Taloussanomat
Kysely kartoittaa verkkopalvelun käyttöä

Eduskunta pyytää kansan apua

6.3.2009 12:18 Eduskunta haluaa tietää mitä mieltä käyttäjät ovat sen verkkopalveluista. Eduskuntatiedotus on avannut kyselyn, jolla se kerää tietoa sekä nettisivujen käyttötavoista että ehdotuksia parannuksista.

– Meillä on hyvin monenlaisia käyttäjiä ja käyttäjäryhmiä. Heidän tarpeensa poikkeavat paljon toisistaan ja tällä kyselyllä yritämme kartoittaa tarpeita, sanoo tiedottaja Aki Asola.

Aikaisemmin vastaavaa kyselyä ei ole tehty. Asolan mukaan nettipalvelujen tekniikka on mennyt nopeasti eteenpäin eikä eduskunnan sivustoa ole uudistettu muutamaan vuoteen.

Sivuston palvelujen eriyttäminen niin, että ne täyttävät sekä ministeriöiden virkamiesten että kadunmiesten tarpeet tulee teettämään runsaasti töitä.

– Tarkoituksena on parantaa sivujen kykyä palvella käyttäjiä. Kun onnistumme siinä, meille tulee vähemmän kiukkuisia soittoja siitä, miksei jotain tietoa löydy.

Napakka, alle kymmenen minuutin kysely tarjoaa vastaajille myös mahdollisuuden osallistua arvontaan, jossa palkintoina jaetaan eduskuntatuotteita.

Viime vuonna eduskunnan sivuilla vieraili 352 000 eri kävijää.  Vierailuja oli kaikkiaan 865 000 ja vierailun keskiarvokestoaika oli runsaat 11 minuuttia.  Huomattavan suuri osuus vieraista tuli Suomen ulkopuolelta. Ulkomaisista domaineista saapui 43 prosenttia kaikista.

Lex Nokian käsittely teki tämän vuoden helmikuusta vilkkaan. Eri kävijöitä tilastoitiin 56 700.

Jutun kirjoitti: Timo Poropudas

Timo Poropudas

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (15)

Sivut:1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Saisinko vaikka sen Mari Kiviniemen jos voitan?
Anonyymi: eduskuntatuotteita k 6.3.2009 17:31

Anonyymi
"Mitä, yrittääkö eduskunta uskotella että kansalaisilla olisi jonkinlainen vaikutusmahdollisuus siellä tapahtuviin asioihin?"

Ööö... JOO!?

Eikö kirjoittajalla ole ikää äänestää?
Siinä sinun/teidän vaikutus.
Anonyymi: Vielä tyhmempiä kuin 6.3.2009 19:36

Anonyymi
Tekniikka toimi kohtuu hyvin.

Päätkökset ovat kyllä alaarvoista tavaraa.


Mä luulen että vika on hallituksessa.


Ikävä sanoa, mutta hallituksen ainoa ero muuhun eduskuntaan (ja edellisiin hallituksiin) on lähinnä se, että se saa aikaiseksi asioita. Tehokkuus ei tosin ole tässä tapauksessa hyvä asia, sillä hallitus tekee vääriä asioita ja väärällä tavalla.
Jos ei ole kompetenssia niin saisi sitten edes olla saamatonkin.
Anonyymi: Nimetön 6.3.2009 20:18

Anonyymi
Autan jo tarpeeksi veroja maksamalla. Jos pitää rikkaille maksaa niin paljon, ettei edes asioita SAA TOIMIMAAN, OLKOON.
Anonyymi: Nimetön 8.3.2009 20:16

Anonyymi
RSS feedinä kansanedustajien saamien ja lähettämien sähköpostien tunnistetiedot eduskunta.fi:n etusivulle kiitos!
Anonyymi: RSS 8.3.2009 20:53
Sivut:1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Siruvalmistaja haastoi Applen patenttirikkomuksista

26.09.2011 Taiwanilainen siruvalmistaja Via on haastanut Applen oikeuteen patenttirikkomuksista. Kyseessä voi olla puhelinvalmistaja HTC:n isku Applea vastaan, sillä Vian toimitusjohtaja on naimisissa HTC:n hallituksen puheenjohtajan kanssa.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokialta luvassa "erikoinen laite" erikoisessa paikassa

26.09.2013 Nokia valitsi merkillisen paikan julkistaakseen liudan uusia laitteita lokakuussa. Myös yksi laitteista on The Vergen mukaan massasta poikkeava.

.