Taloussanomat

Digita voitti tv-yhtiöt hintakiistassa

Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

7.5.2012 13:18 Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan jakeluyhtiö Digita noudattaa yleisiä hinnoitteluperiaatteita tv-lähetyksissä.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt tv-yhtiöiden valitukset Digitan liian suurista hinnoista digitaalisissa televisiolähetyksissä. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Digitan hinnat ovat kustannussuuntautuneita ja perustuvat palvelun tuottamisesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Digitan hinnoista valitti viisi televisioyhtiötä. Viimeksi ne valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen vuonna 2010. Valituksen takana ovat Yleisradio, MTV, Sanoma, SubTV ja Suomen Urheilutelevisio.

Tv-yhtiöiden valitusten johdosta Viestintävirasto on tarkistanut Digitan tv-lähetysten hinnoittelua kahteen otteeseen. Sen mukaan Digitan hinnoittelu on asianmukaista. Viestintäviraston mukaan Digita noudattaa sille asetettuja huomattavan markkinavoiman tuomia velvoitteita ja hinnoittelua.

Edellisen kerran Digita sai puhtaat paperit helmikuussa, jolloin korkein hallinto-oikeus otti kantaa radiolähetysten hinnoitteluun. Korkein hallinto-oikeus vahvisti helmikuussa myös Digitan radiolähetysten olevan syrjimätöntä.

Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala sanoo tiedotteessa, että korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen myötä asia on nyt loppuun käsitelty.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Valtio (YLE) omisti Digitan vielä 2000 kokonaan.

Sitten möivät sen 275 miljoonalla eurolla Ranskalaiselle TDF:lle.

Jonka jälkeen ollaan nyt maksettu 600 miljoonaa euroa TDF-Digitalle verkkovuokra maksuja lähetysmastoista, jotka verorahoilla on vuosien saatossa maksettu.

Jokainen voi itse miettiä, oliko kauppa kovinkaan fiksu.
Anonyymi: Nimetön 7.5.2012 13:42

Anonyymi
Yle, Nelonen ja MTV3 ovat valittaneet Digitan hinnoittelusta Viestintävirastolle ja Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan Ruotsin jakeluhinnat ovat puolet Suomen hinnoista. MTV3:n toimitusjohtajan Pekka Karhuvaaran mukaan Digita tekee noin 40% liikevoittoa ja että Digitalla on täydellinen monopoli. Yle ostaa Digitalta palveluja vuodessa 30 miljoonalla eurolla ja MTV3 21 miljoonalla eurolla.
Anonyymi: kiitos korkein halli 7.5.2012 13:43

Anonyymi

Jonka jälkeen ollaan nyt maksettu 600 miljoonaa euroa TDF-Digitalle verkkovuokra maksuja lähetysmastoista, jotka verorahoilla on vuosien saatossa maksettu.


On vähän uskaliasta kirjoittaa tähän mitään lukuja, mutta Yle on ilmoittanut luvun 9 % liikevaihdostaan jakelukustannuksia eli noin 35 milj. euroa vuodessa Digitalle. Ruotsissa SVT:llä ja SR:llä (radiolla) on erilliset tilinpäätökset, jotka osoittavat muistaakseni 8 %:n ja 12 %:n jakelukuluja.

Digitalla taitaa olla kyllä aika kallis pääomahuolto, mutta veroja se maksaa Suomeen. Yle sen sijaan on vapaa yhteisöverosta, ehkä oli vapaa myös Digitan myyntivoittoverosta.
Anonyymi: A S 7.5.2012 14:00

Anonyymi
En muuta tiedä, mutta joka tapauksessa maksukanavien hinnoittelu on liian korkealla, johon osaltaan vaikuttaa älyttömien kanavapakettien myötä "pakko-ostot". Eli tarkoitan sitä, että jos haluan esim Discoveryn, niin pitää ostaa joku hiton iso paketti, että se olisi mukana. Tai toinen esimerkki jos haluaa seurata lätkää ja jalkapalloa, pitää hankkia kaksi isoa kanavapakettia. Ja nyt kun on mm-kisat, niin pitää olla vielä kolmas kanavapaketti.

Halusin 3 kanavaa, mutta piti hankkia kolme pakettia kanavia.
Anonyymi: Eikö tämä ole jo väh 7.5.2012 14:16

Anonyymi
Ei koske minua. Kun Apple tuo AppleTV:n Suomeen, tv-yhtiöitä tullaan laittamaan ihan uuteen järjestykseen.

HÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄ
Anonyymi: apple rulettaa 8.5.2012 11:26

Anonyymi
Ei koske minua. Kun Apple tuo AppleTV:n Suomeen, tv-yhtiöitä tullaan laittamaan ihan uuteen järjestykseen.

HÄHÄHÄHÄHÄHÄHÄ


Katsotaanpa nyt kaikessa rauhassa miten suuret maksut teosto langettaa tuolle applen töllölle. Jos sellainen edes koskaan tulee. =)
Anonyymi: thomas77 8.5.2012 22:42
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Aasialaisvalmistaja vannoo Meegon nimeen

30.09.2011 Taiwanilainen laitevalmistaja Asus jatkaa Meego-laitteiden toimituksia uuden Tizen-käyttöjärjestelmän julkistamisesta huolimatta, PC Magazine kertoo.

.