Taloussanomat

Eduskunnan it-uudistus: Yhä Microsoftin leirissä

5.7.2012 11:50 Sekä eduskunnan intra että julkiset verkkopalvelut uudistetaan. Uudistuksen toteuttaa Logica, ja siinä luotetaan yhä Microsoftin ratkaisuihin.

Eduskunta uudistaa verkkopalveluitaan ja avoimen datan rajapintojaan yhteistyössä Logican kanssa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Uudet palvelut aiotaan ottaa käyttöön vaiheittain ensi vuonna.

Logican tiedotteen mukaan niin eduskunnan julkinen kuin sisäinenkin verkkopalvelu ja it-järjestelmän tekninen arkkitehtuuri uudistetaan. Sisäistä verkkopalvelua käyttää talon oma väki, julkinen puoli on kaikille avoin.

Julkisen verkkopalvelun uudistuksella tavoitellaan kansanedustajien työn näkyvyyden parantamista. Verkkopalvelun vuotuinen kävijämäärä on eduskunnan mukaan noin 600 000 kävijää.

Tavoitteena on satsata myös avoimeen dataan, jonka avulla eduskunnan tarjoamista tiedoista kiinnostuneet kansalaiset pääsisivät katselemaan niitä helpommin.

– Eduskunta näyttää hyvää esimerkkiä, miten avoin data tekee hallinnosta parempaa ja läpinäkyvää, Logican julkisen sektorin palveluiden johtaja Jukka Kotro sanoo tiedotteessa.

Kaikilta osiltaan uudistus tuskin kuitenkaan tyydyttää ainakaan talon omaa väkeä. Logican mukaan uudistuksessa hyödynnetään nimittäin ohjelmistoyhtiö Microsoftin teknologiaa ja ohjelmistoja.

Kansanedustajat ovat toistuvasti valittaneet eduskunnan it-järjestelmien alkukantaisuudesta ja heikosta toimivuudesta. Osiin näistä ongelmista uudistuksella varmasti pystytään puuttumaan, mutta monen kansanedustajan kyselemään mahdollisuuteen työskennellä Mac-ympäristössä suhtaudutaan ilmeisesti yhä kielteisesti.

Eduskunta myös kielsi kansanedustajia käyttämästä tableteja istuntosalissa aiemmin tänä vuonna.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (134)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 14
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Oikea ratkaisu. Linuxhörhöt ja applefanit voivat mennä itkemään koteihinsa.
Anonyymi: Ainoa oikea valinta 5.7.2012 11:51

Anonyymi
Logica + Microsoft, valtion tietohallinnon rahareikien aatelia. Ei ilmeisesti liene mitään uutta odotettavaa Eduskunnan IT-palvelujen toimivuuden tasossa.

Siitähän on saanut uutisista lukea, miten "hyvin" ne toimivat, kun kansanedustajat joutuvat tuomaan omia laitteitaan töihin...
Anonyymi: Epätrolli 5.7.2012 11:54

Anonyymi
Osiin näistä ongelmista uudistuksella varmasti pystytään puuttumaan, mutta monen kansanedustajan kyselemään mahdollisuuteen työskennellä Mac-ympäristössä suhtaudutaan ilmeisesti yhä kielteisesti.


Tyypillistä Microsoftin kilpailua: kielletään vaihtoehdot. Ei hyvää päivää!
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 11:56

Anonyymi
Eli siis takkuileva Microsoft-roska korvataan uudemmalla Microsoft-roskalla? Eikö tästä koskaan opita mitään?
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 11:56

Anonyymi
apple soveltuu vain kaatopaikalle
Anonyymi: ... 5.7.2012 11:57

Anonyymi
Oikea ratkaisu. Linuxhörhöt ja applefanit voivat mennä itkemään koteihinsa.


Sillä välin kansanedustajat itkevät Microsoftin "toimivuutta" eduskunnassa :)
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 11:57

Anonyymi
Huh huh - olipas puolueellinen uutisointi!
Anonyymi: Toimittajistako agen 5.7.2012 11:58

Anonyymi
Tällaisina hetkinä hävettää olla suomalainen..
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 11:59

Anonyymi
Kunnolliset työvälineet voisivat parantaa eduskunnassakin tuottavuutta? Tietyt kansanedustajat ovat usein kertoneet meille että tuottavuus olisi saatava Suomessa nousuun.
Anonyymi: --J-- 5.7.2012 11:59

Anonyymi
Löytyvätkö avoimesta datasta myös vakuussopimukset?
Anonyymi: esimerkki avoimuudes 5.7.2012 12:01
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 14
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia Siemens tarjoaa lähtöpaketteja

28.09.2011 Verkkolaiteyhtiö Nokia Siemens vähentää Suomen myynnistä ja asiakaspalvelusta 30 työpaikkaa. Vaihtoehtoina on ottaa vapaaehtoinen lähtöpaketti tai saada potkut.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.