Taloussanomat
Eniten Emeassa, Hitachi huomasi

Suomalaiset huolehtivat it:nsä luontoystävällisyydestä

4.5.2007 16:31 Hitachi Data Systemsin tilaama tutkimus Emea-alueella osoittaa, että Suomessa, Norjassa ja Benelux-maissa painotetaan it-ratkaisujen ympäristönäkökohtia eniten.

Yritykset ottavat it-investointiensa ympäristönäkökohdat huomioon lisääntyvässä määrin, kertoo Hitachi Data Systemsin toimeksiantama puolueeton tutkimus, johon osallistui 950 yritystä Emea-alueelta (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka).

Tutkimuksessa tasan kolmannes it-johtajista kertoi ympäristövaikutusten olevan "lisääntyvässä määrin päätöksiin vaikuttava tekijä" it-hankinnoissa. Virrankulutus ja jäähdytys ovat niin kriittisiä tekijöitä seitsemälletoista prosentille yrityksistä, että ympäristövaikutukset ovat niillä jo valintakriteerejä it-laitteistojen kilpailutuksessa.

Tutkimuksen mukaan Suomessa, Norjassa ja Benelux-maissa vaatimustaso on Euroopan korkein. Yli neljännes näiden valtioiden yrityksistä ilmoitti edellyttävänsä it-valmistajilta tietoa laitteiden ympäristövaikutuksista. Samaan aikaan viisitoista prosenttia koko Emea-alueen yrityksistä ilmoitti, etteivät ympäristövaikutukset vaikuta "millään tavalla heidän päätöksentekoprosessiinsa".

Itävaltalaiset ja sveitsiläiset yritykset pitivät perää - 28 prosenttia näiden maiden yrityksistä ilmoitti, etteivät ympäristövaikutukset vaikuttaneet päätöksiin.

Tutkimuksessa pyydettiin it-johtajia myös arvioimaan suurimpia huolenaiheitaan tallennusinfrastruktuuriin liittyen. Heidän mieltään painoi eniten "vaikeus hallita tietomäärän lisääntymistä" - tämän mainitsi 61 prosenttia vastaajista. Seuraavana tulivat "viranomaisvaatimukset" sekä "tiedon saatavuus" ja "käyttökustannukset".

Hitachin mukaan yritykset ovat kuitenkin ottamassa entistä ennakoivampaa roolia suhteessa tallennusinfrastruktuuriinsa.

Jutun kirjoitti: Tuomas Karvonen

Tuomas Karvonen

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia vihjaa yt-neuvotteluista Salon tehtaalla

29.09.2011 Nokia sulkee Romanian tehtaan ja miettii Salon matkapuhelintehtaalle uutta roolia. Yhtiö aikoo siirtää tuotantoa lisää Aasiaan.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.