveluita. Nokian omat palvelut pitää tehdä olemattomaksi, niiden olemassaolo kiistää ja lopettaa ne mahdollisimman törkeästi, jotta kehittäjille ja käyttäjille jää tyypillinen MS-Experience. Ne, jotka tuossa kelkassa haluavat kaikesta tikkuisesta parrun tunkemisesta tuhkaluukkuun huolimatta roikkua, ovat niitä asiakkaita, joiden lompakkoa voidaan lypsää täältä ikuisuuteen.
Anonyymi: Isopano 25.6.2012 10:17

Anonyymi
Minulla on tähän kaikkeen selitys.

Tuo video on kotoisin rinnakkaisesta maailmasta toisessa ulottuvuudessa, jossa Nokiaa johtaa avarakatseisemmat versiot Ollilasta, Vanjoesta ja kumppaneista. Tässä aikajanassa Nokia julkaisi kosketusnäyttöpuhelimen kolme vuotta ennen Applea ja sai näin markkinajohtajuuden. Vanjokea ylistettiin suurena visionäärinä eikä lyhytnäköisenä luuserina kuten tässä maailmassa. Kyseisessä rinnakkaismaailmassa Nokia on ykkönen mobiililaitteissa ja omaa meidän Applen kaltaisen statuksen kuluttajien silmissä. Google lopetti Androidin kehityksen koska Nokia oli jo selvästi niin pitkällä kehityksessä ja asiakasmäärältään niin suuri, ettei sitä nähty kannattavana.

Syy miksi videon laitteet ovat tunnistamattomia johtuu puhtaasti siitä että Nokian muotoilusta päättävä porukka on eri kuin meidän maailmassamme. Ahtisaari pysyi tuossa maailmassa basistina ja soittaa tällä hetkellä keskinkertaista menestystä nauttivassa "Frontiers" nimisessä bändissä. Näin ollen ihan muut henkilöt joilla oikeasti oli visiota alalle, pääsivät päättämään asioista ja lopputulos on silmiä hivelevä.

Kyseisessä maailmassa Nokia on käytännössä Suomen suurin yksittäinen yritys ja Suomi on tämän ansiosta saatavien julmettujen verotulojen tuloksena yksi maailman rikkaimmista valtioista, täysin velaton.

Video pääsi tahattomasti YouTubeen kun eräs kyseisestä ulottuvuudesta meidän maailmassamme vieraillut henkilö painoi vahingossa nappia jolla video siirtyi YouTubeen. Ennenkuin hän tajusi virheensä, vahinko oli jo tapahtunut. Odotamme nyt että video unohdetaan joko feikkinä tai toteutumattomana kokeiluna, sisäisenä markkinointimateriaalina.
Anonyymi: Jachon Lahteva 25.6.2012 10:18

Anonyymi
Kohtuus se taas täällä ruikuttaa.
Anonyymi: Nimetön 25.6.2012 10:19

Anonyymi
Meltemin back end. Pilvi käytettäväksi proxy servereillä ja kuihdutetulla Qt setillä. Onneksi tajusivat lopettaa. Vielä kun Windows hanke kuopataan, voi lopusta joku business syntyäkin.
Anonyymi: Airhead 25.6.2012 10:34

Anonyymi
Kohtuus se taas täällä ruikuttaa.


Yritä ymmärtää että Nokia on pilannut hänen elämänsä. Kyllä sinäkin ruikuttaisit.
Anonyymi: Nimetön 25.6.2012 10:38

Anonyymi
So what? The game is over.
Anonyymi: Past is past 25.6.2012 10:40

Anonyymi
Kohtuus se taas täällä ruikuttaa.

Yritä ymmärtää että Nokia on pilannut hänen elämänsä. Kyllä sinäkin ruikuttaisit.


Monenkohan softan kehittäjän elämän Kohtuus on pilannut, taitaa olla jo 4000+ appsia iPhonessa piratoituna hänellä...
Anonyymi: ...kaukana 25.6.2012 10:55

Anonyymi
näyttääpä hienoilta nuo. Vaihtaisin heti samsungini tuollaiseen jos noita saisi kaupasta! Microsoftiin en koske pitkällä tikullakaan. Ja tabletin ostaisin heti, jos sen saisi sellaisena taipuvana mistä oli tiede-lehdessä artikkeli tulevista nokialaisista.

Että tällaisia terveisiä nokialle.
Anonyymi: Lintunen 25.6.2012 10:57

Anonyymi
renki on elossa
Anonyymi: nokia on mokia 25.6.2012 10:58
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nolot kappaleet levisivät, Spotify korjaa

30.09.2011 Spotify parantaa musiikin kuuntelijoiden yksityisyyttä, mutta ei tehnyt mitään Facebook-pakolle.


2013

Kolme vuotta sitten

Suomen viranomaiset pyysivät Microsoftilta tietoa 70 tilistä

30.09.2013 Microsoft sai Suomen viranomaisilta alkuvuoden aikana 40 tietopyyntöä, jotka koskivat 70 tiliä tai nimettyä henkilöä. Luvuissa ovat mukana sekä Microsoftin että sen tytäryhtiön Skypen asiakkaita koskevat tietopyynnöt. Globaalisti tietopyyntöjä kertyi yli 37 000.

.