Taloussanomat

Näin Samsung aikoo koukuttaa uuteen puhelimeen

Kuva: © Albert Gea / Reuters

22.2.2016 19:25 Samsung haluaa lyhentää puhelinten uusimisväliä. Älypuhelinmyynti on hidastunut, ja tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan Samsungilla voi olla haasteita säilyttää kärkipaikkansa älypuhelinmyynnissä.

Samsungin vuoden 2015 loppu ei mennyt ihan odotusten mukaan. Yhtiön loka-joulukuun tulos putosi 40 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna. Syynä oli muun muassa maailman heikko taloustilanne.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan älypuhelimien myynti maailmassa kasvoi viime vuonna selvästi heikoimmin sitten vuoden 2008. Gartnerin mukaan Samsungilla voi olla haasteita säilyttää kärkipaikkansa älypuhelimissa.

Samsungin Euroopan markkinointijohtajan David Lowesin mukaan yhtiöllä onkin useita keinoja lisätä älypuhelinmyyntiä. Euroopan kypsillä älypuhelinmarkkinoilla on hänen mukaansa vielä kasvun varaa.

– Kaikilla ei kuitenkaan ole vielä älypuhelimia, Lowes sanoo Barcelonan MWC-mobiilimessuilla.

Kaupaksi käyvät yhä varsinkin kalleimmat mallit.

– Älypuhelinmarkkinoiden nopeimmin kasvava alue ovat premium-mallit, eli yli 600 euroa maksavat laitteet. Arvelemme, että premium-mallien markkinoilla on vielä tilaa kasvaa.

Lowesin mukaan yhtiö pyrkii kehittämään muun muassa huippupuhelimia, ja ottamaan kuluttajien toiveet huomioon.

– Pienet muutokset voivat olla kuluttajille tärkeitä, Lowes sanoo.

Yhtiö julkaisi sunnuntaina uudet Galaxy S7 ja Galaxy S7 Edge -mallit, joissa se palautti sarjan laitteisiin esimerkiksi muistikorttipaikan ja vesitiiviin rakenteen, jotka se oli jättänyt pois viime vuonna julkaistusta Galaxy S6 -mallita.

Samsung haluaa lyhentää puhelimen uusimisväliä

Lowesin mukaan kuluttajat hankkivat uuden älypuhelimen keskimäärin kahden ja puolen – kolmen vuoden välein.

– Tavoitteena on lyhentää tuota aikaa, ja voimme tehdä sen, jos tuomme uusia malleja, Lowes kertoo.

Yksi mahdollisuus ovat lisälaitteet, kuten esimerkiksi älykellot ja virtuaalisilmikot, joilla voi katsoa puhelimen avulla 360 asteen vr-valokuvia tai videoita.

Yhtiö esitteli sunnuntaina myös pienen Gear 360 -kameralaitteen, jota voi käyttää yhdessä Galaxy S7-puhelimien kanssa.

– Oheislaitteet lisäävät kiinnostusta puhelimeen, ja päivitys uuteen malliin alkaa kiinnostaa, Lowes sanoo.

Vaikka viidesosa yhtiön työntekijöistä on tutkimuksessa ja kehityksessä, Samsung aikoo lisätä uusia toimintoja puhelimiin varoen.

– On tärkeää, ettemme mene kuluttajien edelle, vaan tarjoamme yksinkertaisia älykkäitä ratkaisuja, joita he voivat ottaa heti käyttöön, Lowes sanoo.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen, Barcelona

Perttu Pitkänen, Barcelona

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (30)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Miksi hankkia samsung kun samalla rahalla saa aidon iPhonen?
Anonyymi: Viktor 22.2.2016 19:43

Rekisteröitynyt käyttäjä
Miksi hankkia samsung kun samalla rahalla saa aidon iPhonen?

Koska iPhone ei ole yhtään sen aidompi kuin Galaxykaan.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Faktamies 22.2.2016 19:59

Anonyymi
"Älypuhelinmarkkinoiden nopeimmin kasvava alue ovat premium-mallit, eli yli 600 euroa maksavat laitteet"

Noita lähinnä hankkii ne urpot jotka kokevat jotain elämää isompaa tyydytystä siitä että voivat kavereille ja tutuille leuhkia kuinka minulla nyt on se markkinoiden himmein himmeli ennen teitä muita.
Anonyymi: Biggie 22.2.2016 20:13

Anonyymi
Toinen sampan jippo on vajaassa vuodessa pullistuva akku, joka hajottaa puhelimen.
Anonyymi: Qwerty123 22.2.2016 20:20

Anonyymi
[Quote]? On tärkeää, ettemme mene kuluttajien edelle, vaan tarjoamme yksinkertaisia älykkäitä ratkaisuja, joita he voivat ottaa heti käyttöön, Lowes sanoo.


Onko tärkeää? Minusta voisi aivan hyvin olla ainakin yksi varhaisten lintujen malli. Jos se osaa seisoa päällään ja ennustaa lottonumerot oikein, niin laittakaa hintaa vaikka tuplat perinteiseen premiumiin nähden.
Anonyymi: Botti 22.2.2016 20:21

Anonyymi
Miksi hankkia samsung kun samalla rahalla saa aidon iPhonen?


Koska Samsung on älypuhelinten premium-merkki, tarjoaa rahalle vastinetta ja kuka ihme väärennettyä iPhonea haluaisi? Tai ylihintaista iPhonea yleensä?
Anonyymi: ihmeellistä 22.2.2016 20:50

Anonyymi
"Miksi hankkia samsung kun samalla rahalla saa aidon iPhonen?"

Vastoin yleistä harhaa, Samsung on aina ollut edelläkävijä iPhoneen verrattuna. Apple on kopioinut toimivimmaksi todetut asiat Galaxyistä ja julistanut ne omiksi innovaatioikseen. Välillä ratkaisut ovat toki olleet paremmin viimeisteltyjä kuin alkuperäiset, mutta valmista latua on helppo hiihtää...

Apple on auttamattomasti ulkona pelistä, todisteena pidettäköön täydellisesti romahtanutta myyntiä sekä ennennäkemättömän jyrkkää osakekurssin syöksyä. Ulkomailla analyytikot ennustavat Applen tarun loppuvan kahden vuoden sisällä. Täällä härmässä on vielä joitain iFaneja, mutta vähiin hekin käyvät. Onneksi.
Anonyymi: TietoLisääTuskaa 22.2.2016 20:54

Anonyymi
Ihan tosissaanko joku vaihtaisi 600 euron puhelimen kolmen vuoden välein? Pesukone ja kotitietokone maksaa vähemmän samoin TV jne. Kuka ihme niitä vaihtaisi edes 10 vuoden välein. Ei myöskään puhelinta.

ei ihme että markkina pienenee kun kaikilla on jo älypuhelin.
Anonyymi: Kodinkoneita 22.2.2016 20:57

Anonyymi
Mikä tahansa muu kun omena on parempi,omena
tuotteet ovat rimpuloita joita ostavat ihmiset heikolla itsetunnolla.
Anonyymi: bussikuski 22.2.2016 21:30

Anonyymi
suuri eteläkooorean johtajakeisari haluaisi, että kansa ostaisi 1000 euron puhelimia vuoden välein, saahan sitä toivoa.

ottaen huomioon puhelimien teknisen edistymisen hidastumisen (3vuotta sitten tullut s4 puhelin melkein sama asia kuin nyt s7 ilmestynyt..) ainoa tapa on suunnitella puhelimet niin, että räjäyttävät itsensä aina välimallin ilmestyessä, eli 4kk välein.
Anonyymi: ssssssssssssss 22.2.2016 21:31
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.