Taloussanomat

LulzSec-epäilty lankesi nettiin – häkki heilahti

Kuva: Lehtikuva

1.4.2012 23:00 Tietomurtoryhmän merkittävänä tekijänä pidetty Ryan Cleary joutui takaisin vankeuteen rikottuaan takuuehtojaan.

Brittiläinen 19-vuotias Ryan Cleary on joutunut takaisin kaltereiden taakse, muun muassa Independent-lehti kertoo. Miestä epäillään LulzSec-tietomurtoryhmän tärkeäksi vaikuttajaksi.

Viime kesänä pidätetty Cleary pääsi vapaaksi syksyn kynnyksellä takuita vastaan. Ehtona oli muun muassa, että hän ei saa käyttää internetiä eikä tavata tyttöystäväänsä.

Joulun tienoilla Cleary kuitenkin otti netissä neljä kertaa yhteyttä LulzSecin johtajaksi epäiltyyn Hector "Sabu" Xavier Monseguriin.

Samainen henkilö on sittemmin paljastunut FBI:n tiedonantajaksi ja on vastuussa useiden ryhmäläisten saamista kyberrikossyytteistä.

LulzSec näyttää kaikesta huolimatta keräävän taas voimiaan. Ryhmän nimissä iskettiin äskettäin Yhdysvaltain armeijan käyttämälle deittisivustolle.

Lue myösThe Independentin uutinen
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
taas jenkit asialla. Ja mitäköhän haittaa siitä olisi jos tuo heppu tapaisi tyttöystävänsä? Yritetäänkö heppua pakottaa selibaattiin?
Anonyymi: Nimetön 2.4.2012 7:45

Anonyymi
Kas, nyt voidaan jo kieltää tyttöystävätkin...
Anonyymi: Nimetön 2.4.2012 9:17

Anonyymi
Kyseessä lienee kuitenkin takaus ja takausehto eikä takuuehto. Ei siis warranty vaan bail bond.
Anonyymi: Sam Antiikka 2.4.2012 9:41

Anonyymi
Kas, nyt voidaan jo kieltää tyttöystävätkin...


digitoday vaan kirjoittelee omiaan siellähän luki näin (lainaavan omia uutisiaan väärin:))):
Kuuluisin pidätetty, LulzSec-ryhmän päähahmoksi väitetty Ryan Cleary puolestaan on päässyt vapaaksi. Takuuehdot ovat tosin kiusalliset: hän ei saa poistua kotoaan ilman toista vanhempaa. Ei edes nähdäkseen tyttöystäväänsä.
Anonyymi: hah-hah 2.4.2012 10:01

Anonyymi
Kas, nyt voidaan jo kieltää tyttöystävätkin...


Tuo on kirjoittajan omasta päästään keksimä. Hän ei saanut poistua kodistaan ilman vanhempiensa seuraa edes tavatakseen tyttöystäväänsä sanotaan alkuperäisessä linkatussa uutisessa. Ei siinä puhuta mitään tyttöystävän kanssa ajan viettämisestä kotonaan tai vanhempiensa seurassa. Tätä se nykypäivän journalismi on, tehdään mahdollisimman hätkähdyttäviä pikkujutuista lukijamäärien nostamiseksi.
Anonyymi: Missä lukutaito, Tuo 2.4.2012 10:33

Anonyymi
Ylimieliset räkänokat eivät ymmärrä, mikä on vaarallista, ja sitten niitä pihisee henki pois kuten hölmöistä huumekokeilijoista - LULZ.
Anonyymi: Darwinismi toimii si 2.4.2012 11:38

Anonyymi
"Ihan oikein tuommoisille räkänokille, jotka eivät enää erota mikä on laitonta mikä ei. Luulevat leikkivänsä joitain hemmetin 'teknosankareita'."

Räkänokat eivät ymmärrä leikkivänsä tappajien kanssa, joilla on hyvin rasvattu vakoilukoneisto internetissä. Räkänokat elävät viihdekuplan muodostamassa sikalassa kuluttaja-nimisinä tuotantoeläiminä kunnes teurastamon auto tekee noutokeikan.
Anonyymi: JFK 2.4.2012 11:45

Anonyymi
LulzSec-iPeukku tulee kohta 3.0 versioon ja netti räjähtää!
Anonyymi: iFani 2.4.2012 22:41

Anonyymi
miksei räkänokkaa ole suljettu vankilaan ?

Jos ei rangaista niin ei räkänokat opi.
Anonyymi: varkaat kuuluu vanki 4.4.2012 7:08
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.


2013

Kolme vuotta sitten

Britannian älymittariohjelma leikkaa kaksi miljardia tonnia hiilidioksidipäästöjä

26.09.2013 Britannia tavoittelee älymittareihin perustuvalla ohjelmalla kahden miljardin tonnin vuosittaisia leikkauksia hiilidioksidipäästöihin.

.