Taloussanomat

Piraatiksi syytetty pyristelee luovutusta vastaan

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

15.3.2012 16:03 Brittiläisestä verkkopalvelun ylläpitäjästä voi tulla uusi "gary mckinnon". Hän ei hyväksy luovuttamistaan Yhdysvaltoihin.

Laittoman sisällön välityksestä syytetyn TVShack-verkkopalvelun perustaja, brittiläinen Richard O'Dwyer pitää luovuttaa Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiä varten. Näin päätti Ison-Britannian sisäministeri Theresa May, muun muassa Guardian-lehti kertoo.

Yhdysvaltalaisten viranomaisten mukaan TVShack sisälsi linkkejä luvattomiin televisio-ohjelmiin ja elokuviin. O'Dwyerin kannattajat ovat puolestaan vedonneet siihen, että palvelu toimi vain välittäjänä, eikä itsessään sisältänyt laitonta materiaalia.

O'Dwyer aikoo todennäköisesti valittaa luovutuspäätöksestä. Yhdysvalloissa häntä voi odottaa selvästi pidempi vankeus kuin kotimaassaan. Guardianin mukaan asiaan ei saatane lopullista ratkaisua vielä pitkään aikaan.

Tapaus muistuttaa läheisesti krakkeri Gary McKinnonin vuosikausia jatkunutta piinaa. Yhdysvallat haluaa kymmenen vuotta sitten pidätetyn miehen vastaamaan muun muassa Nasan ja Pentagonin tietomurroista.

McKinnon on saanut luovutusta puoltavia päätöksiä eri tuomioistuimista, mutta hän on aina onnistunut jatkamaan kamppailuaan. Tarinaan odotetaan lopullista ratkaisua kesällä. Myös McKinnonin tapaus on tällä hetkellä Theresa Mayn pöydällä.

Gary McKinnonin tapaus on yksinään synnyttänyt huomattavasti arvostelua brittiläisiä poliitikkoja ja paikallista lainsäädäntöä vastaan. Monet kokevat asian pyörittelyn olevan jo ihmisoikeuksien vastaista.

Lue lisääThe Guardianin uutinen
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (20)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Millä vitun järjellä toisen maan kansalainen menisi jenkkien hullun oikeusistuimen eteen. Jos tohon linjalla lähdetään jenkkien mielivaltaiset kaappaus joukot alkaa taoimimaan ympäri euroopan vieden ketä tahtovat. Jenkkien oikeus on jo todettu EI toimivaksi. En pysty ymmärtämään miksi omat euroopan päättäjät tykkää nuolla jenkkifasistien perseitä niin paljon. Siitä maasta ei ENÄÄ kuulu ottaa mallia eikä sitä maata kannata kuunnella ollenkaan. Heti kun pankit vaihtaisi dollarin vaikka kultakantaan tai mihin vain muuhun valuuttaan usa romahtaisi ja ne tietävät sen. Ei ole sattumaa että öljy rikkaat maat jotka ovat halunneet tehdä kauppansa jollain muulla kuin dollareilla on hyökätty yksi kerrallaan. Herätkää jo amerikka joka elokuvissa on vain fiktiota.
Anonyymi: jotain järkee plees 15.3.2012 16:27

Anonyymi
FTFY, "Pistä joku televisio-ohjelman LINKKI nettiin jakoon."
Anonyymi: korjaaja 15.3.2012 16:36

Anonyymi
Pohdittavaa: Mikä onkaan uusi Rooma ja ketkä sen todelliset hallitsijat?
Anonyymi: Kiroileva Siili 15.3.2012 16:38

Anonyymi
...TVShack sisälsi linkkejä luvattomiin...


Linkittäminen on laillista ja sananvapauteen kuuluva oikeus...
Anonyymi: Kypsä Arska 15.3.2012 17:55

Anonyymi
Ei käyttäjien linkit kuulu operaattorin vastuulle. Ja jos TV-ohjelmat on jo kertaalleen jossain verkossa esitetty, ei niiden tallenteiden linkkien julkaisu voi olla laitonta.

Jos Nasa ja Pentagon on onnistuttu tietomurtamaan ulkomailta käsin, niin näiden pitäisi antaa tekijälle miljoonapalkinto ja ottaa töihin, eikä mennä perse edellä pöpelikköön ja vaatia hölmönä pölvästinä rangaistusta.
Anonyymi: Ajatusmaailman lisäk 15.3.2012 18:22

Anonyymi
Miksi muiden pitäisi luovuttaa jenkeille, sehän tunnetusti luovuttaa omiaan muille?
Anonyymi: sgd 15.3.2012 19:36

Anonyymi
Linkittäminen on laillista ja sananvapauteen kuuluva oikeus...


Tai sitten se on avunantoa tekijänoikeusrikokseen.
Anonyymi: Tai sitten ei 15.3.2012 19:44

Anonyymi
BERS
Anonyymi: IISAKKI 15.3.2012 23:17

Anonyymi
...TVShack sisälsi linkkejä luvattomiin...

Linkittäminen on laillista ja sananvapauteen kuuluva oikeus...


Arska voisi tutkia vähäsen mitä sananvapaus on
Anonyymi: Sana vapaa 16.3.2012 10:22

Anonyymi
Kuuluuko tämä nyt ymmärtää niin internetissä tehdyt rikokset voidaan tuomita sen maan oikeudessa jonka lakia on rikottu? Eli thaimaan/kiinan tms. maan johdon arvostelu internetissä saattaa johtaan tuon maan tuomioistuimen eteen joutumista?
Anonyymi: Onkohan mopo karannu 16.3.2012 10:40
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

.