Taloussanomat

Suomessa päivittäin ilmoituksia kohdistetuista hyökkäyksistä

Kuva: © Steve Marcus / Reuters

14.1.2016 14:03 Venäjää epäillään vahvasti ulkoministeriön vakoilijaksi vuoden 2013 tapauksessa. Kyberturvallisuuskeskus sanoo, että tällaiset tapaukset ovat sille tuttua huttua.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus kertoo valtionhallintoon ja elinkeinoelämään kohdistettujen haittaohjelmahyökkäysten työllistävän sitä selvästi entistä enemmän. Käsiteltyjen tapausten määrä kaksinkertaistui vuodesta 2014 vuoteen 2015.

Tiedotteen mukaan keskus vastaanottaa ja käsittelee kohdistettuihin hyökkäyksiin liittyviä tietoja päivittäin. Keskeinen tietolähde on sen havainnointipalvelu Havaro, jonka avulla havaitaan palveluun liittyneisiin yrityksiin ja valtionhallintoon kohdistuvia uhkia.

Kysymys ei silti välttämättä ole hyökkäysten lisääntymisestä, vaan seurannan paranemisesta.

– Elinkeinoelämän ja valtionhallinnon kyky havaita kohdistettuja hyökkäyksiä ja niiden yrityksiä on parantunut viime vuosien aikana merkittävästi, Kyberturvallisuuskeskuksen vasta nimitetty johtaja Jarkko Saarimäki huomauttaa tiedotteessa.

Suomen ulkoministeriön verkkovakoilu nousi tällä viikolla uudestaan otsikoihin, kun tekijäksi epäiltiin venäläistä rikollisryhmää, jonka väitetään saavan rahaa Venäjän valtiolta.

Ulkoministeriö arvioi Ylelle, että vakoilu oli osa laajaa hyökkäysten sarjaa, jossa tekijät iskivät lukuisiin valtiollisiin kohteisiin ympäri maailmaa.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (1)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Oliko se käyttöjärjetelmään tehty vakoiloilu-sovellus, trojanhorse vai mikä tässä on kyseessä?
Anonyymi: RandomGenerator 14.1.2016 22:02
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kukaan ei nähnyt putoavaa satelliittia

28.09.2011 Paljon kohua aikaan saanut satelliitti putosi mereen kaukana kaikesta, Nasan lopullinen arvio kuuluu.


2013

Kolme vuotta sitten

Pelikonsolit pääsevät Kiinaan – tarkasti valvottuna

28.09.2013 Kiina on vihdoin sallimassa pelikonsolien myynnin halki maan, joskin ei ilman ehtoja. Aiemmat väitteet nettisensuurin poistamisesta uudella vapaakauppa-alueella saattavat sen sijaan olla vääriä.

.