Taloussanomat

Megauploadin Kim Dotcom pääsi vapaalle jalalle

Kim Dotcomin tiedostonjakopalvelu Megaupload aiheutti Hollywoodille ja musiikkikustantajille 500 miljardin dollarin vahingot, väittää Yhdysvaltain oikeusministeriö.
Kuva: Ruutukaappaus

22.2.2012 08:51 Uusiseelantilainen tuomari vapautti Kim Dotcomin vankilasta keskiviikkona takuita vastaan. Tiedostonjakopalvelu Megauploadin perustaja saa odottaa luovutusoikeudenkäyntiä vapaalla jalalla.

Kaksi aikaisempaa tuomaria oli myöntynyt Yhdysvaltain oikeusministeriön vaatimukseen pitää Kim Dotcom vangittuna suuren pakoriskin vuoksi. Asiasta uutisoi muun muassa CNN International.

Amerikkalaisten junailema ratsia, pidätys, palvelun pysäyttäminen, useiden palvelun työntekijöiden pidättäminen ja Dotcomin varojen takavarikko ja jäädyttäminen edeltävät oikeudenkäyntiä, jossa Dotcom joutuu syytteeseen tekijänoikeuksien loukkaamisesta, organisoituun rikolliseen toimintaan osallistumisesta ja rahanpesusta.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan Dotcom ansaitsi rikollisesti 175 miljoonaa dollaria ja aiheutti tekijänoikeuksien haltijoille yli 500 miljardin dollarin vahingot.

Dotcomin aikaisemmin häviämässä takuuoikeudenkäynnissä eräs amerikkalaisen oikeusministeriön avainväitteitä pakoriskistä oli se, että hänellä on Suomen ja Saksan passit. Dotcomin aikaisempi sukunimi oli Schmitz.

Piirioikeuden tuomari N.R. Dawson ei pitänyt Dotcomin pakenemisen vaaraa suurena. Vapauttavaa päätöstä hän perusteli muun muassa sillä, että Dotcom ei olisi turvassa syytteiltä Suomessa tai Saksassa.

Tuomarin päätöksessä viitattiin myös Dotcomin raskaana olevaan vaimoon ja kolmeen lapseen ja siihen, että hän menettäisi takavarikossa tai jäädytettynä olevan suuren omaisuuden pakenemalla.

Tuomari otti huomioon myös sen, etteivät amerikkalaisviranomaiset ole löytäneet yhtään niistä mahdollisesti piilotetuista varoista, joita Dotcom heidän mukaansa voisi käyttää pakenemiseen.

Dotcomin luovutusta Yhdysvaltoihin käsitellään luultavasti heinäkuussa pidettävässä nelipäiväisessä istunnossa.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (21)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
älkää luovuttako kimiä jenkkeihin, hän EI tule saamaan puolueetonta oikeudenkäyntiä. Sen tietää melkeinpä kuka vaan korianteri takapajulasta
Anonyymi: Nimetön 22.2.2012 9:13

Anonyymi
Ei missään nimessä pidä toisten maisten kansalaisia luovuttaa fasisti-jenkeille, sama pätee siis tässä tapauksessa kuin Assangen kohdallakin (tullaan varmasti vaatimaan siirtoa Ruotsista Amerikkaan).
Anonyymi: peppe 22.2.2012 9:14

Anonyymi
Hienoja mersuja sillä oli
Anonyymi: Ajomies 22.2.2012 9:20

Anonyymi
"Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan Dotcom ansaitsi rikollisesti 175 miljoonaa dollaria ja aiheutti tekijänoikeuksien haltijoille yli 500 miljardin dollarin vahingot."

Piratismi ja varsinkin megaupload on siis aiheuttanut velkakriisinkin. Ilman piratismia maailma pelastettaisiin pelkillä tekijänoikeuksien haltijoiden tuloilla.
Anonyymi: Habib 22.2.2012 9:46

Anonyymi
Kun piratismi saadaan loppumaan, niin kaikki muusikot asuvat järven rannalla kartanossa ja ajavat mersuilla.
Anonyymi: Nimetön 22.2.2012 9:59

Anonyymi
Ihme holhoamista taas. Piratismi valloilleen vaan. Muusikot elävät muutenkin niin helppoa elämää että ei ne enempää massia tarvi/ansaitse.
Anonyymi: Kim #1 in CoD M 22.2.2012 10:12

Anonyymi
Media maailma On läpeensä mätä luppo ajallaan he väittävässä kouluttaa ihmisiä ,vaikka pitäisi itSe ostaa makkaraa kaupasta eikä vain toimia pakko myynnin parissa ,tämä on suht sama asia kuin kirpputorilla myyntiä harrastanut kauppias joka myy käytettyä tavaraa joka on ostettuna tulusta,jos multimedia kauppiaat pysty hallitsemaan markkinointaa omalla tavalla niin antaa mennä pari säveltä huonompi kipale dotcommille
Anonyymi: Kuluttaja tietää 22.2.2012 10:30

Anonyymi
hirveitä vinkumaan nuo muusikot. Onko se murisointi ainoa asia mistä ne osaa rahaa hankkia? Vaikka toinen työ ja sitten saada siitä rahat elämiseen. Jos tekee taidetta mitä kukaan ei osta niin ei pitäisi olla koko ajan itkemässä että se on piratismin vika. Ja sitten nämä jenkkifirmat, niiden rahoilla saataisiin nämä ambomaat hieman paremmiksi paikoiksi elää
Anonyymi: Nimetön 22.2.2012 10:35

Anonyymi
Minulla onkin dotfi-pääte
Anonyymi: Pertti-setä 22.2.2012 10:40

Anonyymi
Muusikothan eivät vieläkään saa kuin jämät koko potista. Mediayhtiöiden elämää lihavammat tyhjäntoimittajat tienaavat muusikoiden selkänahalla lähes täysin ansiottomasti. Edes varsinaisen työn tekevät levynprässääjät, editoijat ja jakeluporras eivät ansaitse kuin välttämättömät roposet.
Anonyymi: mediamafiat oikeutee 22.2.2012 10:47
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tietoturvaajat saavat potkut

27.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia irtisanoo seitsemän työntekijää, potkut jäävät pelättyä pienemmiksi.


2013

Kolme vuotta sitten

Myynti innostaa: ZTE tekee toisen Firefox-puhelimen

27.09.2013 ZTE:n varovaisesti myymästä Firefox-puhelimesta on tullut yllätyshitti. 100 000 kappaleen myynti elokuun puolesta välistä lukien rohkaisee julkaisemaan kehittyneemmän halpamallin.

.