Taloussanomat

Xboxilla 7500 euron peliostot: "Se tyrmäsi minut"

Kuva: Matias Mäki

29.1.2016 06:42 Microsoft ei ensin halunnut hyvittää teinipojan Xbox-konsolilla tekemää jättilaskua.

Kanadan Ontariossa asuvan perheen isä järkyttyi saadessaan luottokorttilaskun juuri ennen joulun pyhiä.

– Se tyrmäsi minut. Kirjaimellisesti tyrmäsi minut, kun näin paljonko minulta oltiin laskuttamassa, kertoo isä CBC Newsille.

Summa oli 7626 dollaria eli lähes 7000 euroa. Syynä eivät olleet jouluostokset, vaan perheen 17-vuotiaan pojan Xbox-pelikonsolilla tekemät ostokset. Mies huomasi pian myös aiemmista laskuista Xboxilla tehtyjä ostoksia, joten summa nousi yhteensä 8206 dollariin eli yli 7500 euroon.

– Ei koskaan enää uutta Xboxia – tai mitään pelikonsolia – minun kotiini, mies vannoi CBC Newsille.

Poika oli tehnyt pelinsisäisiä ostoja Fifa-jalkapallopelissä. Mies oli antanut luottokorttinsa pojalle ruokaostoksia varten. Poika myönsi tehneensä ostoja Xbox-pelissä, mutta oli silti yllättynyt ostosten yhteissummasta.

– Hän luuli, että oli vain yksi koko peliä koskeva kertamaksu, mies kertoo.

Mies otti laskun saavuttua välittömästi yhteyttä Microsoftiin, josta sanottiin, että lasku on pätevä ja pysyy voimassa. Luottokorttiyhtiön mukaan miehen ainoa mahdollisuus saada rahat takaisin olisi ollut nostaa pojasta petossyyte.

Microsoft ilmoitti kuitenkin tutkivansa asiaa, kun mies kertoi, että ostokset oli tehnyt alaikäinen poika. Maanantaina yhtiö ilmoitti, että se on perunut laskun.

– Kiitämme heitä siitä valinnasta, mies kertoi verkkolehdelle.

Microsoft ei ole kommentoinut tapausta.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (15)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Pelin sisäiset ostokset pitäisi kieltää. Et voi oikeasti tietää oletko ostamassa koska pelit eivät vaadi selkeää "Olet ostamssa oikealla rahalla"- viestillä valkoisella taustalla (jotta viesti ei häviäisi taustaan).

Vain huijarit tekevät tällaisia pelejä. Ovat varmaan sukua niille rikollisille jotka lähettävät huijauslaskuja yrityksiin.
Anonyymi: Onnim 29.1.2016 8:21

Anonyymi
Mies oli antanut luottokorttinsa pojalle ruokaostoksia varten. - Missä vika? Vastuu on luottokorttinsa antajalla.
Anonyymi: Visa_korttinen 29.1.2016 8:59

Anonyymi
"Luottokorttiyhtiön mukaan miehen ainoa mahdollisuus saada rahat takaisin olisi ollut nostaa pojasta petossyyte."

Maailma muuttuu, enää eivät perheenjäsenetkään ole samalla puolella jos tollasta lähtis tekemään.
Anonyymi: visavinkuu 29.1.2016 9:39

Anonyymi
Samainen iskä voisi antaa lapselleen moottorisahan, "hear kid, have fun".

Hellan-lettas-menoa.

Opettakaa kakaranne vastuulliseksi, jos tiedätte että ne ei voi olla vastuullisia, niin älkää antako luottokortteja, moottorisahoja niiden käyttöön.
Anonyymi: onkotyynyhyvin 29.1.2016 10:02

Anonyymi
Mies oli antanut luottokorttinsa pojalle ruokaostoksia varten. - Missä vika? Vastuu on luottokorttinsa antajalla.

Kyllähän 17 vuotias jo ymmärtää mitä jokin maksaa, tai ainakin pitäisi ymmärtää. Sekä poika että mies ovat vastuussa. Mies maksakoon laskun ja poika töihin hankkimaan rahat takaisin.
Anonyymi: turhaaselittelyä 29.1.2016 10:02

Anonyymi
Luottokortin antaminen toiselle henkilölle on aina kyseenalaista. Lieneekö edes sallittua korttiyhtiöiden ehdoissa.
Anonyymi: Hepolainen 29.1.2016 10:07

Anonyymi
Oma lapsi teki laskua muutaman kympin. Pelissä kysyttiin vain kerran, haluatko ostaa pelikolikoita tasolta toiselle siirtymiseen. Siihen kun vastasi kyllä, peli lisäsi automaattisesti kolikoita ja veloitti luottokorttia.
Anonyymi: Junanvessakin 29.1.2016 10:15

Anonyymi
Ja oma lapsi oli silloin 5v ja luuli, niin kuin minäkin, että oli ostanut 10 pelikolikoita hintaan 0,99 euroa. Samalla peli olikin avannut meille piikin.
Anonyymi: Junanvessakin 29.1.2016 10:18

Anonyymi
Peliyhtiöillä on kartelli pystyssä, aplle, ps, xboy, android..

Kartelli koskee juuri noita "vahinko-ostoksia", kun jokaiselta saadaan 10eur/kk , on summa 150Miljardia vuodesa.

Ei ole yhtään peliä, jotka toimisivat oikein. Eli maksu täytyy hyväksyä pankkitunnuksilla. Nykyisin joka laitteessa piikki auki, kun kerran antaa tiedot ja laite tietysti ei suostu toimimaan oikein ilman tietoja= HUIJAUS
Anonyymi: virkamiehetLahjottu 29.1.2016 11:18

Anonyymi
En syyttäisi pelkästään iskää. Pelien mikromaksut on suunniteltu psykologian oppien mukaan, tietysti maksimoimaan voitot. Kateus (mulla on hienommat varusteet kuin sulla), mukavuus (pelin etenemistä voi vauhdittaa rahalla), voimantunne (jotkut pelit antavat dollareita vastaan älyttömiä etuja ei-maksavia kohtaan) yms. tyyppisiä ihmis-fiiliksiä käytetään jatkuvasti hyväksi. Varsinkin "puhtaat" F2P -pelit suunnitellaan tasan tämän vedätyksen ympärille.

EULAt ovat vähintäänkin sekavia ja kokonaiskustannusta on yhtä vaikea kuin pankin palvelumaksuja laskea ennakkoon.

Microsoft tietää miten hämärää bisnestä F2P voi olla. Hyvitti laskun ainoastaan, koska pelkäsi päätyvänsä mediaan (ja muut iskät olis jättäny xBoxin kaupan hyllyyn). Homma on ennenkin ollut tapetilla. Siksi tuo hyvitys.
Anonyymi: yLoota 29.1.2016 11:20
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Digia aloittaa uuden potkukierroksen

29.09.2011 Nokialla ohjelmointialihankintaa tekevä Digia päätti yt-kierroksen ja ilmoitti samalla aloittavansa uudet yt-neuvottelut. Digia aikoo sulauttaa ohjelmointiyksikön muuhun organisaatioon.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.