Taloussanomat

Suomi saa oman Def Conin: Disobey-hakkeritapahtuma ensi viikolla

Disobeyn järjestäjä Benjamin Särkkä.
Kuva: Tuomas Selänne

5.1.2016 13:54 Ensimmäinen Disobey järjestetään ensi viikon viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa.

Suomeen perustettava Disobey-hakkeritapahtuma järjestetään ensi viikon lauantaina 16.1. Helsingin Suvilahdessa.

Tapahtuman tarkoituksena on rakentaa yhteisö, joka kokoaa yhteen it-ammattilaiset, tutkijat, opiskelijat, harrastajat ja muut aiheesta kiinnostuneet. Tapahtuman esikuvina toimivat amerikkalainen Def Con sekä eurooppalainen Chaos Communication Congress.

Tapahtumassa esiintyvät muun muassa LähiTapiolan tietoturva-aukkojen metsästysohjelman perustanut tietoturvajohtaja Leo Niemelä sekä suomalaisen ylioppilaskokeen sähköisen version tietoturvapuutteet löytänyt Harry Sintonen.

Tapahtuman työpajoissa käsitellään esimerkiksi tiirikointia, ohjelmatiedostojen binäärianalyysia sekä verkossa liikkuvan tiedon turvaa.

Tapahtuman pääjärjestäjä on it-ammattilainen ja itsensä valkohattuhakkeriksi määrittelevä Benjamin Särkkä. Hän kertoi Ilta-Sanomille syksyllä, että tapahtumassa aiotaan paljastaa ainakin yksi nollapäivähaavoittuvuus. Lisäksi tapahtumaan on tarkoitus saada aikaan vihamielinen sisäverkko, johon voi yrittää tunkeutua luvan kanssa.

Tapahtuman nimi viittaa kansalaistottelemattomuuteen, joka tähtää kansalaisten yhteiseen hyötyyn.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ensi viikolla taidetaan seilata vaarallisilla vesillä.
Anonyymi: LakiJaOikeus 5.1.2016 15:11

Anonyymi
Uusi rekrytointikanava valtion virastoille.
Anonyymi: onppubem 6.1.2016 15:44

Anonyymi
Siellä on taas koolla satoja scriptkiddieitä jotka ovat itsensä nimenneet hakkereiksi vaikka luulevat olevansa krakkereita. Onneksi sentään tilaisuuden perustaja on itse nostanut itsensä hakkeriksi ja asiantuntijaksi.
Tuntuu muutenkin olevan pojalla kovat luulot itsestään, kuin sivuillaan ylistää itseään:
"En, nykyinen työpaikkani kieltää kaiken kilpailevan toiminnan harrastamisen. Olet todenäköisesti kuitenkin kuullut että olen alani rautainen ammattilainen joten voit luonnolisesti esittää työtarjouksen."
Anonyymi: tietoisuus 7.1.2016 8:26

Anonyymi
Siellä on taas koolla satoja scriptkiddieitä jotka ovat itsensä...


Tässä olisi sinulla nyt oiva mahdollisuus lähteä tuonne näyttämään osaamista ja taitoasi. Onneksi olet kuitenkin tämän kaiken yläpuolella ja osoitat tässä tavallisille maan matosille, kuinka taidokkaasti osaat koordinoida sormiasi ja muodostaa ymmärrettävää kieltä meille toisen luokan kansalaisille.
Anonyymi: doddiiii 7.1.2016 14:03

Anonyymi
Tätäpitäs mainostaa script kiddie tapahtumaksi
Anonyymi: Razor1911 13.1.2016 17:09
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Aikakapseli kaivettiin ylös – sisällä Steve Jobsin hiiri

25.09.2013 1980-luvulla Aspeniin haudattu "aikakapseli" sisältää muun muassa Steve Jobsin kuuluisan hiiren. Kapselin luultiin jo kadonneen iäksi.

.