Taloussanomat

Microsoftin takaisinveto ei pikkujuttu: Tulta ja sähköiskuja

Kuva: © Mike Segar / Reuters

3.2.2016 11:42 Yhdysvaltain kuluttajaviranomainen kertoo karuja faktoja Microsoftin Surface-virtajohdoista. Todellisia vahinkoja on tapahtunut.

Microsoft ilmoitti tiettyjen Surface Pro -tablettien virtajohtojen takaisinvedosta tammikuussa. Nyt Yhdysvaltain kuluttajaviranomainen Consumer Product Safety Commission julkaisi asiasta tiedotteen.

Takaisinveto koskee noin 2,3 miljoonaa Surface Pro -, Surface Pro 2- ja Surface Pro 3 -virtajohtoa. Tiedotteen mukaan Microsoft tietää 56 tapauksesta, joissa johto on ylikuumentunut ja liekehtinyt. Viidessä muussa tapauksessa käyttäjä on saanut sähköiskun.

Takaisinveto on kuitenkin vapaaehtoinen, ja Microsoft on varustanut tabletteja jo pitkään paremmilla virtajohdoilla. Yhtiön mukaan vaurioiden syynä on ollut esimerkiksi johdon kietominen liian tiukasti.

– Vahinkoja voi ilmetä ajan mittaan, jos vaihtovirtajohto tai tasavirtajohto esimerkiksi taittuu tai kiedotaan tiukasti. Esimerkkejä vahingoista ovat murtumat, rispaantuminen ja pullistumat, Microsoft sanoo tiedotteessaan.

Viime viikolla Apple alkoi vetää takaisin vaarallisia seinäpistokeliittimiä. Asia koskee monia myös Suomessa.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mikä ihmeen takaisinveto? Tuotteissa ei ole mitään naruja, joista ne voi asiakkailta vetää. Tuotteet voi vain pyytää tahi kutsua takaisin, sen jälkeen kun ne on myyty. Loppuasiakkaan harkintavallassa on, luopuuko tuotteestaan.

Myymättömät tuotteet ehkä voi "vetää" pois jakeluketjusta. Asiakkaille ilmoitetaan takaisinkutsusta.
Anonyymi: Lingvisti 3.2.2016 20:35

Anonyymi
Virtahohtojen perusvika lienee liian vähäinen kupari, enempi vastusta ja lämpiää. Outoa, kun ei tabletti voi käyttää paljon sähköä, on tehty todella nuukasti. Siinäpähän korjaavat sitten. Ni.
Anonyymi: PLeisson 3.2.2016 20:59

Anonyymi
Kun Windows 10 päivitys kasista epäonnistuu (kuten useimmilla), takaisinveto ei pikkujuttu.
Anonyymi: samahomma 3.2.2016 21:13

Anonyymi
Virtahohtojen perusvika lienee liian vähäinen kupari, enempi vastusta ja lämpiää. Outoa, kun ei tabletti voi käyttää paljon sähköä, on tehty todella nuukasti. Siinäpähän korjaavat sitten. Ni.


No eipä ole tullut vastaan vielä virtajohtoa, joka olisi alle 0,75 mm2. Ei kyllä kuumene läppärin lataustehoilla, ellei sitten ole jotain muuta laatuongelmaa.
Anonyymi: 075_6A_230V 4.2.2016 10:04
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Valtio valmistelee tuntuvaa muutosta laajakaistatukeen

01.10.2013 Teleoperaattorit ovat saamassa oikeuden kymmenen kertaa aiempaa suurempiin tukiin ilman pelkoa takaisinperinnästä, Turun Sanomat kertoo.

.