Taloussanomat
Entistä enemmän

Kailottaminen kännykässä ärsyttää

Kuva: Mikko Stig/Lehtikuva

12.2.2009 08:34 Osa suomalaisista on suivaantunut siihen, että jotkut kailottavat julkisella paikalla kännykkään.

Viestintäviraston kyselyn mukaan kansalaisista reilua neljännestä on häirinnyt muiden ihmisten matkapuhelimen käyttö julkisilla paikoilla.

Luku on noussut vuonna 2007 tehdystä kyselystä, jonka mukaan noin joka viides katsoi muiden kännykän käytön olleen häiritsevää.

Vastaajien mielestä häiritsevintä on puhuminen kovalla äänellä. Myös henkilökohtaisista tai luottamuksellisista asioista puhuminen sekä ruokoton kielenkäyttö ärsyttävät.

Erityisesti korkeasti koulutetut, johtavassa asemassa olevat sekä pääkaupungilla seudulla asuvat kokevat toisten ihmisten matkapuhelimen käytön joskus häiritsevänä. Suopeimmin matkapuhelimen käyttöön julkisella paikalla suhtautuvat alle 24-vuotiaat nuoret ja opiskelijat.


Kysely seurasi
Älä kailota -kampanjaa

Kysely liittyi Älä kailota -kampanjaan, joka oli joukkoliikenteen toimijoiden, teleoperaattorien ja viestintäviranomaisten yhteistyössä järjestämä. Kampanjan tarkoituksena oli muistuttaa fiksusta ja huomaavaisesta kännykän käytöstä.


Kyselyyn haastateltiin noin 500 suomalaista. Kysely toteutettiin tammikuussa.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat

Taloussanomat

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tuon kyselyn lisäksi pitäisi vielä tehdä kysely mitä lukijat ajattelevat weppisivujen vilkkuvista mainoksista.
Anonyymi: Erikoisyliääliö 12.2.2009 10:11

Anonyymi
sekös, jos jokin ärsyttää kun ei kuule mitä puhelimen toisessa päässä sanotaan!

Pitää pyytää laittamaan kauittimeen.
Anonyymi: Nimetön 12.2.2009 11:18

Anonyymi
Jostain syystä kaverin kanssa keskustelu onnistuu kohtuulisella volyymillä, mutta kännykkään pitää kailottaa.
Anonyymi: Missä oot!!!! 12.2.2009 12:04

Anonyymi
Ulkomailla ihmiset kailottaa ja puhuu isoon ääneen ilman puhelinta. Suomessa pitää kaikesta valittaa.
Anonyymi: Nimetön 12.2.2009 12:51

Anonyymi
Kailottajien kanssa matkustaessa avartaa kyllä maailmaa. Eilen opin metrossa, että Järvenpäässä katkaisuhoito on ystävällisempää kuin Vallilassa. Lisäksi minulle annettiin mahdollisuus olla onnellinen kanssamatkustajan puolesta siitä, että hän sai sakkonsa maksettua eikä tarvinnut mennä linnaan.

Yllättävää on sekin miten paljon Suomessa nykyään on kuulovammaisia. Normaali ihminen kuulee puheen kännykänkin välityksellä ilman että tarvitsee huutaa.
Anonyymi: TimoH 12.2.2009 13:28

Anonyymi
Kiinnostavaa oli kuulla että rouva X:n kuukautisvuoto oli ollut tällä kertaa tavallista runsaampaa; tosin hän oli myös käyttänyt katumuspilleriä. Oma mies on ollut kuukauden keikalla Kauko-Idässä. Kiinnostavaa. Taidanpa ruveta pitämään päiväkirjaa ja julkaista uuden runokokoelman tältä pohjalta.
Anonyymi: Kailotus kunniaan 12.2.2009 15:13

Anonyymi
Hei ystävät!
Meitä suomalaisia on aina haukuttu tuppisuiksi ja olemme ihailleet ulkomaalaisia jotka "kailottavat" kovaan ääneen omat ja vieraat asiat. Ainakin Metrossa Helsingissä kaikkein kovimmat kailottajat ovat tummaihoiset. He kailottavat kännykkään ja ilman kännykkää.
Me suomalaiset olemme myös avanneet suumme reippaasti ja vähät välitämme haluaako joku kuunnella meidän sairaskertomuksiamme tai työpaikan ongelmia. Mites nyt suu pannaan, kun suomalaiset ovat alkaneet kailottaa ulkomaiseen malliin.
Anonyymi: Enemmän ärsyttää jal 12.2.2009 15:22

Anonyymi
www salakuunneltua fi
Anonyymi: Mars mars 12.2.2009 17:30

Anonyymi
No tähän on olemassa lääke:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13233
Anonyymi: Inspector Gadget 12.2.2009 21:14
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nolot kappaleet levisivät, Spotify korjaa

30.09.2011 Spotify parantaa musiikin kuuntelijoiden yksityisyyttä, mutta ei tehnyt mitään Facebook-pakolle.


2013

Kolme vuotta sitten

Suomen viranomaiset pyysivät Microsoftilta tietoa 70 tilistä

30.09.2013 Microsoft sai Suomen viranomaisilta alkuvuoden aikana 40 tietopyyntöä, jotka koskivat 70 tiliä tai nimettyä henkilöä. Luvuissa ovat mukana sekä Microsoftin että sen tytäryhtiön Skypen asiakkaita koskevat tietopyynnöt. Globaalisti tietopyyntöjä kertyi yli 37 000.

.