Taloussanomat

Jolla Tabletin Indiegogo-tukijoilla vain yksi keino saada rahat takaisin

Kuva: Henrik Kärkkäinen

1.3.2016 11:18 Jolla Tabletin Indiegogo-tukijat tarvitsevat PayPal-tilin hyvitystä varten. Jolla-kaupan kautta tilanneille palautukset ovat suoraviivaisempia.

Teknologiayhtiö Jolla on kertonut blogissaan lisätietoja Tablet-laitteensa tilanteesta.

Jolla kertoo lähettävänsä parhaillaan tabletteja niille asiakkaille, joille laitteita riittää. Tämän ohella yhtiö on työstämässä tapaa maksaa rahat takaisin laitteen Indiegogo-tukijoille sekä Jolla-kaupan kautta ennakkotilanneille.

Kaupan kautta tehtyjen tilausten hyvittäminen on verrattain suoraviivaista, mutta vie aikansa. Yhtiön mukaan rahat on laitettu maksuun, mutta PayPalin kautta palautuvien rahojen näkyminen saattaa viedä silti kuukauden päivät.

Yhtiön mukaan Indiegogo-tukijat tarvitsevat rahojen palautusta varten PayPal-osoitteen riippumatta siitä, miten maksoivat Tabletin.

– Ymmärrämme tämän olevan hankalaa joillekin. Valitettavasti tämä on ainoa tapa, jolla maksamme hyvitykset, Jolla kirjoittaa.

Yhtiön mukaan puolet Indiegogo-tukijoiden hyvityksistä maksetaan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Jolla ei kommentoinut tämänpäiväisessä viestissään toisen puoliskon aikataulua.

Yhtiö sanoo lähettäneensä tukijoilleen juuri 77 Tabletia, mutta kiinalainen uusivuosi on hidastanut toimituksia.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (17)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Rekisteröitynyt käyttäjä
Ei ole ongelma, koska monilla hintatietoisilla on PayPal käytössä. Ebaysta kun saa tavaraa ostettua edullisesti.

Toivoisin lähitulevaisuudessa uudempaa Sailfish OS -tablettia, jossa 4:3 kuvasuhde.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Janski 1.3.2016 11:48

Anonyymi
Tilasin jollan tabletin suoraan jollalta, tablettia en saanut, mutta rahat postituskuluineen palauttivat tililleni jo viime viikolla. Tabletin olin tilannut jo viime heinäkuussa, joten tablettia/rahoja sai odottaa hetken, mutta reilupeli, palauttivat rahat kun ei ollutkaan tuotetta.
Anonyymi: Jopi81 1.3.2016 12:00

Anonyymi
Olisin toivonut Jollalle parempaa menestystä, mutta onneksi SAilfishin suhteen näyttää hyvältä.

Kuitenkin lupaus olis muutamasta sadasta suomalaistyöpaikasta Turingille. On vaikea sanoa onko siinä mitään perää ja nähdäännkö niitä palkkoja ikinä.

Mutta on se sentään paljon enemmän kuin kotimaiset työnantajat lupaa: nehän lupaa vaan potkuja ja haukkuvat suomalaiset työntekijät ennenkuin lähtevät Portugaliin kaltaistensa luo.

Jolla ei ole täysin omaksunut suomalaista yrityskulttuuria, kun se palauttaa rahat.
Anonyymi: MenestystäSailfishil 1.3.2016 12:25

Anonyymi
Huomasitteko muuten että Jolla palautti vain puolet siitä mitä olitte maksaneet? Loput on kai tulossa jos Putin sen suo kesällä 2017.
Anonyymi: vain_puolet_tuli 1.3.2016 12:32

Anonyymi
Mieletöntä journalismia. Jollan vedätys vaietaan kuoliaaksi, mutta Nokiaa lyötiin kuin vierasta sikaa, jotta duunit saataisiin Suomesta loppumaan.

