Taloussanomat

Netflix, ettekö kohtelekaan vpn:ää käyttäviä asiakkaita tasapuolisesti?

28.1.2016 15:35 Netflix on vaitonainen vpn-katseluun liittyvistä poikkeuksista ja kehottaa lukemaan kaksi viikkoa sitten lähettämänsä tiedotteen – joka ei vastaa varsinaisiin kysymyksiin.

Eilen kävi ilmi, että videopalvelu Netflix tekee poikkeuksia niin sanottuihin geoblokkaussääntöihinsä. Yhtiö ilmoitti kaksi viikkoa sitten alkavansa estää vpn-ohjelmien käytön ja tällä tavoin ulkomailla sijaitsevien Netflix-ohjelmakirjastojen käytön.

Yhdysvaltojen ulkopuolella olevissa sotilastukikohdissa oleville amerikkalaissotilaille tarjotaan amerikkalaista ohjelmakirjastoa, vaikka he sijaitsisivat missä.

Digitoday kysyi Netflixiltä, että eikö yhtiö kohtele tasapuolisesti kaikkia asiakkaitaan, onko vastaavia poikkeuksia muitakin, onko niiden joukossa ei-amerikkalaisia, ja missä olosuhteissa poikkeuksia tehdään?

Netflixin vastaus oli ytimekäs: Viittaus kahden viikon takaiseen tiedotteeseen, jossa kerrotaan vpn-valvonnan tiukentumisesta. Se ei kuitenkaan vastaa esitettyihin kysymyksiin.

Toisin sanoen Netflix ei tarkemmin selittele linjaansa, jossa se asettaa katsojat eriarvoiseen asemaan. Asiaan silti ei liittyne juridista ongelmaa, sillä Netflix toimii itse asettamiensa käyttöehtojen ja elokuvayhtiöiden kanssa tekemiensä sopimusten puitteissa.

On vaikea uskoa, että Netflixin tarjonnan pääosan muodostavat amerikkalaiset elokuvayhtiöt lähtisivät hankkimaan huonoa mainetta rajoittamalla sisällön jakelua armeijalle.

Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (8)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Siinä ei paljoa ihmisellä järki päätä pakota jos on tuon yhtiön kanssa missään tekemisissä. Hyi helvata mitä sekopäiden säätämistä. Paljon helpompaa on noiden ilmaisversioiden kuten Popcorntimen kanssa.
Anonyymi: Helena 28.1.2016 16:11

Anonyymi
Siinä ei paljoa ihmisellä järki päätä pakota jos on tuon yhtiön kanssa missään tekemisissä. Hyi helvata mitä sekopäiden säätämistä. Paljon helpompaa on noiden ilmaisversioiden kuten Popcorntimen kanssa.


Sepä se. Elokuvayhtiöt kaivavat maata omien jalkojensa alta pakottamalla Netflixit ja vastaavat estämään VPN-yhteyksiä. Väki siirtyy piraatteihin. Ei ole typeriä maarajauksia.
Anonyymi: nnnnnnnnnnnnn 28.1.2016 16:42

Anonyymi
Hollywood ampuu itseään omaan nilkkaansa tämä muinaisen aluejakopelleilynsä kanssa. Jos ei tarjota samoja ohjelmia kaikkialla samaan aikaan, niin tottakai se johtaa VPN:n käyttöön ja jos VPN ei enää toimi siirrytään piraattipalveluihin. Järki hoi älä jätä. Itsellä toimii VPN Netflixin kanssa vielä, mutta jos asia muuttuu, pakko ilmeisesti siirtyä nauttimaan popcornia.
Anonyymi: anonymuous 28.1.2016 16:47

Rekisteröitynyt käyttäjä
Siinä ei paljoa ihmisellä järki päätä pakota jos on tuon yhtiön kanssa missään tekemisissä. Hyi helvata mitä sekopäiden säätämistä. Paljon helpompaa on noiden ilmaisversioiden kuten Popcorntimen kanssa.

