Taloussanomat

Nokian Star Wars -kamera myyntiin: Kehittäjäohjelmalla alennusta

Kuva: Nokia

18.3.2016 15:37 Nokian 360 asteen Ozo-virtuaalitodellisuuskamera tuli myyntiin Euroopassa.

Nokia kertoi myynnin aloittamisesta perjantaina tiedotteessa. Hinta noudattaa osapuilleen aiempia tietoja. Star Warsin levitoivaa jediharjoittelupalloa ulkoisesti muistuttava Ozo maksaa 55 000 euroa.

Ozo liittyy vahvasti virtuaalitodellisuuden toiseen tulemiseen, josta voi todella kehkeytyä iso markkina 1990-luvun totaalisen floppauksen jälkeen. Erilaisia vr-silmikkoja on esitelty, mutta Ozo on tarkoitettu ketjun toiseen päähän tekemään sisältöjä virtuaalitodellisuuteen.

Nokia korosti Lontoon O2-areenan tiedotustilaisuudessaan, että sille ei riitä pelkkä kameran myynti. Yhtiö haluaa myös huolehtia, että vr-sisällön kuvaamista seuraava jälkituotanto toimii jouhevasti. Nokian mukaan tämä on asia, joka on huolettanut sisällöntuottajia. Yhtiöllä on kumppanuuksia muun muassa kuvan editointia ja värittämistä varten.

Samalla Nokia käynnisti vr-sisällön kehittämisohjelman, johon voi hakea huhtikuun loppuun saakka. Osallistujat saavat 15 000 euron alennuksen Ozon hintaan ja tekevät minuutin mittaisen demoesityksen Ozolla ja vaihtavat kokemuksia muiden kanssa vr-sisällön luomisesta.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (18)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nokian 360 asteen Ozo-virtuaalitodellisuuskamera tuli myyntiin Euroopassa.
Anonyymi: Taloussanomat 18.3.2016 16:57

Anonyymi
Tietokoneet ovat nykyisin jo joitakin tuhansia kertoja tehokkaampia kuin ne olivat 1990-luvulla, joten vr:lla on varmaan nyt mahdollisuudet tulla joksikin. Ympäristöä aletaan kenties kuvata samaan tapaan kuin Googlekin on jo tehnyt, nutta myös sisätiloissa. Tulevaisuudessa sitten kai liikutaan vr-lasit päässä vr-maailmassa ja hoidellaan kaikenlaisia asioita virtuaalisesti. Eivät sitten jalat väsy ainakaan kävelemisestä ja kädetönjalaton mieskin voi päästä ikäänkuin "liikkeelle".
Anonyymi: Vihtori 18.3.2016 21:42

Anonyymi
Nokian ozo 55000 euroa, Kiinalainen identtinen kopio kuukauden päästä 550 euroa.
Anonyymi: Mokia 18.3.2016 22:04

Anonyymi
Mielenkiintoinen sovelllusalua Ozolle tulee varmaan olemaan myös konenäköön perustuva paikannus, jota voidaan käyttää niin teollisuudessa koneiden asemointiin ja sijainin määritykseen kuin sisätiloissa yleensäkin kameralla varustetuilla laitteilla (siis matkapuhelimilla) paikan määritykseen. Tästä tulee vielä isoa bisnestä.
Anonyymi: Verneri 18.3.2016 22:50

Anonyymi
Android pihalla, Google pihalla, Apple pihalla. 10 vuoden kuluttua Apple ilmoittaa, että he ovat keksineet kameran jolla voi kuvata 360 ja pölhökustaat ostavat jälleen miinan!
Anonyymi: zeuze 18.3.2016 23:56

Anonyymi
6-14 GoPro -kameran 360heros -järjestelmä tarkempi, parempi, huoltoystävällisempi ja kulkee paremmin mukana. Hintaakin kertyy vain murto-osa tuohon Nokian toivottomaan härveliin verrattuna.
Anonyymi: EnOsta 19.3.2016 0:33

Anonyymi
"6-14 GoPro -kameran 360heros -järjestelmä tarkempi, parempi, huoltoystävällisempi ja kulkee paremmin mukana. Hintaakin kertyy vain murto-osa tuohon Nokian toivottomaan härveliin verrattuna."

Ei vaan onnistu live streaming GoPron kamoilla jossa olisi tehty jo valmis filmi. Tuossa tuon OZOn hienous. Kuka tahansa voi ostaa tänä päivänä netistä muutamalla kympillä kamerat ja kasata kokoonpanon jolla saada 360 kuvaa, mutta ei niistä saa elokuvalaatuista valmista materiaalia, 3D ja laadukasta ääntä ulos sitten millään.
Anonyymi: Matti 19.3.2016 1:18

Anonyymi
6-14 GoPro -kameran 360heros -järjestelmä tarkempi, parempi, huoltoystävällisempi ja kulkee paremmin mukana. Hintaakin kertyy vain murto-osa tuohon Nokian toivottomaan härveliin verrattuna.


Juu, gopron akut tukehtuu alta tunnin ja taas saa olla vaihtelemassa akkuja jokaiseen.
Koita siinä nyt sitten kuvata jotain hollywood leffaa, kun maksimi kuvausaika on alta tunti.
Anonyymi: GoProSurkea 19.3.2016 7:10

Anonyymi
Tämä on taas tätä Nokian "osaajien" touhua. Kaadetaan miljardin verran rahaa tuotteeseen, jota kukaan ei tarvitse.
Anonyymi: piikaava 19.3.2016 7:50

Anonyymi
"Nokian ozo 55000 euroa, Kiinalainen identtinen kopio kuukauden päästä 550 euroa."

Kyllä. Muutakin eroa tulee olemaan. Sillä kiinalaisella voi oikeasti myös tehdä jotain.
Anonyymi: arkkupallr 19.3.2016 7:58
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kiinalainen Adidas-klooni on kenkäpuhelin

30.09.2011 Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja on palannut alan juurille ja valmistanut kenkäpuhelimen. Adidas S-808 Sneaker -kännykkä näyttää Adidaksen lenkkarilta.


2013

Kolme vuotta sitten

Mepit etsivät yhteislaturista ratkaisua "kaapelikaaokseen"

30.09.2013 EU-parlamentin valiokunta on huolissaan matkapuhelinlaturien sekamelskasta, joskin Cnet News.comin mukaan ongelman näyttää aiheuttavan lähinnä Apple.

.