Taloussanomat

"Tuhannet menettivät tietoja odottamatta" – joukkokanne kiintolevyjen valmistajaa vastaan

2.2.2016 13:57 Kiintolevyvalmistaja Seagatea syytetään tuotteiden kelvottomasta luotettavuudesta.

Seagatea vastaan on nostettu joukkokanne Kaliforniassa. Kannetta ajava lakifirma Hagens Berman väittää tiedotteessa, että Seagaten kaksi kolmen teratavun mallia petti käytössä pahasti.

Kyseiset mallit ovat Barracuda 3TB Hard Disk Drive ja Backup Plus 3TB External Hard Disk Drive. Tiistaina nostetun kanteen mukaan levyt pettävät poikkeuksellisen usein, mikä johti kuluttajien datan menetykseen.

Seagatea syytetään lupausten pettämisestä, sillä kyseisiä kiintolevyjä mainostettiin luotettavina, mutta kanteen mukaan ne pettivät jopa vain päiviä käyttöönoton jälkeen.

Hagens Bermanin mukaan tuhannet kuluttajat menettivät valtavasti tietoja odottamatta, ja myös yhtiön toimittamat korvaavat kiintolevyt hajosivat luvattoman usein.

Jutun pääkantajan kerrotaan kärsineen "täydellisen ja odottamattoman hajoamisen ja tietojen menettämisen", kun hänen Backup Plus -levynsä lakkasi toimimasta. Kantaja menetti korvaamattomia valokuvia ja asiakirjoja.

Kanne ei selvitä, miksi kantaja ei ilmeisesti pitänyt huolta, että hänellä on tiedoistaan koko ajan olemassa vähintään kaksi kopiota, kuten yleinen neuvo kuuluu.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (34)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Seagaten levyt ovat huonolaatuisimpia myös useiden virallisten testien perusteella. Tyypillistä amerikkalaista laatua.

"Buying a hard drive? Stats say get Hitachi, avoid Seagate".
Anonyymi: SeaBate 2.2.2016 14:16

Anonyymi
Juu omia kokemuksia. Seagate vaan hajoo!
Anonyymi: huonomerkki 2.2.2016 14:33

Anonyymi
Mäkin haastaan kiintolevyfirman oikeuteen kun levy sekosi ja viittä vaille valmis väitöskirjani katosi. Siitä ei ollut yhtään printtiä eikä kopiota.
Anonyymi: Toope 2.2.2016 14:34

Anonyymi
Uudelle levylle ei kannata laittaa tärkeää varmuuskopioimatonta dataa parin ekan kk aikana. Tilastollisesti kovalevyt hajoavat joko heti uusina (noin ekan puolen vuoden aikana) tai sitten eivät hajoa kuin vasta vanhana (useiden vuosien käytön jälkeen).
Anonyymi: asijantuntijja 2.2.2016 14:42

Anonyymi
Aina kiertänyt kaukaa Seagatet juuri tutkimustulosten perusteella. Vaikka niitä saa hiukan halvemmalla Western Digitaliin verrattuna niin aina ostanut WD. Siltikin ostanut tupla levyt ja ne Raidiin, hienosti toiminut vuosia. Freenas + Raidit + ECC tuki = on aika rocksolid
Anonyymi: naskayttaja 2.2.2016 14:48

Rekisteröitynyt käyttäjä
Seagate on luotettava enintään 1 teratavuun asti. Sitä suurempaa kapasiteettia en lähde ostamaan epäluotettavuuden takia.

Toisessa tutkimuksessa selviteltiin palvelimissa olevia kiintolevymerkkejä ja huonoin on Seagate. Isot kiintolevyt paukkuvat vuosittain yli 20%. Vakain ja luotettavin on Hitachi ja muut.

Kaiken takana on Seagaten ostama Maxtor. Seagate ilmeisesti luotti niiden osaamiseen tehdä isoja kiintolevyjä ja unohti tyystin epäluotettavuutta. Minulla aikoinaan meni uusi Maxtor rikki 2 viikon päässä ja toinen irtisanoi sopimuksensa 5 päivässä.

Vaikeaahan se on varmuuskopioida, jos tietoja sattuu olemaan 2 teratavua ja toinen varastokiintolevy vain 1 teratavu. Pitäisi siis hommata 3 teratavun kiintolevy.

Mutta oli jo aikakin, että Seagate saisi näpäytyksen ja keskittyisi laatuun.
Rekisteröitynyt käyttäjä: untergang 2.2.2016 15:02

Anonyymi
Seagate oli huippumerkki kymmenisen vuotta sitten. Itsellä on yhä käytössä jo 11 vuotta putkeen pyörineitä Seagaten levyjä eräässä vanhassa serverikoneessa. Ei niistä näytä tulevna loppua millään.

Sen sijaan pari...kolme vuotta sitten ostetut Seagatet ovat roskaa. Jo uudesta asti tiedonsiirto takkuilee ja välillä pysähtyy koko ajan, aivan kuin levy olisi hajoamassa. Yhden jo hylkäsin ennen kuin vahinko tapahtui - tiedostojenkäsittely nopeutui huomattavasti. Hupaisinta oli että jopa kyseisen koneen boottaus nopeutui useita sekunteja, vaikka käyttis ei edes ole kiintolevyllä, vaan erillisellä SSD:llä.
Anonyymi: Laatu_pudonnut 2.2.2016 15:13

Anonyymi
Itselläni on 30 vuoden aikana hajonnut 26 levystä neljä levyä eli NEC, Maxtor, Samsung ja WD. Kaikki nuo ongelmayksilöt hajosivat heti uutena. Tilalle saadut yksilöt toimivat moitteetta.
Anonyymi: Rautalanka 2.2.2016 15:13

Anonyymi
On kahdelaisia tietokonekäyttäjiä. Ne jotka ovat menettäneet tietoja ja ne jotka tulee menettämään tietoja.
Anonyymi: Gatessi 2.2.2016 15:17

Anonyymi
Itselläni ei ole rikkoutunut koskaan yhtään kiintolevyä. Olen käyttänyt vuosien aikana kymmeniä erilevyjä eri valmistajilta, ja tällä hetkellä on ajossa Seagaten levyjä ainakin pari 3-teraista ja yksi 4-terainen.

Yksi vähän äänekkääksi käynyt Hitachi löytyy. En ihmettele, jos se hajoaa vielä tänä vuonna. Levy saa olla RAID-pakassa siihen saakka, ellei sitten tapahtuisi ihmeitä hintojen suhteen ennen hajoamista.
Anonyymi: Reikiänolla 2.2.2016 15:28
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Lumiat löysivät ostajansa Nokia-kaupasta huolimatta

01.10.2013 Nokian Lumiat olivat Elisan kärkimalleja syyskuussa sekä yrityksille että kuluttajille myydyissä puhelimissa. Sen sijaan DNA:lla johtosijan otti syyskuussa Samsungin edullisemman hintaluokan puhelin Galaxy Trend.

.