Taloussanomat

Etujärjestö hyvitysmaksusta: Järkyttävä laajennus

10.5.2012 12:47 Selvitysmiehen esittämä malli hyvitysmaksujärjestelmäksi ei sovi nykyiseen digitaaliseen maailmaan, katsoo Teknologiateollisuus.

Teknologiateollisuus tyrmää selvitysmies Markus Leikolan esityksen hyvitysmaksujärjestelmän laajentamisesta. Toteutuessaan se johtaisi suomalaisten työpaikkojen ja verotulojen siirtymiseen ulkomaille.

Esitys merkitsee rahastusta ja jäykkyyttä. Teknologiateollisuuden mukaan näin ei luoda uusia mahdollisuuksia sisällöntuotannolle, alan liiketoiminnalle eikä laitekaupalle kansainvälisessä ympäristössä.

Leikola esittää hyvitysmaksuun piiriin uusina tuotteina muun muassa tietokoneet, tabletit, tulostimet, pilvi- ja verkkosisältöpalvelut, äänikirjat sekä ääni- ja videotallenteet.

Teknologiateollisuus pitää ehdotusta epäonnistuneena.

– Tällainen järkyttävä laajennus on puhdasta rahastusta. Uudistus nostaisi Suomen hyvitysmaksukertymän yhdeksi Euroopan korkeimmista, Teknologiateollisuus katsoo.

Teknologiateollisuuden johtava asiantuntija Michaela Ramm-Schmidt sanoo tiedotteessa, että malli luo huomattavia esteitä alalle. Malli johtaisi siten suomalaisten työpaikkojen ja verotulojen siirtymiseen ulkomaille. Ennen pitkää kotimainen sisältö näivettyisi ja ulkomaisen sisällön käyttö lisääntyisi.

Malli on Ramm-Schmidtin lisäksi kohtuuttoman kallis. Se aiheuttaa kaikille osapuolille suuria hallinnollisia kuluja.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (113)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 12
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jo nyt tilaan tarvitsemani levyt ja tallennusvälineet ulkomailta. Ulkomaiset nettikauppiaat kiittää tästäkin järjettömyydestä.
Anonyymi: No huh huh 10.5.2012 13:04

Anonyymi
Jep, valveutuneemmat kuluttajat ovat jo vuosikausia ostaneet CD- ja DVD-aihionsa ulkomailta. Tekijänoikeusjärjestöt haluavat siis että vastaisuudessa nämä kuluttajat ostavat kaiken viihde-elektroniikan ja tietotekniikan ulkomailta suomen sijaan. Ja Suomen talous kiittää...
Nyt joku roti näiden tekijänoikeuspaskiaisten ehdotuksiin ja touhuihin. Ei voi olla niin että kulttuuriala saa rellestää muiden rahoilla ilman mitään tuloksentekovastuuta.
Anonyymi: ritari 10.5.2012 13:04

Anonyymi
Onneksi rahani menevät asumiseen ja ruokaan.
Anonyymi: ryysyihin entistä vä 10.5.2012 13:05

Anonyymi
No niin sitten. Tämän myötä siirrän kaikki maksun piiriin kuuluvat ostokseni ulkomaille. Suosittelen samaa muillekin.

Katsotaan sitten kenen kiitos lopussa seisoo.
Anonyymi: P. Orava 10.5.2012 13:05

Anonyymi
Tämmöisiä esityksiä julkaistaan jokavuosi siinä toivossa, että joskus lipsahtaisi läpi.
Anonyymi: rosvo 10.5.2012 13:06

Anonyymi
Sikamaisella ahneudella ei ole mitään rajaa. Kun tulostintakin ehdotetaan hyvitysmaksujen piiriin, niin miksi ei myös kyniä ja paperia? Niillähän voi taitava piirtäjä tehdä tarkkoja kopioita tekijänoikeuksien alaisesta materiaalista.
Anonyymi: kusettajat vauhdissa 10.5.2012 13:09

Anonyymi
Jo nyt tilaan tarvitsemani levyt ja tallennusvälineet ulkomailta. Ulkomaiset nettikauppiaat kiittää tästäkin järjettömyydestä.


Samoin, tai oikeastaan jälkeläiseni tekee sen puolestani, kun en oikein vanhana ukkona vielä osaa. Sata poltettavaa levyä saa parin kolmen suomalaisen hinnalla. Ja tätähän on vuosikausia oikein tuputettu suomalaisille.

TV:ssäkin neuvottiin, kuinka helppoa ja varmaa netistä tilaaminen on. Oikein kannustettiin. Ja minähän aloin tilata, keskieuroopasta ja Singaporesta. Ei ole tullut yhtään pettymystä, vain valtavasti puhdasta säästöä. Se on sitä poliitikkojen haluamaa globalisoitumista. Suosittelen lämpimästi.
Anonyymi: Kyllä kannattaa 10.5.2012 13:11

Anonyymi
Ismo Leikola edustaa nimenä kahta ääripäätä:

1) Viihdeteollisuuden pahin uhka;

2) viihteen paras luoja!
Anonyymi: Ismo Leikola 10.5.2012 13:14

Anonyymi
Kukaan enää koskaan tulosta tai polta levylle. Ulkomaisia pilvipalveluita (iCloud, SkyDrive, GoogleDrive, DropBox) ne eivät voi verottaa, ja suomalaista kilpailijaa nyt tuskin muutenkaan olisi tulossa. Ihan sama, pitäkää tunkkinne.
Anonyymi: Tim 10.5.2012 13:17

Anonyymi
Eikös pilvipalvelupuolella F-securella ole oma palvelunsa ja on käsittääkseni suomalainen?

Noh tilaukset ulkomaille sillä siitä selviää...
Anonyymi: Nimetön 10.5.2012 13:22
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 12
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Vuonna 2015 kolariauto soittaa itse ambulanssin

27.09.2011 Euroopan matkapuhelinverkot ovat valmiina välittämään automaattisia hätäpuheluita kolaroivista autoista. Mobiiliverkossa on pikakaista hätäpuheluihin.


2013

Kolme vuotta sitten

Grand Theft Auto V:llä huikeat myyntiluvut Suomessa – varastot tyhjänä

27.09.2013 Peliä myytiin 88 000 kappaletta alle viikossa. Määrä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen.

.