Taloussanomat
"Emme olleet erityisen aktiivisia tilaisuuksissa"

Nokia: Osallistuimme EK:n Lex Nokia -tilaisuuksiin

Kuva: Martti Kainulainen/Lehtikuva

24.2.2009 13:09 Nokian viestintäjohtaja myöntää yhtiön osallistuneen pariin EK:n tilaisuuteen, jossa käsiteltiin Lex Nokiaa. Nokialla oli kuitenkin vähäinen rooli tapaamisissa.

Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen kertoo yhtiön osallistuneen pariin Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tilaisuuteen, joissa käsiteltiin Lex Nokiana tunnettua sähköisen viestinnän tietosuojalakia.

Suominen sanoo kuitenkin, ettei Nokialla ollut merkittävää roolia tilaisuuksissa.

– Emme ole koskaan kiistäneet osallistumistamme näihin pariin tapaamiseen. Emme ole nähneet tarpeelliseksi tuoda asiaa erikseen esille. Emme olleet erityisen aktiivisia tilaisuuksissa, Suominen sanoo.

Suomisen mukaan Nokian edustajat osallistuivat vuonna 2006 EK:n lounastilaisuuteen ja pariin muuhun tilaisuuteen. Lounastilaisuudessa Nokiaa edusti johtaja Veli Sundbäck.

– Emme ole painostaneet emmekä uhkailleet, Suominen kommentoi julkista keskustelua.

Suominen näkee Elinkeinoelämän keskusliitosta, että sen rooli on olla edun valvoja. EK on lain valmistelussa tuonut esille koko elinkeinoelämän näkemyksiä. Suominen torjuu näin väitteet, että EK on toiminut Nokian juoksupoikana.

– On vähän hämärää, että laki on profiloitunut Nokiaan, Suominen sanoo.

Lex Nokian käsittely alkaa eduskunnan täysistunnossa tänään tiistaina iltapäivällä.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
EK:n Fagernäs - Julkisuudessa on esitetty jopa painostusväitteitä. Siksi on hyvä, että Talouselämä-lehti on pyrkinyt selvittämään lakiesityksen ympärillä pyörineitä väitteitä. Lehti on tavoittanut valtaosan lain valmisteluun osallistuneista henkilöistä. Tehty selvitys vahvistaa sen, mikä oli jo ennalta tiedossa: väitteet ovat tuulesta temmattuja.Juupa juu ja Herralla ei tietenkään ollut tietoa EK:n Laatusen toiminnasta. Kyllä haisee EK ja pahalle!
Anonyymi: Tähän sopisi Sir Hol 24.2.2009 13:33

Anonyymi
Koko tämä keskustelu on aivan käsittämätöntä.

Nokian lähtö Suomesta on ihan omistajien perustuslaillinen oikeus, jos pääkonttorin siirtävät. Voivat sen tehdä haluamallaan syyllä. Ja näin hyvinkin vielä käy, eikä siinä valtio ja kansa tee muuta kuin korkeintaan äänestävät kukkarollaan ja pahoittavat mielensä. Kuka tahansa voi sanoa muuttavansa firmansa tai siirtyä ulkomaille töihin, jos ei vaikka verot laske Suomessa. Mitä sitten?

Pöljät.
Anonyymi: Mitä sitten jos on k 24.2.2009 15:02

Anonyymi
Ainakin minusta olisi reilumpaa veronmaksajia ja äänestäjiä kohtaan että jos kerran Nokiaa tai jotain muuta firmaa pitää erikseen lepytellä ja tukea lainsäädännöllisin toimin tai valtion monopolein (fortum?) niin se tehtäisiin julkisesti ja kansan nähden.

Vai eikö täällä uskalleta luottaa siihen että kansalla olisi oikeus tietää mitä heidän valitsemansa edustajat ovat heidän puolestaan takahuoneissa sopineet?
Anonyymi: Jo 24.2.2009 22:45

Anonyymi
Suomen yritysvakoilijoiden yhdistys vastustaa Lex Nokiaa. Tälläinen lainsäädäntö johtaa helposti irtisanomisiin alallamme.
Anonyymi: james bond 25.2.2009 7:03
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Aasialaisvalmistaja vannoo Meegon nimeen

30.09.2011 Taiwanilainen laitevalmistaja Asus jatkaa Meego-laitteiden toimituksia uuden Tizen-käyttöjärjestelmän julkistamisesta huolimatta, PC Magazine kertoo.

.