Siitä sitten saamaan Hedman Partnersilta kiristyskirjeitä, kiitos Popcorn Timen käyttämän hienon P2P-verkkotekniikan. Kannattaa käyttää VPN-yhteyksiä sen Popcorn Timen kanssa, jos niiltä haluaa jotenkin yrittää välttyä.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Faktamies 28.1.2016 18:00

Anonyymi
Eikös ne tukikohdat katsota Yhdysvaltain maaperäksi?
Anonyymi: fwqfdw 29.1.2016 8:29

Anonyymi
Netflix ei voi paljonkaan asiasta kommentoida, koska se
ei "näe" noita sotilas juttuja, koska ne eivät kuulu Internet verkoihin vaan hoidetaan tietyistä varmaan tarkkaan vartioiduista Armejan hallitsemista varsinaisita Internet GW:stä ja putkahtavat USA:ssa USA:n IP osoitteilla kuin tyhjää vain.

Varsinaiset sotilaat eivät voi käyttää ulkomailta omaa kännyään ja Skype koneetkin on kuten leffoista olemme havainneet yhdessä ryppäässä eli yksityisyys jäi siviiliin.

Mitä tulee sitten Netflix:iin ja suomeen niin aina on toivoa , että EU saa saman luokituksen kuin USA:kin näissä Tekijän oikeus jutuissa kun tuo "vapaakauppa" sopimus solmitaan ja kyllähän se olisi Netflixin etu ja toisaalta myös sen toimarin ilmoittama tavoite, joka nyt ei toteutunut vielä .
Anonyymi: IsotPojatKerto 29.1.2016 10:30

Anonyymi
Tutkailtuani Netflixin tarjontaa muutaman kuukauden en ole erityisen ihastunut palveluun. Paljon on b-luokan halvalla ostettua tavaraa. Sarjat taas eivät minua kiinnosta, vaikka ne sinänsä kai ovat erinomaisia Netflixissä. Vaihtuvuus ja valikoiman laajuus ovat ainakin suomessa melko huonot. Etsimällä saa etsiä jotain katsomisen arvoista.

Mikä pointti on muuten streamata leffa viisinkertaisella bitratella siihen verrattuna mitä piraatit tarjoaa, laadun ollessa sama? En ymmärrä miten voi olla niin vaikeaa, että piraatit joilla on nolla-budjetti onnistuvat siinä, mutta Netflix ei miljardi-budjetilla onnistu. Ominaisuudet ovat myös aika huonot, ei ole kuvan zoomausta (pitää manuaalisesti suurentaa desktop resoluutiota ja hiirellä yrittää keskittää kuvaa, en tykkää katsella ylileveää 1:2+ materiaalia) eikä tietenkään mitään kuva-asetuksia, joita pitää sitten säätää näytönohjaimen ajureista. HD laatua ei löydy läheskään jokaiseen elokuvaan. Standardi resoluutio ei riitä suurelle näytölle alkuunkaan. Pöh. Alkeellista vuonna 2016! Piraatit osasivat nämä jutut jo 10 vuotta sitten.
Anonyymi: Sampo 30.1.2016 5:15

Anonyymi
Eipä näytä geoblokkaukset olevan ongelma kotimaisen vpn-palveluntarjoajan kanssa. Sijainniksi "United States, East Coast" ja Yhdysvaltojen ohjelmakirjasto on käytettävissä ongelmitta.
Anonyymi: freedome 1.2.2016 19:05
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Ay-pomolle sakkoja laittomista lakoista

28.09.2011 Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne on tuomittu tuhansien eurojen sakkorangaistuksiin vauhdituslakkojen järjestämisestä.


2013

Kolme vuotta sitten

Pelikonsolit pääsevät Kiinaan – tarkasti valvottuna

28.09.2013 Kiina on vihdoin sallimassa pelikonsolien myynnin halki maan, joskin ei ilman ehtoja. Aiemmat väitteet nettisensuurin poistamisesta uudella vapaakauppa-alueella saattavat sen sijaan olla vääriä.

.