Taloussanomat

Web-hotelli sulki Nestespoil.comin

Kuva: Ruutukaappaus

23.5.2012 12:45 Ruotsalainen palveluntarjoaja laittoi Greenpeacen protestisivuston kiinni ennen kuin osoitteesta jätettyä valitusta oli käsitelty.

Greenpeacen käyttämä web-hotelli Loopia lukitsi Neste Oilia kritisoivan verkko-osoitteen Nestespoil.com. Kun sivuille yrittää päästä, saa eteensä ison Stop-merkin ja ruotsinkielisen selityksen.

Selityksen mukaan tili on jäädytetty. Omistajaa pyydetään ottamaan Loopiaan yhteyttä.

Näin Greenpeace tekikin. Ohjelmajohtaja Tapio Laakson mukaan Loopia ei ainakaan tällä hetkellä suostu siirtämään osoitetta toiselle taholle. Verkkotunnus on lukittu. Niinpä Greenpeace ei voi saada osoitetta toimintaan esimerkiksi vaihtamalla palveluntarjoajaa.

– Tämä on verkon sananvapauden kannalta hyvin huolestuttavaa, Laakso sanoo. Hänen mukaansa asiaa voi verrata vaikka sanomalehteen, joka jätetään painamatta siksi, että sen sisällössä saattaa olla jotain loukkaavaa.

Neste Oil on valittanut osoitteesta Wipoon, josta odotetaan päätöstä keskikesän paikkeilla. Laakso uskoo Loopian saaneen samat kirjeet, mitkä öljy-yhtiö lähetti Wipolle. Greenpeacen mielestä Loopia toimi hätiköidysti.

Greenpeace on siirtänyt Nestespoil.comin sisällön osoitteeseen www.greenpeace.fi/nestespoilcom.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (12)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Olisivat käyttäneet Suomalaista! Esim. www.vhosti.fi !
Anonyymi: Kaikenmoista sitä 23.5.2012 13:07

Anonyymi
"Hänen mukaansa asiaa voi verrata vaikka sanomalehteen, joka jätetään painamatta siksi, että sen sisällössä saattaa olla jotain loukkaavaa."

Ei kyse ole loukkaavasta sisällöstä vaan Nokia Oilin tekijänoikeuksista sivun designiin ja yrityksensä logoon.
Anonyymi: Nimetön 23.5.2012 13:09

Anonyymi
Greenpeace on rikollisjärjestö!
Anonyymi: KRP 23.5.2012 13:10

Anonyymi
Greenpeace on rikollisjärjestö!

Todellakin, miettikää nyt miten eettisesti suuryritykset toimii, varsinkin suomen ulkopuolella!
Anonyymi: Herranjumala 23.5.2012 14:06

Anonyymi
Ja sitten vielä paheksutaan siitä, mitä tapahtuu Kiinassa tms. Täysin samanlaista sensurointia harrastavat länsimaissa yritykset. Eikö sulkemisen pitäisi aina tapahtua viranomaisten kautta, eikä uhkailemalla, kuten lienee tässä tapauksessa ollut?
Anonyymi: ökkökököl 23.5.2012 14:10

Anonyymi
Euroopan ituhipithän ovat itse vaatineet että biopolttoainetta pitää käyttää autoissa.

Nyt kun on sitte paljastunut että biopolttoaineen käyttö aiheuttaa sademetsien hakkuita jossainpäin maailmaa, niin sitten ollaankin kovaan ääneen itkemässä ettei niin saa tehdä.

Ihme sakkia.
Anonyymi: hipeille pamppua 23.5.2012 14:10

Anonyymi
Mitkään "ituhipit" eivät ole biopolttoaineita vaatineet, vaan mm. suuret yritykset, vihreät ja muut poliittiset puolueet.

BIOPOLTTOAINEIDEN HAITAT JA HAITTANNAISVAIKUTUKSET OLIVAT YMPÄRISTÖJÄRJESTÖJEN TIEDOSSA JO ENNENKUIN NIITÄ ALETTIIN OTTAMAAN KÄYTTÖÖN JA NIITÄ VASTAAN KAMPANJOITIIN JO SILLOIN.
Anonyymi: Nimetön 23.5.2012 14:18

Anonyymi
Greenpeace ei taida muistaa miten kävi megauploadille.
Anonyymi: ei kannata kiusata n 23.5.2012 14:24

Anonyymi
ökkökököl on oikeilla jäljillä. Eilen telkkarissa keskusteltin Occupy-liikkeestäja siitä, miksei Frankfurtin mielenosoituksista ole juurikaan uutiositu, vaikka siellä on ollut satoja ihmisiä ja kymmeniä pidätetty. Jos Venäjällä tai Kiinassa olisi pidätetty kymmeniä ihmisiä poliittisessa mielenosoituksessa niin Euroopassa heristettäisiin sormea. Mutta kun Frankfurtissa käy niin niin meillä ollaan hiljaa.
Anonyymi: JJ 23.5.2012 14:30

Anonyymi
"Tämä on verkon sananvapauden kannalta hyvin huolestuttavaa"

Tämä on juurikin näin. Hostaus- ja nimipalvelut jos ovat isojen firmojen hallussa, ovat osa hyväveli-järjestelmää. Ei korppi korppia noki.
Anonyymi: JJ 23.5.2012 14:32
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Android-superpuhelin paljastuu pian?

30.09.2011 Samsungin odotetulle huippupuhelimelle saatiin ehkä juuri julkistuspäivä. Google kutsui tilaisuuteen 11. lokakuuta.


2013

Kolme vuotta sitten

Lehti paljastaa: Kosketusnäyttö suututti Blackberryn perustajan

30.09.2013 Kanadalaisen älypuhelinvalmistajan vajoamisen taustalta löytyy korkeimman johdon kiistoja ja merkittävä epäonnistuminen operaattorisuhteissa, The Globe and Mail -lehti uutisoi.

.