Taloussanomat

Applelle voitto Kiinan kiistassa

Kuva: Ruutukaappaus

25.4.2012 17:25 Kiinalainen viranomainen otti ensimmäistä kertaa kantaa Proview'n ja Applen nimikiistaan.

Kiinan valtion teollisuus- ja kauppahallinnon apulaisjohtaja puoltaa Proview'tä sen mittelössä iPad-valmistaja Applea vastaan.

Johtaja Fu Shuangjian katsoi lehdistötilaisuudessa tiistaina, että Proview Shenzhen "on iPad-tavaramerkin laillinen rekisteröijä".

Apple väittää Proview'n luopuneen oikeudestaan nimeen vuonna 2009 eli ennen ensimmäisen iPad-taulutietokoneen julkaisua. Asiaa puidaan parhaillaan korkeassa tuomioistuimessa Kantonissa.

Alempi tuomioistuin on päättänyt tuotemerkin kuuluvan Proview'lle. Uutistoimisto Reutersin mukaan Fun kommentit ovat ensimmäiset, jotka valtion virkamies on antanut asiassa. Ne saattavat ennakoida korkean oikeuden päätöstä.

– Tällä oikeusjutulla on valtava merkitys, ja lopullinen tuomio vaikuttaa suoraan siihen, kuka omistaa iPad-tavaramerkin, apulaisjohtaja sanoi Reutersin mukaan.

Proview on pahoissa rahavaikeuksissa. Sen uskotaan tarvitsevan Applelta korvauksia, jotta velkojat saavat rahojaan takaisin. Neuvottelut Applen kanssa ovat tiettävästi käynnissä, mutta ne eivät ole johtaneet tulokseen.

Jutun kirjoitti: Reuters-Digitoday

Reuters-Digitoday

Kommentit (34)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ai, tämäkin saatiin käännettyä Ompun voitoksi?
Anonyymi: Noki 25.4.2012 17:35

Anonyymi
Jutun mukaan voittaja on Applen vastustaja, mutta silti tämä on otsikoitu Applelle voitoksi.

tyypillistä digitodayn Apple hypetystä
Anonyymi: Pekka 25.4.2012 17:35

Anonyymi
Uutinen kertoo paljon Digitoday:n toimituksen "pätevyydestä". Kenkää kaikille, kiitos!
Anonyymi: HikiToday 25.4.2012 17:40

Anonyymi
Naurettavaa, millasia iFaneja Digitodayn toimituksessa, kun täytyi otsikko muunnella todellisuudesta poikkeavaksi.
Anonyymi: Nimetön 25.4.2012 17:54

Anonyymi
Maailman turhin aihe, kuka omistaa maailman turhimman tuotemerkin..
Anonyymi: taas kului symbianis 25.4.2012 18:17

Anonyymi
Ai mitenniin Applen voitoksi? Juttuhan kertoo ihan muuta...
Anonyymi: Nimetön 25.4.2012 18:29

Anonyymi
Digitoday kirjoittaa asiaa, taas.
Anonyymi: Nykyinen Ifani 25.4.2012 18:36

Anonyymi
Vihaan verisiä omenoita.

Käytän vain onnellisten työntekijöiden tekemiä Nokian puhelimia.
Anonyymi: Nimetön 25.4.2012 19:32

Anonyymi
Eiköhän ne muutkin omppufanihyperpojat jo ymmärrä, että Digitoday saa rahaa ompulta positiivisista kommenteista, siksi siis kaikki omppua puolustavat kommentit nostetaan taivaisiin peukutuksella. Itte otin esim. yhtenä päivänä screenshotin yhestä kommentista, jossa sanottiin, että apple ei ole kovinkaan kummoinen puhelin ja että näkee androidin kiinnostavampana. Tässä vaiheessa miinusta oli kolme peukkua. Tulin n. 30min myhemmin katsomaan kyseisen kommentin ja kas kummaa, miinusta oli jo yli 300... Ja käykääpä ihan huvikseen katsomassa mitä tahansa muuta aihetta. Ihan mitä vaan... Laskekaa yhteen niitä peukkuja ja miinuksia sieltä. Ette pääse edes summaamalla ne yhteen samoihin lukemiin kuin näistä apple-positiivisissa kommenteissa on...

Eiköhän tämä ole jo kaikille selvää pässin lihaa.. Aamen
Anonyymi: Näin-o! 25.4.2012 19:56

Anonyymi
Minulla jäi nyt hieman epäselväksi. Kuinka Apple voitti tässä? Eikös se jutun mukaan hävinnyt alemmassa oikeudessa. Vieläpä Kiinan valtion teollisuus- ja kauppahallinnon apulaisjohtaja oli proviewin puolella. Voisiko joku kertoa mikä tässä jutussa on se Applen voitto. Itse en löytänyt.
Anonyymi: Missä se Applen voit 25.4.2012 20:25
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Facebook pitää palvelunsa ilmaisena

27.09.2011 Yhteisöpalvelu Facebook vakuuttaa pysyvänsä ilmaisena kaikille käyttäjille, vaikka laajasti levinnyt kiertokirje väittää muuta.


2013

Kolme vuotta sitten

Apple tuomittiin korvauksiin iPodin ohjauspyörästä

27.09.2013 Applen iPod-musiikkisoittimen aikanaan paljon hehkutettu ohjauspyörä ei ollutkaan Applen oma keksintö. Japanilaisen tuomioistuimen mukaan Apple oli käyttänyt japanilaisen keksijän patentoimaa teknologiaa.

.