Taloussanomat

Työpaikkailmoitukset paljastavat: Tästäkö Googlen seuraava laite?

Google Cardboard, eli pahvista tehty virtuaalisilmikko, lähti liikkeelle työntekijän vitsistä. Pahvilaseja esittelemässä YouTuben Robert Kyncl.
Kuva: STEVE MARCUS

26.1.2016 14:20 Googlen työpaikkailmoitukset vihjaavat mahdollisesta virtuaalitodellisuuslaitteesta, Road to VR kirjoittaa.

Googlen pahvinen virtuaalitodellisuuskehikko älypuhelimille, Google Cardboard, saattaa olla vain esimakua yhtiön suunnitelmista. Työpaikkailmoitusten perusteella Google näyttää vähintäänkin suunnittelevan kuluttajille myytävää vr-laitetta.

Road to VR poimi neljä Googlen työpaikkailmoitusta, jotka hieman valaisevat, mitä kulissien takana tapahtuu. Ihmisiä halutaan töihin pääkonttoriin Kalifornian Mountain View'iin suunnittelemaan ja toteuttamaan vr-laitteistoa.

Osalta vaaditaan myös kokemusta tuotantoprosesseista, kauppiassuhteista ja työskentelystä aasialaisten sopimusvalmistajien kanssa.

Mashable nostaa lisäksi esiin yhden ilmoituksen, jossa haetaan nimenomaan laitetason insinööriä virtuaalitodellisuuden kamerajärjestelmiä varten. Onko luvassa haastaja Nokian Ozo-kameralle?

Muitakin vihjeitä Googlen vr-puuhista on saatu. Twitterin Vimeo-palvelua johtanut Jason Toff kertoi viime viikolla siirtyvänsä työskentelemään Googlelle virtuaalitodellisuuden parissa.

Olisi erikoista, jos Google jättäisi orastavan vr-markkinan kilpailijoidensa Facebookin ja ehkä Applenkin haltuun – etenkin, kun Googlella on maine tehdä mitä erilaisimpia teknologiakokeiluja, joista tosin monet romutetaan ennen kuluttajamyyntiä. Näihin lukeutuu muun muassa päähän puettavan Glass-tietokoneen ensimmäinen versio.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (2)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hienoa, kun äijät surffaa virtuaalimaailmassa, hoitelen minä heidän vaimojaan reaalimaailmassa.
Anonyymi: Jabadapaduu 26.1.2016 20:59

Anonyymi
Hehe, minä olen hoidellut jo vaimoasi pitkään ensin virtuaalisesti ja nyt ihan oikeesti. Miksi? Koska halus luotettavan miehen...
Anonyymi: Justet 27.1.2016 12:36
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Rapea hinta kultaisesta iPhonesta: 10 100 dollaria

25.09.2013 Jonkun oli ilmeisesti saatava uusi kultainen iPhone hinnalla millä hyvänsä. Nettihuutokaupan voittanut tarjous ylitti 10 000 dollaria.

.