Taloussanomat

Piraattilaki joutui hyllylle

23.2.2012 14:18 Euroopan unionin komissio vie väärennöksiä vastustavan ACTA-sopimuksen EU:n tuomioistuimen tarkasteluun. Sopimusta on vastustettu, koska sen pelätään vaikuttavan tiedonkulun vapauteen verkossa.

– Aiomme pyytää Euroopan tuomioistuinta arvioimaan, onko ACTA ristiriidassa unionin perusoikeuksien kanssa, kauppakomissaari Karel De Gucht kertoi keskiviikkona Brysselissä.

ACTA on suunniteltu aseeksi taistelussa väärennöksiä ja piratismia vastaan. Sen nojalla esimerkiksi laittomasti musiikkia lataavien ihmisten nettiyhteys voitaisiin katkaista.

Sopimuksen vastustajat pelkäävät, että se rajoittaa tiedonkulkua ja sananvapautta internetissä. Muun muassa Helsingissä marssittiin puolitoista viikkoa sitten ACTAa vastaan noin 300 ihmisen voimin.

Sopimus on ratifioitava kaikissa 27 EU-maassa, ennen kuin se astuu voimaan.

Jutun kirjoitti: Bloomberg

Bloomberg

Kommentit (14)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Sopimus on ratifioitava kaikissa 27 EU-maassa, ennen kuin se astuu voimaan." - Eli tuskin koskaan. ACTA onkin oikeastaan vain USA:n yritys puuttua Eurooppalaisiin oikeuskäytäntöihin, jonka vuoksi se piti myös valmistella salassa aikana jolloin EU:ssä muuten puhutaan koko ajan kaikenlaisen läpinäkyvyyden lisäämisen puolesta kaikissa julkisissa asioissa ...
Anonyymi: J-P Laine 23.2.2012 14:47

Anonyymi
Ihan hyvä muuten, mutta ei estä mitenkään yksittäisiä jäsenvaltioita implementoimasta omia natsilakejaan, kun USA alkaa painostamaan yhtä kerrallaan.
Anonyymi: sdlökjfdslfj 23.2.2012 15:30

Anonyymi
ACTA onkin oikeastaan vain USA:n yritys puuttua Eurooppalaisiin oikeuskäytäntöihin, jonka vuoksi se piti myös valmistella salassa aikana jolloin EU:ssä muuten puhutaan koko ajan kaikenlaisen läpinäkyvyyden lisäämisen puolesta kaikissa julkisissa asioissa ...


http://blog.piraattipuolue.fi/2012/02/acta-kyykyttaa-kehittyvia-maita/
Kannattaa lukaista, mielenkiintoinen näkökulma ACTAn todellisista tarkoitusperistä. Euroopassahan ollaan jo monessa maassa valmistelemassa tällaisia tiukempia piraattisensuurilakeja ilman ACTAakin, vaikka EU-tasolla on todettu niiden laittomuus.. hullua touhua
Anonyymi: skebe 23.2.2012 17:18

Anonyymi
Joskus taannoin olisi noussut suuri haloo siitä jos poliisi olisi avannut ja lukenut kaikkien suomalaisten kirjeet. Internetin tarkkailu on vielä enemmän yksityisyyttä loukkaavaa kuin kirjeiden avaaminen ja lukeminen, koska se on koko elämän ja kiinnostusten tarkkailua.
Kaikkein suurin ongelma tässä kuitenkin on se, että viranomaiset voivat halutessaan laittaa minkä hyvänsä sivuston kiellettyjen joukkoon. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ei pääse koulujen, kirjastojen ja asevoimien tietokoneilta sivuille joissa on viranomaisten sopimattomaksi katsomaa sisältöä, kuten esimerkiksi Wikileaks tain Infowars jotka arvostelevat hallitusten toimia. Joissakin maissa kuten esimerkiksi Italiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa teleoperaattorit hallituksen esittäminä myös estivät pääsyjä kyseisille sivustoille, mikä nosti aikamoisen metelin (onneksi!)
Ennakkosensuuri ja sivustojen kieltäminen johtaa juuri tähän: sivusto voidaan asettaa kieltolistalle löyhin perustein tai perustettomasti, tai tarpeen mukaan voidaan muuttaa kriteerejä kja lisätä sivustoja jotka halutaan kieltää.
Kyse on sananvapaudesta, siitä että pääsemme lukemaan vaihtoehtoista mediaa, joka ehkä esittää kritiikkiä nykyisiä vallanpitäjiä vastaan ja paljastaa väärinkäytöksiä, sekä ihmisten yksityisyyden suojasta.
Valitettavasti viranomaiset ja poliisi ovat niitä tahoja, joille sopisi se kansalaisten valvonnan ja hallinnan tiukentaminen, koska se helpottaa heidän toimintaansa. Valtio on kansalaisen vihollinen, se jokaisen kansalaisen olisi hyvä sisäistää! Poliitikkojen ja puolueiden toive on pysyä vallassa kansalaisten mielipiteestä huolimatta tai mielipiteeseen vaikuttaen (valehtelemalla ja estämällä tiedon saantia). Kansalaiset taas haluaisivat tietää asioista ja päättää ketkä heitä johtavat: kyseessä on ristiriita joka tekee salailevista päättäjistä ja tiedonjanoisista kansalaisista toistensa vihollisia. Euroopan Unioni on suurvalta, ja sen jäsenenä suomalaiset poliitikot eivät halua kansan ottavan selkoa siitä mitä tapahtuu Libyassa, Syyriassa tai Iranissa. He haluavat mieluummin itse kertoa oman mielipiteensä siitä, mitä tapahtuu. Internet on ainoa keino löytää asioille syvempiä selityksiä ja tarkempaa tietoa: lehdistöstämme ja televisiosta siihen ei ole.
Anonyymi: PerttiPerusjätkä 23.2.2012 17:43

Anonyymi
EU:n lakien (sananvapaus ja yksityisyys) vastainen.

EU-tuomioistuin on todennut ettei sivuston ylläpitäjät ole vastuussa käyttäjien tekijänoikeusrikkomuksista eikä operaattoreita voida velvoittaa sensuroimaan tai suodattamaan käyttäjien internetin käyttöä...
Anonyymi: Kypsä Arska 23.2.2012 18:24

Anonyymi
Piraatit ovat varkaita sananvauden varjolla.
Anonyymi: Nimetön 23.2.2012 19:16

Anonyymi
Uutisessa jäi mainitsematta, että Suomi luonnollisesti ratifioi ko. lain ensimmäisten joukossa sen kummemmin kyselemättä. Onneksi Euroopassa on sentään Suomea järkevämpiä valtioita, jotka tuskin suostuvat näin pahaan vedätykseen. Ilman EU:ta tämä laki olisi pistetty Suomessa jo aikaa sitten voimaan.
Anonyymi: Mallivaltio Suomi 23.2.2012 19:22

Anonyymi
AAAAAW YEAAAA!
Anonyymi: Nimetön 23.2.2012 22:48

Anonyymi
Huomatkaa, että ACTA on kylläkin kv. sopimus, ei laki.
Anonyymi: Nimetön 24.2.2012 10:26

Anonyymi
Huomatkaa, että ACTA on kv. sopimus, ei laki.
Anonyymi: Nimetön 24.2.2012 10:28
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Pirate Bay -miehen tuomiosta pyyhittiin vuosi pois

25.09.2013 Pirate Bay -verkkopalvelun perustaja Gottfrid Svartholm Warg sai helpotusta kesäkuussa langetettuun tietomurtotuomioonsa.

.