Taloussanomat

Siemensin toimisto: 1 työpiste 1,3 työntekijää kohden

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

17.4.2012 16:49 Siemens sitoutuu etätyön kehittämiseen, Elisa pienentää päästöjä ict:n avulla ja Logica leikkaa puolet hiilijalanjäljestään. Mistä on kysymys?

Kaksikymmentä Ilmastokumppanit -yritystä allekirjoitti tiistaina sitoumukset hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Tavoitteet vaihtelevat yrityksestä toiseen.

Siemens esimerkiksi ottaa käyttöön kahdeksan sähköautoa seuraavan kolmen vuoden aikana ja kehittää eCar-sharing mallia.

Siemens sitoutuu älyverkkokehityshankkeeseen Helsingin kaupungissa vuoteen 2013 mennessä. Siemens haluaa edistää uusien energiaa säästävien teknologioiden käyttöönottoa.

Lisäksi Siemens kannustaa työntekijöitä etätyöhön. Uudessa toimistossa on yksi työpiste 1,3 työntekijää kohden.

Verkkopalveluja ja
videoneuvotteluja

Helsingin kaupunki perusti Ilmastokumppanit-verkoston yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa hillitsemään ilmastonmuutosta ja löytämään uutta liiketoimintaa kestävästä kehityksestä.

Telekonserni Elisa lupaa kehittää ict- ja online-palveluja, jotka pienentävät asiakkaiden ja Elisan hiilijalanjälkeä. Teleyhtiö myös raportoi palveluidensa avulla saavutetut päästösäästöt.

It-palveluyhtiö Logica sitoutuu vähentämään hiilidioksidipäästöjään kuusi prosenttia vuosittain ja 50 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, kun vertailukohtana on vuosi 2008.

Kiinteistö-Tapiola asentaa vuoteen 2018 mennessä 70 prosenttiin kiinteistöistä laitepohjaisen infopalvelun kiinteistön päivittyville tiedoille kuten energia, vesi ja jäte. Palvelulla kannustetaan kiinteistön käyttäjiä ympäristötehokkuuteen.

Martela puolestaan tarjoaa videoneuvottelumahdollisuudet sekä koulutuksen 40 prosentille työntekijöistä kesäkuuhun mennessä.

Forum Virium Helsinki tuo pääkaupunkiseudun kaupunkien ja muiden tiedon omistajien ympäristötietoa avoimena datana palvelukehittäjien käyttöön.

Helsinki leikkaa
ict-päästöjä

Helsingin kaupungin sitoumukset ovat myös huomionarvoisia. Niihin lukeutuu CO2-päästöjen vähentäminen 20 prosentilla ja uusiutuvan energian käytön lisääminen 20 prosentilla vuoteen 2020 mennessä.

Tieto- ja viestintäteknologian hiilijalanjälkeä pääkaupunki aikoo pienentää 30 prosenttia.

VerkossaIlmastokumppanit
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Etätöihin voi yritys kannustaa parhaiten antamalla työntekijöilleen täyteenahdetun avokonttorin, jossa on yhdistettynä kaikki mahdollinen aina kahvinkeittimestä tulostimiin.
Anonyymi: 7 17.4.2012 17:34

Anonyymi
Ensin tuli paperiton toimisto, nyt työpisteetön toimisto. Seuraavaksi työntekijätön toimisto.
Anonyymi: 123 17.4.2012 17:46

Anonyymi
Logica rocks!
Anonyymi: LO 17.4.2012 17:56

Anonyymi
Maailma pelastuu kun ex-stallarit, nykyiset vihreät saavat sullottua kaikki kansalaiset kommuuneihin ja lahjoitettua kansallisvarallisuuden kansainväliselle luottomonopolille.
Anonyymi: ja siihen ei mene en 17.4.2012 18:27

Anonyymi
Jokainen jolla on vielä puolikas toimiva aivo jäljellä on jo ymmärtänyt, että ilmaa raskaamman hiilidioksidin kontrolloiminen ei kontrolloi ilmastoa, koska koko ihmiskunnan toiminnan osuus koko hiilenkierrossa on vain noin 3% ja kasvisto käyttää tuon 3% hyödykseen parempana kasvuna. Lisäksi mm. ikuisesti kiertävä vesihöyry on paljon voimakkaampi kasvihuonekaasu, puhumattakaan metaanista, jota maan uumenissa on loputtomasti.

Pronssikaudella pohjoisen pallonpuoliskon keskilämpötilat olivat 6-7 astetta korkeammat kuin nyt ja maailman rantaviivat olivat samat kuin nyt.

Vain Hölmölän virkatärkeilijät voivat olla noin totaalisen jälkeenjääneitä ja yhä vaan huijattavissa.

"Ignorance is Strength!!"
Anonyymi: Solomon Guggenheimi 17.4.2012 18:30

Anonyymi
"Vain Hölmölän virkatärkeilijät"

Ja ex-stallarit, jotka antavat globaalin talouseliitin syöttää päähänsä idean, että maailma pelastetaan tuolle talouseliitille maksettavilla veroilla.
Anonyymi: stallarit taitavat o 17.4.2012 18:32

Anonyymi
"
Vain Hölmölän virkatärkeilijät voivat olla noin totaalisen jälkeenjääneitä"


Ja niin sanotut ex-stallarit, jotka antavat kansainvälisen talouseliitin syöttää päähänsä idean, että maailma pelastetaan tuolle talouseliitille maksettavilla veroilla.

Ensin he väärinymmärsivät kommunismin ja nyt vihreiksi käännyttyään tämä. Onkohan kyseessä älyllisesti mitattuna erityisryhmä?
Anonyymi: Miksi sensuroitte tä 17.4.2012 18:37

Anonyymi
Saneeraus käy kätevämmin. Kun musiikki lakkaa, istutaan alas. Ne joille ei riitä tuoleja ulos.
Anonyymi: Arkkitehti saanut id 17.4.2012 18:44

Anonyymi
Roskaa.
Anonyymi: ana 17.4.2012 19:04

Anonyymi
Valtio menee samaan. Sillä erotuksella ettei ole etätyötä. On vain työhalli, jossa nopeimmat syö hitaat eli nopein saa aamulla työpisteen. Muut on ulkoistettu kokouksiin jossain muualla. Tai sitten istutaan lattialla? Ihan vaan tietoturvasyistä asioiden käsittelyyn pitäisi olla oma työhuone - pienikin, mutta työrauha ja tietoturva toteutettuna.
Anonyymi: irtolainen 17.4.2012 19:22
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.