Taloussanomat

WSJ: Sonylta pian uusi Playstation

Uusi Playstation on tarkoitettu etenkin virtuaalitodellisuuspelien pyörittämiseen. Kuvassa Sonyn Playstation VR -silmikko.
Kuva: NOAH BERGER

29.3.2016 14:35 Sony julkistaa virtuaalitodellisuuteen ja muuhun raskaaseen grafiikkaan räätälöidyn version Playstation-konsolistaan ennen lokakuuta, kertoo Wall Street Journal.

Sony suunnittelee uutta versiota Playstation 4:stä ennen Playstation VR -virtuaalilasien julkaisua, kertoo The Wall Street Journal (WSJ).

Sonyn konsolipäivityksestä on kiertänyt huhuja jo pitkän aikaa, mutta WSJ perustaa tietonsa useaan asiaa tuntevaan lähteeseen.

"Playstation 4½:n" on tarkoitus on selviytyä graafisesti raskaista tehtävistä, kuten virtuaalilasien edellyttämästä laskennasta. Laite on mitä todennäköisimmin yhteensopiva nykyisten PS4-pelien kanssa.

Vr-pelejä halajavien PS4:n omistajien olisi kuitenkin ostettava uusi pelikonsoli, sillä ominaisuutta ei voi päivittää nykyiseen vuoden 2013 lopulla myyntiin tulleeseen laitteeseen. Näin pikainen konsolipäivitys on hyvin poikkeuksellinen, sillä viimeisimmät konsolisukupolvet ovat olleet 6–7 vuoden mittaisia.

Tähän mennessä Playstation 4:ää on myyty maailmanlaajuisesti yli 36 miljoonaa kappaletta.

Vr-pleikkari on määrä julkistaa ennen Playstation VR -lasien markkinoille tuloa lokakuussa.

Sony ei halunnut kommentoida WSJ:n tietoja.

Analyysiyhtiö Macquarie Securities odottaa Sonyn myyvän kahdeksan miljoonaa Playstaton VR:ää ensimmäisen kahden vuoden aikana. Sen mukaan vie kuitenkin vuosia, ennen kuin niistä tulee voitollinen tuote.

Sony ei ole mitä ilmeisimmin aivan yksin muuttamassa pelikonsolien elinkaarta. Myös Microsoft on väläytellyt mahdollisuuksista pelikonsolien päivittämisestä.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Eli nyt ei ole mitään virkaa ostaa konsolia tietokoneen sijaan jos niitä joutuu vaihtamaan 3vuoden välein?
Anonyymi: noniiiin 29.3.2016 14:59

Anonyymi
Sony pissii kuluttajan silmään joka suunnasta. Vanhat pelit ja laitteet eivät käy uuteen konsoliin. Selitellään että tekniikka on niin paljon muuttunut, että yhteensopivuus ei ole mahdollista. Höpö höpö, emulointi uuden laitten tehoilla olisi lasten leikkiä. Lisälaitekauppa on myös yksi tapa riistää kuluttajaa. Esim. PS3:ssa on vain kaksi USB-liitintä. Eihän ne riitä alkuunkaan vaan joudut ostamaan heti jonkun latausaseman tai hubin. Ei tuu meidän talouteen enää yhtään Sonyn tuotetta!
Anonyymi: GabbaGabbaHey 29.3.2016 15:54

Anonyymi
Aika vahvaa spekulaatiota taas. Aivan varmasti ei joudu Playstation VR:ää varten ostamaan mitään uutta konsolia. Ja nimi on luultavimmin Playstation 4K, jolla yritetään myydä 4K telkkuja. Tehot/piirit optimoitu siihen, mutta taaksepäin yhteensopivasti. VR:ää varten siitä saattaa olla jotain pientä etua, mutta lähinnä 4K videoita varten tuo on. Ehkä =)
Anonyymi: Kutaragi-Grills 29.3.2016 16:18

Anonyymi
En osta root-kit sony firmalta mitään, en nyt enkä tulevaisuudessa mikäli voi sitä välttää.
Anonyymi: Ei_RootKit_Sonya 29.3.2016 16:20

Anonyymi
Kyllästyin pierusaavi-konsooleihin ja suomihintaisiin pc:ihin ja tilasin osat ulkomailta. Märhin-Makikin lisäs kasettimaksua ssd-levyihin, joten missä pretoriassa tämä kanalja yhä elää!
Anonyymi: applenhuolto 29.3.2016 21:10

Anonyymi
Kyllästyin pierusaavi-konsooleihin ja suomihintaisiin pc:ihin ja tilasin osat ulkomailta. Märhin-Makikin lisäs kasettimaksua ssd-levyihin, joten missä pretoriassa tämä kanalja yhä elää!


Geforce 980 ti. Hinta saksassa 260 egee halvempi. Mistähän ostaisi???
Anonyymi: öööööööööööööööööööö 30.3.2016 0:05

Anonyymi
Eli steam machine seuraavaksi.. Alkaa toi konsoli rahastus ottaa jo kaaliin. Netistä joutuu jo maksaa, alusta sitten mikä tahansa ja nyt keksittiin raudanpäivityskin :D.

PS. psn on huonontunut hemmetisti julkaisuajoilta, joka on vähän outoa, eikö sen pitäisi mennä toisinpäin??
Anonyymi: freedomOS 30.3.2016 18:44
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kallasvuon työt loppuvat Nokia Siemensissä

29.09.2011 Nokia Siemens Networks saa uuden päätoimisen hallituksen puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on päättänyt lähteä. Tilalle astuu tietoliikenneyritys TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen.

.