Taloussanomat

Suomalaisen älylaturin tuotanto ulkomaille – myytiin suomalaisena

1.3.2016 16:06 Oululaisen Asmo Solutionsin älylaturin tuotanto siirtyy kustannussyistä ulkomaille.

Suomalaisen Asmo Solutions Oy:n älylaturi on saanut toimituspäivän ja laitteen tuotanto siirtyy ulkomaille, yhtiö kertoo Indiegogo-kampanjasivuillaan.

Oululainen Asmo on kännykkälaturi, joka sammuttaa itsensä latauksen valmistuttua sähkön säästämiseksi ja paloturvallisuuden lisäämiseksi. Laite on kerännyt Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa vajaan 92 000 dollarin rahoituksen.

Asmo Solutions -startupin laturia on markkinoitu alusta asti vahvasti suomalaisuudella.

– Halusin alusta alkaen, että Asmo-laturit on suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Kaiken valmistuksen teettäminen halvemmissa maissa voiton maksimoimiseksi ei kuulu minun ajatusmaailmaani, yhtiön perustaja Asmo Saloranta kirjoittaa yhtiön verkkosivuilla.

Asmo Solutionsin toimitusjohtaja Marc Dillon kertoo Digitodaylle tuotannon siirtymisen syyksi Suomessa valmistamisen kalleuden sekä paljon alkuperäistä suuremmaksi paisuneet kehityskulut.

– Suomessa valmistaminen on jopa kolme kertaa kalliimpaa kuin ulkomailla, Dillon huokaa puhelimeen.

Dillon sanoo kuitenkin, että yhtiö ei ole aikeissa siirtää tuotantoa Kiinaan. Tällä hetkellä Asmo Solutions kartoittaa mahdollisuuksia valmistaa laturit Virossa. Tavoitteena on saada laturi valmistettua EU:ssa.

Asmo-laturista on noin 3000 ennakkotilausta. Yhtiö on ilmoittanut aloittavansa toimitukset 1. kesäkuuta.

Dillon korostaa, että päivämäärä on arvio. Se saattaa muuttua, kun yhtiö on testannut huolellisesti tehtaalta tulleet koe-erät.

Asmo-laturia on mainostettu suomalaisena ja Suomessa valmistettuna laitteena. Onko tukijan mahdollista saada rahat takaisin?

– Indiegogon ehtojen mukaan meidän on toimitettava luvattu tuote, ei hyvitettävä. Mutta meidän on tutkittava asiaa rahansa takaisin haluavien tapauksessa, Dillon toteaa.

Kun tukijat ovat saaneet laturinsa, Dillon sanoo Asmojen siirtyvän myymälämyyntiin. Toimitusjohtajan mukaan keskustelut jakelijoiden kanssa ovat käynnissä.

Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (58)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mutta sehän on kuluttankin kannalta mainio asia että tuotteen saa ostettua itselleen kolme kertaa halvemmalla kuin että se olisi suomessa valmistettu.
Anonyymi: Keimo 1.3.2016 16:15

Anonyymi
3000 ennakkotilausta


Kun 3000 beetatestaajan mökki kärähtää, niin Asmolla taitaa fyffe loppua kesken. Kandee pysyä testatuissa vermeissä.
Anonyymi: burnbabyburn 1.3.2016 16:16

Anonyymi
jos sen valmistus suomessa maksaa 2?, 3 kertaa 2? = 6?? Halvempaa?
Anonyymi: Elonoppi 1.3.2016 16:33

Anonyymi
Tais käydä jollan tablettienkin kanssa niin että maksajat jäivät nuolemaan näppejään kun sama herra oli puikoissa :)
Anonyymi: hölmistynyt 1.3.2016 16:46

Anonyymi
Mutta sehän on kuluttankin kannalta mainio asia että tuotteen saa ostettua itselleen kolme kertaa halvemmalla kuin että se olisi suomessa valmistettu.


No ei varmasti saa. Luuletko että mikään liikeyritys siirtää tuotantonsa ulkomaille jotta se voisi laskea tuotteensa myyntihinnan murto-osaan?
Anonyymi: Siensijoittaja 1.3.2016 16:57

Anonyymi
Hauska että eräässä haastattelussa taisi sanoa, että valmistus pysyy vain Suomessa.
Anonyymi: suomi 1.3.2016 17:17

Anonyymi
Poikottiin toi firma ja kaikki apurahat mitä saannut ulosmittaukseen!!!
Anonyymi: Pomo2016 1.3.2016 17:25

Anonyymi
"– Indiegogon ehtojen mukaan meidän on toimitettava luvattu tuote, ei hyvitettävä. Mutta meidän on tutkittava asiaa rahansa takaisin haluavien tapauksessa, Dillon toteaa. "

Jos luvattu tuote on suomessa valmistettu laturi, sen pitää myös olla suomessa valmistettu, muuten se ei ole luvattu tuote.

Itse en kyllä huolisi moista tuotetta, siitä katkennee johto heti ja johtokin on kiintee ja laturi tietysti liimattu, suomessa pistorasiat on yleenä lattian rajassa, tuo tulee 10 senttiä varmaan ulos seinästä ja puhelin on pöydällä yleensä, johdossa ei ole edes vahviketta, ettei se menisi äkkimutkalle, katkeisi sentakia tai jopa syty palamaan, taitaa olla virolaisien insinöörien kehittämäkin.
Anonyymi: Arvostelia 1.3.2016 18:06

Rekisteröitynyt käyttäjä
Näin se joukkorahoitus saatiin riittämään siirtokustannuksiin ulkomaille.
Rekisteröitynyt käyttäjä: joiku 1.3.2016 18:07

Anonyymi
Mielenkiintoista, taitaa olla sipilä takana eli polkemassa työn hintaa suomessa. Ylipalkattuja johtoporsaita suomessa riittää. Parempi onkin että tuollaiset häipyy kiinaan ja saadaan oikeita yrittäjiä tilalle kuten Saloon.

Kuka ostaa virolaisen laturin? Heh.
Anonyymi: poisSuomesta 1.3.2016 18:21
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kiinalainen Adidas-klooni on kenkäpuhelin

30.09.2011 Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja on palannut alan juurille ja valmistanut kenkäpuhelimen. Adidas S-808 Sneaker -kännykkä näyttää Adidaksen lenkkarilta.


2013

Kolme vuotta sitten

Mepit etsivät yhteislaturista ratkaisua "kaapelikaaokseen"

30.09.2013 EU-parlamentin valiokunta on huolissaan matkapuhelinlaturien sekamelskasta, joskin Cnet News.comin mukaan ongelman näyttää aiheuttavan lähinnä Apple.

.