Taloussanomat

Oikeus antoi Elisalle puhtaat paperit

Kuva: Kimmo Mäntylä/Lehtikuva

27.7.2012 12:32 Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Elisa ei ole perinyt liian suuria maksuja tilaajayhteyksissä.

Korkein hallinto-oikeus taipui Elisan kannalle tilaajamaksukiistassa. Hallinto-oikeus kumoaa tänään antamassaan päätöksessä Viestintäviraston aiemman päätöksen. Asia palaa uudelleen Viestintäviraston käsiteltäväksi.

Toimenpidepyynnön Viestintävirastolle teki alun perin TeliaSonera Finland. Soneran mukaan Elisa käyttää väärin hyväkseen huomattavan markkinavoiman asemaa ja perii kohtuuttomia hintoja tilaajayhteyksistä.

Tilaajayhteys tarkoittaa sitä, miten huomattavan markkinavoiman operaattori vuokraa verkkoaan kilpailijalle.

Viestintävirasto teki asiassa kaksi vuotta päätöksen. Viraston mukaan Elisa perii liian korkeaa maksua tilaajayhteyksien kuukausihinnoittelussa ja kytkentämaksujen hinnoittelussa.

Elisa valitti Viestintäviraston päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus asettui Elisan linjoille kiistakysymyksessä.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Viestintäviraston päätös ei ollut lain mukainen.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Surullista, että Elisa päässyt lahjomaan oikeuden. Viestintävirasto oli täysin oikeassa tässä, operaattorit laskuttavat aivan liikaa tilaajayhteyksistä ja näin sulkevat muut operaattorit alueiltaan pois. Reiluinta olisi poistaa lailla vaikka kokonaan nämä tilaajamaksut tai määritellä kaikille samat maksut. Ei ole mitään järkeä rakentaa useaa verkkoa rinnakkain, jotta saadaan kilpailua.


Sama ongelma koskee kaikkia operaattoreita.
Anonyymi: ProElisa 27.7.2012 15:01

Anonyymi
Tämä on sitten kuluttajien kukkarosta pois, sillä se vähentää kilpailua, sillä kaapelin omistava operaattori voi hinnoitella vuokransa muille operaattoreille epäedulliseksi. Ainoa positiivinen puoli tässä on se, että Sonera maistaa nyt omaa lääkettään.
Anonyymi: Operaattorilla 27.7.2012 15:08

Anonyymi
Surullista, että Elisa päässyt lahjomaan oikeuden.


Ei lahjontaa, vaan lain kirjain.

KHO:n maalaisjärjen vastainen päätös ei johdu lahjonnasta vaan siitä tavasta, miten nykylaki on kirjoitettu. Tarvittaisiin siis pikainen lainmuutos, jolla säädeltäisiin niin verkkovierailujen kuin kaapelivuokrienkin hinnoittelua.
Anonyymi: Operaattorilla 27.7.2012 15:13

Anonyymi
Määräävän markkina-aseman epäilty väärinkäyttö kuuluisi kai kilpailuviraston ja markkinaoikeuden käsiteltäväksi, mutta ehkä tämä meni hallinto-oikeuden kautta siksi, että osapuolena oli viranomainen (Viestintävirasto).
Anonyymi: Tarkkailija 27.7.2012 15:18

Anonyymi
rakentaisivat omanverkon jos ei vuokrahinta miellytä
Anonyymi: 007 29.7.2012 11:50
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kiinalainen Adidas-klooni on kenkäpuhelin

30.09.2011 Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja on palannut alan juurille ja valmistanut kenkäpuhelimen. Adidas S-808 Sneaker -kännykkä näyttää Adidaksen lenkkarilta.


2013

Kolme vuotta sitten

Mepit etsivät yhteislaturista ratkaisua "kaapelikaaokseen"

30.09.2013 EU-parlamentin valiokunta on huolissaan matkapuhelinlaturien sekamelskasta, joskin Cnet News.comin mukaan ongelman näyttää aiheuttavan lähinnä Apple.

.