Taloussanomat

Epäillylle Wikileaks-vuotajalle 22 syytettä

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

24.2.2012 09:17 Bradley Manning ei suostunut vielä sovitteluratkaisuun sotaoikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä.

Yhdysvaltain maavoimien sotilaalle Bradley Manningille luettiin torstaina syytteet vihollisen auttamisesta ja lukuisista muista rikoksista. Hän esiintyi sotaoikeudessa Fort Meadessa Marylandissa.

Kuulemisesta kertoo muun muassa Washington Post. Vuonna 2010 pidätettyä Manningia epäillään satojen tuhansien diplomaattisähkeiden ja sotilasraporttien vuotamisesta Wikileaks-palveluun. Syytteitä on kaikkiaan 22 kappaletta.

Syyttäjien mukaan Irakissa palvellut Manning vaaransi ihmishenkiä paljastuksillaan. Häntä odottaa enimmillään elinkautinen vankeus ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Puolustuksen mukaan Manningilla oli niin suuria henkisiä ongelmia, ettei häntä olisi ylipäätään saanut päästää käsittelemään salaisia asiakirjoja. Lisäksi hänen paljastamansa asiakirjat eivät vaarantaneet kansallista turvallisuutta, puolustus katsoo.

Manning ei ainakaan vielä suostunut sovitteluratkaisuun nopean, mutta lievennetyn tuomion saamiseksi. Hän ei myöskään päättänyt, haluaako hän oikeudenkäynnin käsittelijäksi tuomarin vai valamiehistön.

Lopullisen sotaoikeudenkäynnin alkamisajankohtaa ei vielä päätetty.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Bradley Manningille pitää myöntää poliittinen turvapaikka.
Anonyymi: Nyt ravitaan EU ajam 24.2.2012 15:51

Anonyymi
Tähän uutiseen ei tule kommentteja, sillä tämän palstan Noksun ja Anteron käyttäjät ovat nähneet Wikileaksin vain maikkarin uutisissa.


Miten sä edes näät lukea sun iPonin pieneltä näytöltä mitään. Zoom sinne zoom tänne.
Anonyymi: iSteve blow jobs 24.2.2012 16:53

Anonyymi
Mitallihan tuolle kaverille pitäisi antaa... paljasti sota alueella tapahtuvia vääryyksiä. Tuo oikeunkäynti jos mikä pitäisi siirtää Ruotsiin =D
Anonyymi: StapioV 25.2.2012 18:03

Anonyymi
Mitallihan tuolle kaverille pitäisi antaa... paljasti sota alueella tapahtuvia vääryyksiä. Tuo oikeunkäynti jos mikä pitäisi siirtää Ruotsiin =D


{Ruotsihan == Yhdysvallat}
Anonyymi: bgyutyrt 25.2.2012 19:22

Anonyymi
{Ruotsihan == Yhdysvallat}

Tuo pitää paikkaansa vain TO-asioissa ;)
Anonyymi: StapioV 25.2.2012 22:07

Anonyymi

Miten sä edes näät lukea sun pieneltä näytöltä mitään. Zoom sinne zoom tänne.


Käytänkin iPhonessani Applen 27" tuumaista Cinema Displayta. On muuten mahtava näyttö.

Näkyy Wikileaksitkin.
Anonyymi: Fanipoika &#6374 27.2.2012 9:20
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

F-Secure suojaa Facebookin vaaroilta

28.09.2011 F-Secure on julkaissut ilmaisen Sharesafe-sovelluksen, jolla voi tarkastaa Facebookissa jakamiensa linkkien turvallisuuden.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.