Taloussanomat

Elisa ei riitä - TTVK haluaa myös Soneran ja DNA:n piraattiestoon

9.1.2012 16:19 Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on tyytyväinen, että Elisa on ”vihdoin” estänyt asiakkaidensa pääsyn ruotsalaiseen The Pirate Bay -tiedostonjakopalveluun, sanoo TVVK:n toiminnanjohtaja.

Elisan esto on seurausta käräjäoikeuden lokakuisesta päätöksestä, missä oikeus määräsi Elisan sakon uhalla väliaikaisesti keskeyttämään liikenteen Pirate Bayn käyttämiin verkkotunnuksiin.

TTVK haluaa laajentaa vastaavan kiellon myös muihin teleoperaattoreihin.

– Elisan on toiminut päätöksen mukaisesti. Samantyyppiset hakemukset ovat vireillä DNA:ta ja Soneraa koskien, TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo.

Kansalaisten sähköisiä oikeuksia ajava Electronic Frontier Finland -järjestö on pettynyt Elisan estotoimiin.

– Olemme pettyneitä siinä mielessä, että Suomessa ollaan ilmeisesti ottamassa käyttöön lähestymistapa, jossa estetään pääsy sivustolle, sen sijaan että puututtaisiin itse sivustoon, sanoo järjestön hallituksen puheenjohtaja Timo Karjalainen.

Elisan estolistalle joutui myös verkko-osoite piraattilahti.fi, joka nykyisin ohjaa Electronic Frontier Finlandin tiedotussivulle. Verkko-osoite on suomalaisen yksityishenkilön rekisteröimä.

TTVK:n mukaan oikeusviranomaisten käsitellessä estoa marraskuussa verkko-osoite vei kävijöitä Pirate Bayn pääsivulle. Vielä eilen sivu ohjasi vastustamaan piratismia estämään tarkoitettua Yhdysvaltain sopa-lakiehdotusta.

Jutun kirjoitti: Harri Pietarinen

Harri Pietarinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (65)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ottaen huomioon ettei oikeuskäsittely ole vielä päättynyt, ja että EU on linjannut aika selkeästi ettei salli operaattoreiden sensuroivan nettiä, tämä lienee aika väliaikainen murhe.
Anonyymi: Nikolai Lehtonen 9.1.2012 16:25

Anonyymi
google "find torrent (mitä etsii)" nopeasti tietää mistä vastaisuudessa etsii. Menee kyl oma saunis vaihtoon heti. Soneraa ei ainakaan kun sille pitäisi ensimmäisenä tälläiset paskat tulla. Muutenkin nykii surina täällä päin liikaa. Ääni soinille kyl täältä nyt 100% varmuudella
Anonyymi: pelimies 357 magnum 9.1.2012 16:28

Anonyymi
naurettavaa pelleilyä
Anonyymi: eple 9.1.2012 16:32

Anonyymi
Aina arvosteltu ja naureskeltu Kiinan nettisensuurille, mutta kyllä sitä täälläkin kokoajan yritetään lyödä väkisin läpi. Ensiksi lapsipornolla ja nyt piratismilla. Siinä sivussa sitten suljetaan "epähuomiossa" urakalla muitakin sivuja.
Anonyymi: Nimetön 9.1.2012 16:36

Anonyymi
En ole koskaan ostanut musiikkia tai elokuvia enkä tule ostamaankaan. En myöskään wareta. Kuitenkin olen sitä mieltä, ettei nuo estot auta. Proxyjä on, tor-verkkoja on, torrent-sivuja on. Estämällä yhden, syntyy kymmenen lisää, joten tällä vaan pahennetaan ongelmaa.

Sen sijaan mitä pitäisi tehdä? Tuoda halvalla musiikkia ja elokuvia. Kukaan ei maksa kuutta euroa elokuvasta, jonka katsoo luultavasti kerran. Spotify oli hyvä ilmestys, joten kuuntelen musiikkia sillä. Paras kymppi minkä pistän kuukaudessa musiikkiin.

Elokuvia en katso.
Anonyymi: hpguru 9.1.2012 16:41

Anonyymi
warettamalla saa vähennettyä jenkkilään virtaavaa rahajokea. Siksi ne jenkit haluaa estää waretuksen koska ne saisivat siten lisää rahaa jolla mennä sotimaan lähi itään öljyn perässä.
Anonyymi: usa maailman suurin 9.1.2012 16:42

Anonyymi
köyhällä ei ole varaa 6 euron leffaan
Anonyymi: 7 9.1.2012 16:44

Anonyymi
Jos joku ei tähän mennessä ole kuulut että Piratebaystä voi kenenkään tietämättä salassa ladatta ilmaiseen elokuvia ja musiikkia niin nyt on varmasti, ja lisäksi herätetään kapina ja kokeiluhenki. Kiitos toimivasta tiedotuksesta TTVK.
Anonyymi: Riku 9.1.2012 16:46

Anonyymi
Estot ovat melko turhia, koska ne on niin helppo kiertää proxyn avulla - Asentaa vaan selaimeeen sopivan lisäosan.
Anonyymi: Estot melko turhia 9.1.2012 16:46

Anonyymi
Onneksi kukaan ei ole rekisteröinyt perkele.fi domainia, nykykäytännön mukaan se joutuisi välittömästi sensuurilistalle riippumatta sisällöstä. Kiitos Kiina-TTVK:n.

Muistetaan vielä miten Kiina-TTVK käyttää tuota ryöstämäänsä valtaa:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/07/08/ttvk_syytteli_professoria_suotta_tekijanoikeusrikoksesta
Anonyymi: Eräs kommentti 9.1.2012 16:47
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Richard Branson haastaa Carlos Slimin Meksikossa

01.10.2013 Meksikon valtio on vihdoin onnistunut löysäämään maailman rikkaimman miehen otetta maan telemarkkinoista. Tämä on saanut ainakin yhden haastajan liikkeelle.

.