Jollan tablettihanke kaatui, kun eivät maksaneet laskuja. Valmistajat möivät valmistetut laitteet muualle. Nyt Jolla väittää saaneensa rahaa, mutta ei silti maksa rahoja kusetetuille takaisin kuin osin ja ehkä...
Anonyymi: KallePuu 1.3.2016 12:42

Anonyymi
Paypallissa dispute, Jollafirman maine kärsii, mutta minkäs sille mahtaa. Toki jos on odottanut jo sen pari kuukautta tai enemmän, on jo myöhäistä.
Anonyymi: Dispute 1.3.2016 12:49

Anonyymi
Kuinkas monta miljoonaa euroa yhteiskunnan tukiaisrahaa jollalle maksettiin tekesin kautta eikä mitään tuotetta ikinä saatu?

Miten kalliiksi sipilän juhan kaverien bittium tulee tänä vuonna?

Äänestätte suomalaiset kieltämättä hyvin :)

Onneksi valtionmetsät myymällä saadaan taas vähän tukiaisrahaa siirrettäväksi ulkomaille.
Anonyymi: jollila 1.3.2016 12:52

Anonyymi
Paypallissa dispute, Jollafirman maine kärsii, mutta minkäs sille mahtaa. Toki jos on odottanut jo sen pari kuukautta tai enemmän, on jo myöhäistä.

Jollan täkäläisellä maineella ei ole mitään väliä kun myynti on Kaukoidässä ja Venäjällä. EI FSB-takaportista puhelinta tulla myymään länsimaissa.
Anonyymi: ei_haittaa_ketään 1.3.2016 13:11

Anonyymi
Ei ole ongelma, koska monilla hintatietoisilla on PayPal käytössä. Ebaysta kun saa tavaraa ostettua edullisesti.

Toivoisin lähitulevaisuudessa uudempaa Sailfish OS -tablettia, jossa 4:3 kuvasuhde.


Ebaysta voi tilata tavaraa ilman paypal-tunnuksiakin.tilaan paljon pikkutavaraa ja maksan aina pankkikortilla.yksi paketti sadoista on jäänyt tulematta ja pankki maksoi tilauksen arvon tililleni.
Anonyymi: nettitilailija 1.3.2016 13:12

Anonyymi
@ Kallepuu

Väitteesi ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Jollan tablettihanke kaatui ennenkaikkea huonoon onneen. Jolla joutui vaihtamaan tabletin näyttöä muutamaan kertaan, ja se mm. aiheutti muutostarpeita muualla tabletissa, Lisäksi Jolla joutui vaihtamaan tabletin valmistanutta tehdastakin. Lisäksi Jollan viimesyksyn rahoitusvaikeudet, jotka eivät johtuneet Jollasta itsestään, sotkivat tablettisuunnitelmia entisestään. Kun vaikeudet oli lopulta muuten ohi kävi valitettavasti selväksi ettei monia tabletissa käytettyjä komomponentteja saa enää markkinoilta, eli tabletti olisi taas pitänyt suunnitella uudellen, joka olisi taas siirtänyt valmistuksenalkamasta ja myyntiintuloa. Jollan viimesyksyisitä rahoitusvaikeuksista en edelleenkään voi sanoa mitään, koska olen luvannut olla puhumatta niistä. Sanon vain, että ne eivät johtuneet Jollasta itsestään, tai siitä että laitevalmistajat eivät muka olisi kiinnostuneita Sailfishistä. En sano muuta, koska luottamus on sellanen asia, jota ei pidä rikkoa. Ja mitä tulee laitevalmistajien kiinnostukseen Sailfishiä kohtaan, niin se on kasvussa. Jolla julkisti helmikuussa kolmen kumppanin kanssa solmitut sopimukset. Lisäksi Saloon muuttavan Turing Robotic Industriesin ja Jollan välinen Sailfish -lisensointineuvottelu on lähes valmis, Jolla varmaan kertoo asiasta lähiviikkoina. Ja lisää on tulossa :-)
Anonyymi: miksuh- 1.3.2016 13:56
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia vilautti Windows-puhelinta: "Tyrmäävä"

27.09.2011 Nokia on esitellyt vielä julkaisematonta Windows-puhelintaan yhteistyökumppaneille. Vastaanotto on ollut hyvä, väittää Nokia-johtaja Conor Pierce Pocket-lint -verkkolehden haastattelussa.


2013

Kolme vuotta sitten

Autopomo voi jyrätä Elopin Microsoftin johtajakisassa

27.09.2013 Ohjelmistojätti Microsoftin seuraava toimitusjohtaja saattaa tulla toimialan ulkopuolelta.

.