Taloussanomat

Apple tappelee Australiassa iPadin nimestä

Kuva: REUTERS/Bobby Yip

17.4.2012 09:40 Australialaisen ACCC:n yritykset muuttaa uuden iPadin markkinointinimeä eivät ole toistaiseksi onnistuneet.

Applen ongelmat uuden iPadin kanssa jatkuvat Australiassa. Kuluttajavahti ACCC:n ja Applen välinen sovittelu päättyi maanantaina ilman tulosta, muun muassa Sydney Morning Herald raportoi.

Kiista koskee pelkoja, että kuluttajat ostavat uuden taulutietokoneen luullen, että se toimii paikallisissa 4G-verkoissa. Apple markkinoi tuotetta nimellä iPad Wifi + 4G, vaikka laitteen 4G-yhteys on käyttökelvoton Australiassa.

Applen jo tekemät myönnytykset eivät riitä ACCC:lle. Apple on suostunut esittämään kaikissa myyntipisteissä huomautuksen 4G:n rajoituksista. Yhtiö ottaa myös yhteyttä asiakkaisiin, kertoo heille asiasta ja tarjoaa rahallista hyvitystä halukkaille.

Uuden iPadin mainonta on synnyttänyt valituksia ja tutkimuksia monissa maissa. Myös Suomessa on jätetty muutama valitus 4G:sta. Kuluttajavirasto tutkii asiaa.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (25)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tutkisivat myös N9 kuzetusta. Ei mitään tukea ja hintaa oli 699,-. Nyt kyllä myydään alle puoleen hintaan mutta sekin on liikaa.


Häh? Olipas järjetön kommentti.
Anonyymi: ihiHhUlI 17.4.2012 10:08

Anonyymi
Nokia ja n9 eivät liity tähän aiheeseen miteenkään, joten pysytäänpä itse aiheessa, eikä provosoida ketään. Se voi olla ikävä yllätys kun poliisi on ovella, koska ip osoitteen saa selville ja sitä kautta trollaajan osoitetiedot jne.
Anonyymi: Nimetön 17.4.2012 10:28

Anonyymi
Tiedoksi muuten, että applekin on alkanut syöksymään pörssissä, joten sekin siitä.
Anonyymi: Nimetön 17.4.2012 10:33

Anonyymi
Vähän sama asia kuin myisi telkkaria missä ei ole kuvaa, surkuhupaisaa tuo Äpplen touhu, mutta fanipojat jaksavat puolustella uskontoaan :)
Anonyymi: entinen ihörhö 17.4.2012 11:08

Anonyymi
Ilmeisesti Taloussanomien, Digitodayn ja IT-viikon kommenttiviestien järjestelmällinen peukuttaminen on jatkunut pian kolme vuotta. Se kertoo kyllä jotain tästä peukuttajasta - mutta ei siitä sen enempää.

Mikä pahempaa, se kertoo myös siitä, että Taloussanomat, Digitoday ja IT-viikko eivät ole kiinnostuneita lukijoidensa mielipiteistä, sillä muuten he olisivat jo poistaneet tai muuttaneet peukutusjärjestelmää - riippumatta siitä onko peukuttaja ulkopuolinen henkilö vai ei. Ainakin peukkujen poistaminen olisi teknisesti täysin triviaali toimenpide.

Kysynkin nyt suoraan Taloussanomien, Digitodayn ja IT-viikon toimitukselta: Miksi peukutusjärjestelmää ei muuteta siten, että peukutusongelma poistuu?

En varmasti aio tilata Taloussanomia enkä myöskään suosittele sitä muille niin kauan kuin nykyinen tilanne on päällä.

Toinen outo asia on se, että omat peukut eivät tahdo rekisteröityä. Kun peukkua painaa, niin se näyttää kasvavan yhdellä, mutta kun sivun lataa uudelleen (F5), niin se ei olekaan kasvanut. Kuitenkin viesti on jo merkitty peukutetuksi.

Joskus peukkumäärä ei kasva edes silloin, kun peukkua painaa ensimmäisen kerran.

Jotta asioihin saataisiin vauhtia, kannustan kaikkia kanssani samaa mieltä olevia levittämään tätä viestiä ympäriinsä. Enkä tarkoita vain näitä kommenttipalstoja: jakakaa tätä viestiä myös esimerkiksi Facebookissa.
Anonyymi: Nimetön 17.4.2012 11:34

Anonyymi
"Toinen outo asia on se, että omat peukut eivät tahdo rekisteröityä. Kun peukkua painaa, niin se näyttää kasvavan yhdellä, mutta kun sivun lataa uudelleen (F5), niin se ei olekaan kasvanut. Kuitenkin viesti on jo merkitty peukutetuksi."

Jos nyt sen verran saisit säästettyä että voit ostaa Macin niin ei ole tuota F5 ongelmaa.
Anonyymi: Tule sitten uudestaa 17.4.2012 11:42

Anonyymi
Myyntikieltoon vaan,ja asiakkaille rahat takaisin.
Anonyymi: Kuluttajia on suojel 17.4.2012 11:50

Anonyymi
Tuskin yksikään iPadin ostaneista ausseista palauttaa toimivaa laitettaan vaikka täysi hyvitys onkin luvattu.

Vastapuolen juristi saattaa olla ainoa, joka niin toimii esittääkseen.
Anonyymi: Fanipoika 17.4.2012 12:08

Anonyymi
Macin haittaohjelmista ei näköjään kerrota kun IT-viikon puolella, kumma kun muilla merkeillä asiasta hehkutettaisiin kaikilla kolmella sivustolla..!
Anonyymi: Nimetön 17.4.2012 12:09

Anonyymi
Nokia ja n9 eivät liity tähän aiheeseen miteenkään, joten pysytäänpä itse aiheessa, eikä provosoida ketään. Se voi olla ikävä yllätys kun poliisi on ovella, koska ip osoitteen saa selville ja sitä kautta trollaajan osoitetiedot jne.


Ei ole rikos sanoa mielipidettään. Jos N9 huippuluuri vaan pyörii jonkun mielessä jatkuvasti uutisesta riippumatta, sillehhän ei voi mitään.
Anonyymi: N9 osto auttaa patti 17.4.2012 12:15
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Valkoinen Nokia N9 tulossa?

30.09.2011 Nokia voi julkaista N9-älypuhelimesta valkoisen version ensi vuoden alussa, kertoo verkkojulkaisu SlashGear.


2013

Kolme vuotta sitten

Siemens säästää rajusti: 15 000 työpaikkaa leikkuriin

30.09.2013 Saksalainen monialajätti Siemens vähentää henkilöstöään aiemmin suunniteltua enemmän pyrkiessään parantamaan kannattavuuttaan.

.