Taloussanomat

Kiista iPhonesta: Edes NSA ei saanut sitä auki

Kuva: © Joshua Roberts / Reuters

2.3.2016 12:31 FBI-johtaja vertasi iPhonen suojausta vihaiseen vahtikoiraan. Hän myönsi, ettei ollut ajatellut loppuun saakka vaatimustensa mahdollisia seurauksia.

Applen lakijohtaja Bruce Sewell ja FBI:n johtaja James Comey esiintyivät Yhdysvaltain kongressin lakivaliokunnan edessä tiistaina ja joutuivat vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin lukitusta iPhonesta ja kansalaisten turvallisuudesta.

Tapahtumia koostavat muun muassa The Guardian ja ZDNet. Keskustelu liittyy useita ihmisiä tappaneen terroristin iPhoneen, jota FBI ei saa auki. Comey sanoi, että apua Applen suojauksen ohittamiseen pyydettiin ympäri hallitusta, mutta kukaan ei saa sitä auki – ei edes NSA.

Siksi FBI on Applen kimpussa vaatien suojauksen, eli "vihaisen vahtikoiran" ottamista pois, jotta "pääsemme tiirikoimaan lukon".

Demokraattiedustaja Zoe Lofgren meni niinkin pitkälle, että luonnehti FBI:n vaatimuksia Applen tietoturvan heikentämiseksi "hölmöläisen hommaksi", joka heikentää kyberturvallisuutta.

The Guardianin mukaan lainsäätäjät sekä republikaanien että demokraattien puolella haastoivat FBI-johtajan voimakkaasti ja syyttivät oikeusministeriötä valtuuksiensa ylittämisestä.

Kuulustelun paineessa Comey myönsi, ettei hän ollut ottanut huomioon kaikkia seuraamuksia, jos oikeus määrää Applen avaamaan iPhonen. Hän ei ollut esimerkiksi ajatellut sitä, että Kiina voi ottaa Yhdysvalloista mallia ja pakottaa Applelta asiakkaiden tietoja samalla tavalla.

Comey myös perääntyi kannastaan, jonka mukaan tässä tapauksessa on kysymys vain yhdestä rajatusta iPhonesta.

Kongressin valiokunnan puheenjohtaja, republikaani Robert Goodlatte tähdensi, että tämä ei ole kertaluonteinen pyyntö ja, että se muodostaa ennakkotapauksen FBI:n ja muiden tahojen tuleville tietopyynnöille. Tähän Comey vastasi, että "toki, mahdollisesti".

Apple haluaa, että asiasta päätettäisiin oikeusistuimien sijaan säätämällä kongressissa uusi laki. Mutta valiokunta varoitti Applen Bruce Sewellia luottamasta liikaa tähän ratkaisuun.

– Voin kertoa teille, että ette pidä siitä, mitä kongressista tulee ulos, republikaaniedustaja James Sensenbrenner varoitti Sewellia.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (41)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ja teatteri senkuin jatkuu, tosiasiassa NSA ja FBI on onkinut tiedot iPhoneista helposti jo aikoja sitten, nyt vain halutaan virallinen laki ja siunaus urkintatoiminnalle. TIetenkään NSA ja FBI eivät julkisesti kerro tietojaan.
Anonyymi: teatteria 2.3.2016 12:39

Anonyymi
Minä oon aukonu noita ihan tavallisella pentalobe-ruuvarilla.
Anonyymi: Pössi 2.3.2016 12:44

Anonyymi
Minä oon aukonu noita ihan tavallisella pentalobe-ruuvarilla.

Tarviiko edes tiirikoida. Vähän kun iphonyjä kopauttaa niin on heti levällään. Ja tiedot saa helposti ongittua omppufaneilta "euron iphone-tarjouksella".

Aika teatteria. Eihän NSA halua tietenkään paljastaa, että omppu vuotaa niille kaiken tiedon.
Anonyymi: EiMätiäHedelmiä 2.3.2016 12:58

Anonyymi
Aika huvittavia nämä propaganda-uutiset. Vai ei NSA saa jenkki-firman tuotteita auki.
Anonyymi: vapaapääsy 2.3.2016 13:03

Anonyymi
Juu...u... Taas ja edelleen on provot täällä kommentoimassa.
Näyttäkää mieluummin 'taitonne' FBI:lle, kun eivät siellä osaa, niinkus te täällä Härmässä
Vois olla, ett NSA:kin maksaisi teille muutaman miljuuna taalaa
Anonyymi: Jake123 2.3.2016 13:06

Anonyymi
Minua ei haittaisi vaikka iPhonessani olisi takaportti.
Anonyymi: iFaniBoy 2.3.2016 13:11

Anonyymi
Minua ei haittaisi vaikka iPhonessa olisi takaportti turvaviranomaisille ja muille.
Anonyymi: iFaniBoy 2.3.2016 13:13

Anonyymi
Minua ei haittaisi vaikka iPhonessa olisi takaportti turvaviranomaisille ja muille.


Päääääää! Olen lammas
Anonyymi: obamanveli 2.3.2016 13:16

Anonyymi
Aika saamattomia NSA toisivat puhelimeen tänne niin saataisiin auki alta 10min
Anonyymi: Todellisuus 2.3.2016 13:19

Anonyymi
Minua ei haittaisi vaikka iPhonessa olisi takaportti turvaviranomaisille ja muille.


Postaa puhelimesi kaikki puhelutiedot ja viestit tänne, niin katsotaan ne. Minuakaan ei haittaa vaikka muut tietävät sinun asiasi, mutta omiani en halua jakaa.
Anonyymi: Jonne 2.3.2016 13:22
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kiinalainen Adidas-klooni on kenkäpuhelin

30.09.2011 Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja on palannut alan juurille ja valmistanut kenkäpuhelimen. Adidas S-808 Sneaker -kännykkä näyttää Adidaksen lenkkarilta.


2013

Kolme vuotta sitten

Siemens säästää rajusti: 15 000 työpaikkaa leikkuriin

30.09.2013 Saksalainen monialajätti Siemens vähentää henkilöstöään aiemmin suunniteltua enemmän pyrkiessään parantamaan kannattavuuttaan.

.